sestdiena, 2013. gada 20. jūlijs

What`s next?!

Pirmās emocijas pēc WOCa ir norimušas un uz to varu paskatīties no malas ar vēsu prātu. Par savu sniegumu pa lielām šaibām nevaru sūdzēties, jo es pats apzinos šobrīd savu spēju līmeni un nekādus brīnumus WOCā netaisījos rādīt. Primārais mērķis bija tikt garās distances finālā, jo apzinājos, ka katrā kvalifikācijas grupā nebūs 15 džeki, kuri ir labāki par mani, ja vien pats netaisīšu fatālas kļūdas. Veiksmīgi primāro uzdevumu realizēju un varēju mērķēt uz maksimālo uzdevumu, kurš bija nospraust pirms čempionāta - TOP30. Maksimālais uzdevums palika neizpildīts, jo finišēju 40.vietā, bet nepārdzīvoju, jo apzinos, ka veiksmīgi realizējot etapu uz 7KP distance būtu pagriezusies pilnīgi citādās sliedēs, jo gan Kalvis, gan Simo-Pekka Fincke arī izvēlējās ne tos labākos variantus, bet man realizējot ātrāko variantu, pavērtos iespējas viņus noķert. Bet tas viss no sērijas kā būtu ja būtu. Pietrūka tas, ka pirms WOCa neizbrīvēju vismaz vienu nedēļu brīvu priekš treniņiem Vuokatti, lai gan likās, ka apvidus ir relatīvi vienkāršs, ceļu variantu izvēle pastāvēja un tieši tur es arī ieberzos. Jani Lakanens ļoti pārliecinoši to uzrakstīja savā blogā: "After the test race I also knew that I have to avoid marshes as much as possible to get the best result." Diemžēl, strādājot 8h darba dienu, ir grūti apvienot visas lietas un k-kas ir jāupurē. 
Uz jautājumu, kas tālāk?! Atbilde principā ir rasta - jāsagatavojas maksimāli spēcīgi noslēgt šo sezonu, jo priekšā vēl ir daži svarīgi starti (t.sk. Pasaules militārajā čempionātā Zviedrijā) un ar sezonas noslēguma startu Blodslitet. Ļoti ceru, ka izdosies šogad aizbraukt uz šo pasākumu, tāpēc treniņi tiks akcentēti tieši uz to.
Skatoties nākošās sezonas virzienā, ir skaidrs, ka tā būs ar augsta līmeņa sacensībām bagāta un visur aizbraukt nevarēs gan laika, gan finansu trūkuma dēļ. Tāpēc skatiens tiks vērsts uz EČ Portugālē un WOCu Itālijā. Savu līmeni pasaulē šobrīd zinu un zinu, ka varu sasniegt arī vairāk. Ne pa velti pirms pāris gadiem rakstīju, ka zinu, ka pienāks tā diena, kad cīnīšos par uzvaru Jukolas 1.etapā, tāpēc zinu, ka pienāks tā diena, kad varēšu cīnīties ar pasaules labākajiem, ja vien turpināšu ar pareizo attieksmi!

Nav komentāru: