piektdiena, 2014. gada 9. maijs

Done it hard!

Atgriežoties no Eiropas čempionāta un bonusā nostartējot vēl Rīgas kausos, bija pienācis laiks doties vizītē pie ārstiem, lai saprastu, kas noticis ar manu labās kājas augšstilba muskuli! Vizīte LOVā un ultrasconogrāfija parādīja to, ka ir neliels plīsums vienā no labā hamstringa cīpslām, kas stiprinās pie sēžas kaula. Teorētiski not a big deal?!, jo traumu ieguvu kā izrādās 7mannas stafetē, lecot pāri kokam, kad likās, ka iemetās krampis (pēc 60 skrietām minūtēm?)... ar nevisai patīkamām sajūtām kājā novilku diezgan daudz un smagus mačus. Apnika skriet caur sāpēm un diskomfortu. Ārste gan pateica, ka ja vajag, skriet varu, tāpēc arī neatteicos no domas startēt Biķernieku 10,55km NIKE skrējienā un 10milā, jo sava veida līgumi arī ir jāatstrādā...
Lai vairāk atpūstos pēc nogurdinošajiem startiem starptautiskā līmenī, atteicos no starta LČ naktī un biju diezgan gatavs skriet Biķerniekos Asics/Veikals maratons komandas sastāvā. Principā nostartēju savā līmenī, bet ne ar labākajām sajūtām un tomēr pēdējos km izpaudās joprojām iekšā sēdošais nogurums. Pēc LOVā ielaistajām potēm arī kāja nesāpēja, kas kā izrādījās bija tikai mānīgi.. Biķerniekos absolūti ieskrēju 6.vietā, bet savā grupā VN20 paliku 4.v. uzreiz aiz goda pjedestāla, bet savu uzdevumu izpildīju un komandai punktus kopvērtējumam atnesu. Rezultāti.
Asics/veikals "Maratons" komanda
Foto: Laura Repele
Vēl pēc vienas vizītes LOVā bija pienācis laiks doties uz 10milu, kur dēļ kājas tiku iemainīts uz pirmo 'īso' garo nakti un skrēju 3.etapu IKHP 1.komandā. Komanda iesāka stafeti līmenī un es mežā devos kā 30.vietas īpašnieks 2'43'' deficītā. Startēju principā viens, kādas 30'' aiz labas sportistu grupiņas un tāpēc par galveno mērķi izvirzīju pēc iespējas ātrāk tos noķert, kas jau izdevās uzreiz pēc 1KP. Tad nu atlika tikai turēties kopā ar tiem, jo tur skrēja arī KR 1.komanda. Liels bija pārsteigums, kad ceļā uz 3KP pievienojās līderu grupa, kura bija tikko izdarījusi kļūdu un nu mūsu grupa pārvērtās par lielu baru, tuvu 30 cilvēkiem. Ātrums loģiski, ka auga, bet arī neliela bakstīšanās KP rajonos. Tā kā lielākoties turējos grupas aizmugurē, jo vnk fiziski nespēju izcīnīties līdz bara galvgalim, tad šīs kļūdas izmantoju, lai ik pa laikam tiktu tuvāk tam un neatpaliktu no bara. Distances vidū mums pievienojās vēl pāris džeki no aizmugures ar Andreasu Kyburzu priekšgalā. Ātrums brīžiem kļuva nežēlīgs, it īpaši uz ceļiem, tāpēc varēju vien priecāties, ka pa ceļiem skrējām salīdzinoši maz, jo apvidū turēties kopā ar visiem bija vieglāk. Dažreiz arī ātrums 3'15'' ir nepietiekošs, lai nebūtu jāsakož zobi un jāalkst ātrāk tik mežā.. Šoreiz nesanāca cīnīties par 3.etapa pirmo finišētāju, jo vnk nebiju tam traumas dēļ gatavs un tāpēc esmu priecīgs, ka spēju noturēties lielajā grupā un finišēt 42'' aiz līdera. Kā sacīt jāsaka - savu darbiņu izdarīju. Žēl, ka ne visi komandas biedri nostartēja kā no viņiem bija gaidīts un pieļāva ļoti rupjas kļūdas. Gala rezultātā 'vien' 28.vieta un no nospraustā mērķa ļoti tālu. Kā nekā šī bija IKHP mājas 10mila! Rezultāti, GPS sekošana, 10mila video.
Darbībā!
Foto: Magnus Grahn
Pēc 10milas un 'afekta' stāvokļa tika pieņemts lēmums izlaist vismaz 14 dienas no jebkāda veida skriešana, jo kāja tika ļoti samocīta un pamatīgas sāpes atgriezās. 22.maijā taisu atkārtotu sconogrāfiju, lai redzētu izmaiņas. Lēmums šāds, jo jūlija sākumā mani gaida (ja būšu gatavs un atkopies no traumas) daudz nopietnākas sacensības - Pasaules čempionāts Itālijā! Tā kā izlases vadība man uzticās un šo iespēju dod, tad netaisos to izniekot un braukt 'sporta tūrismā' uz turieni arī netaisos! NBS peldbaseins man ir atvērts un bez fiziskām aktivitātēm turpmākās 2 nedēļas noteikti nepalikšu!

2 komentāri:

Anonīms teica...

Vai tad izlases sastāvs uz PČ ir jau nosaukts?
Saskaņā ar LOF publicēto nolikumu izlases sastāvs tikšot paziņots līdz 15.06.2014.!

Jānis Kūms teica...

Ir cilvēki (t.sk. es), kuriem par dalību PČ nav jāsatraucas un jānervozē līdz 15.06.2014.