otrdiena, 2014. gada 22. aprīlis

Starptautiskais pavasaris

Aizņemtības dēļ sanācis, ka ilgu laiku neesmu neko pavēstījis saviem līdzjutējiem, bet šajā rakstā īsumā pārstāstīšu pavasara svarīgāko startu kopsavilkumu.
Sezonu tā nopietni atklāju Zviedrijā, kur startēju 7manna stafetēs. Šoreiz man tika uzticēts pēdējais (7.etaps), kas bija zināma mēra eksperiments. Komandai kopumā gāja labi un man dodoties pēdējā etapā bija viens svarīgs uzdevums - noskriet distanci bez kļūdām un saglabāt vismaz 2.vietu. Uzdevumu izpildīju daļēji, 2.vietu saglabāju bez problēmām, bet distaces beigu daļā kļūdījos, tāpēc pilnīgi apmierināts ar savu startu nebiju. Rezultāti.
2.vieta finišā
Pēc 7mannas principā uzreiz devos uz siltāku klimatu un startēju Pasaules Kausā Spānijā, kura mūs sagaidīja tiešām ir ļoti siltu laiku (arī +30grādiem). Ilgi tika domāts, kuru distanci no abām skriet, jo programma bija diezgan nelabvēlīga - garā distance pa priekšu vidējai. Tika nolemts, ka iešu uz rezultātu garajā distancē, lai paliktu vairāk laika atjaunoties priekš Eiropas čempionāta. 
Garo distanci iesāku neveiksmīgi, jo ceļā uz 1KP pazudu un kļūdījos 3'. Tālāk distance vairāk vai mazāk veda gludi līdz 24KP, kuru vnk nespēju atrast un motivācija skatīties kartē pēc 1h50min bija pilnīgi zudusi. Tur atstāju vēl 5'. Tā kā tas bija PK, tad bija jāfinišē, jo pa distanci redzēju vairākus augstas klases sportistus, kuri par finišēšanu nedomāja. Žēl, ka organizatori pieļāva ļoti rupju kļūdu un pēdējiem 9 dalībniekiem kāds labvēlis paspēja noņemt distances 22 un 23KP... rezultāti tika anulēti un tikt pie PK punktiem neizdevās, kaut gan pēc rezultāta stabili biju punktos. Neoficiālie rezultāti, GPS sekošana.
Tāpēc tika mainīts plāns un no Spānijas bez PK punktiem prom negribēju braukt - skriešu ar atdevi arī vidējo distanci. Godīgi sakot, sajūtu nebija, tāpēc bija jācer, ka būs vismaz 'kājas' un tās arī bija! Protams, liels paldies te Timo Sild, kurš startēja 2' aiz manis un aizvadīju ĻOTI cienījamu skrējienu, finišējot bronzas pozīcijā un man atnesot = izskrienot ļoti zolīdo 10.vietu! Nebija tā, ka pie Timo bronzas nebija arī mazlietiņ mans pirksts. Rezultāti.
Ar Timo
Tālāk mans ceļš veda uz Portugāli, lai startētu savā pirmajā Eiropas čempionātā. Līdz garās distances kvalifikācijai tika darīts viss, lai es pilnībā atjaunotos un apārstētu traumu, kura par sevi sāka likt runāt 7mannas stafetes beigu daļā. Stāsts par to, kas un kā, šoreiz izpaliks.
Izlase
EČ garās distances kvalifikāciju gaidīju ar nepacietību, jo šis bija mans vienīgais individuālais starts šajā čempionātā un tāpēc finālā netikt vnk nedrīkstēja. Apvidus priekš garās distances kvalifikācijas nesolīja nekādu pastaigu, jo organizatori, man nesaprotamu iemeslu dēļ, bija izvēlējušies pretīgāko apvidu visā Portugālē.. Kvalifikācijas skrējienu principā aizvadīju līmenī, bet šajā skrējienā 'kājas' nebija ar mani un arī nelielas problēmas ar vēderu un 2' kļūda distances beigu daļā nopietni lika panervozēt visiem, bet arī citiem neklājās vieglāk, tāpēc kāroto vietu finālā ieguvu kā 16.vietas (17 kvalificējas) īpašnieks no savas kvalifikācijas grupas. Rezultāti, spliti u.c. informācija par garās distances kvalifikāciju šeit.
Long Q karte
Pēc šī skrējiena bija veselas 3 brīvas dienas, lai savāktos un atkal apārstētu sāpošo kāju. Gan es, gan Sabīne darīja visu, lai būtu gatavs startam, bet anyway uz starta līnijas stājos ar 2 pretsāpju tabletēm vēderā. Stāsts par to, ka organizatori iepriekšējās dienas vakarā kļūdas pēc internetā publicēja garās distances fināla karti gan jau ir zināms lielākajai daļai.. Portugal!!! Fināls jau bija pavisam citā un man krietni tīkamākā apvidū, tāpēc cerēju izpildīt max uzdevumu tikt pie PK punktiem, lai būtu jēga apdomāt arī par citu PK posmu apmeklēšanu. Un atkal.. 'kājas' nebija ar mani, jutos lēns un pārāk nedrošs, kas maksāja ar 3' kļūdu uz vienu no vienīgajiem drusciņ grūtākajiem KP distancē, kur mani noķēra 3' aiz manis startējušais zviedrs. Par to, ka 'kājas' nebija ar mani, liecināja ar tas, ka man bija milzīgas problēmas zviedru sportistam turēties līdzi pat neskatoties kartē. Paldies tam, ka pēc skrietām 60' 'kājas' tomēr nolēma ar mani sadarboties un nu jau tempu un spēles noteikumu diktēju es un zviedrs spēja knapi elpot man līdzi. Pirms skatītāju etapa vēl nedauz uzkļūdījos un zviedrs paspēja mani saniknot, jo distances lielāko daļu skrējām kopā, bet viņš uz KP mani nepasauca! Pēc skatītāju etapa bija tikai viens mērķis - zviedru pazemot! To arī izdarīju kā nākas un no pirmspēdējā KP līdz finišam atvinnēju 20sek. Priecāties gan iemesla nebija, jo paliku 43.vietā no 51 dalībnieka. Būtu izdevies tīrs skrējiens, būtu ticis pie kārotajiem PK punktiem. Rezultāti, spliti un cita informācija par garās distances finālu šeit.
Long F karte
Pēdējais un svarīgākais starts bija palicis - stafete. Jau pirms čempionāta zināju, ka man pie veselības būs jāskrien 1.komandā 1.etaps. Tā kā divi sportisti, kas varēja mani aizvietot, nebija pie veselības, tad palikām pie tā, ka es skriešu 1.etapu, Artūrs 2.etapu un Bērcis pēdējo. Pirms starta atkal 2 tabletītes un explode. Biju gatavs! Stafetē izdarīju visu, ko dotajā brīdī varēju. Pieļāvu vienu 15sek kļūdiņu un komandas vārdā atdevu visu, kas bija palicis. Stafešu pieredze runāja par to, ka man ir viens no garākajiem farstiem, ko nolasīju jau pašā sākumā, tāpēc zināju, ka beigās farsts man būs īsāks. Tā arī bija un pie svaigākām kājām beigās būtu varējis cīnīties arī ar pašiem varenajiem. 30sek atpalicību no Daniela Hubmana vērtēju kā izcilu startu. Liels prieks arī par Dāvi, kuru pamanīju tikai distances beigās un viņš finišēja 3sek man priekšā. Ir potenciāls! Paldies komandas biedriem, kuri startēja ļoti labi un līdz pēdējam brīdim bijām tuvu pirmajam diplomiņam. Beigās palikām 7.vietā 20sek aiz 6.vietas, 23sek aiz 5.vietas... 1'24'' aiz bronzas. Emocijas bija! Rezultāti, spliti un cia informācijas par stafetēm šeit.
Šis čempionās noteikti paliks atmiņā ar tā nenormāli slikto, haotisko organizāciju un mūsu dzīvošanas vietu!
Stafetes karte
Atgriežoties Latvijā, gaidīja jau nākamais augsta līmeņa mačs - Rīgas kausi. Tajos 100% biju nolēmis startēt 1.dienā (WRE) un pēc tam skatīties vai būšu tuvu TOP6 un kādai no naudas balvām. Biju. 1.dienā spēka bija pietiekoši, lai cīnītos par TOP6 - finišēju 8.vietā 15'' aiz sešinieka. Domāts, darīts - startēšu arī 2.dienā. Kļūda! Nogurums pēc EČ un PK tik milzīgs, ka distances laikā doma par izstāšanos piezagās vairākas reizes. Arī koncentrēšanās nebija līmenī un 2' kļūdas izdzēsa cerības par kādu no Euro banknotēm. 10.vieta dienā un 7.vieta kopvērtējumā. Visa informācija par sacensībām šeit.
Tagad laiks tikt vaļā no traumas un fokusēties uz 10milu. Garā nakts mani jau gaida! Un iespējams jāsāk domāt par startu Jūlija vidū Itālijā?! See ya!
1.dienas finišs
2.dienas karte

Nav komentāru: