pirmdiena, 2013. gada 3. jūnijs

LČ I.daļa

Kā jau iepriekš rakstīju, tad pēc BČ noķēru k-kādu vīrusu, ar kuru netiku galā divu nedēļu laikā, tāpēc sajūtas pirms LČ nebūt nebija olimpiskas, bet apzinājos, ka pie tīriem reisiem medaļa vienā distancē ir obligāti jāņem.Nelielu papildus stresiņu pirms startiem LČ uzlika tas, ka pēc BČ durvis uz PČ pavērās krietni platāk kā iepriekšējos gados kopā. 
Visai Latvijas tautai būtu jau jāzin, ka sprints nebūt nav mana mīļākā disciplīna, tikai k-kādas kļūdas pēc sanāca uzvarēt 2006.gada sprintu Jelgavā V18 grupā. Sprintu iesāku nepārliecinoši, jo jau uz 1KP atstāju liekas 12'', arī 2KP paņēmu saminstinoties un vēl liekas 10'' atstāju uz 4KP. Sākums neizdevies. Līdz 9KP nevaru sūdzēties, bet uz 10KP atkal raustīšanās, jo pirms paša KP bija izbērta malkas kaudze, kuru es domāju, ka nedrīkst šķērsot, galu galā šķērsoju, bet 10'' nostāvēju brīnoties. Visas cerības uz pienācīgu rezultātu palika pie 12KP, kur sajaucu mājas un KP centos sameklēt pie neīstajiem kokiem (liekas 20'' un par 1' noķēra Artūrs). Tālāk jau vairs īpaši necentos orientēties un ļāvos topošajam Latvijas čempionam sprintā mani izvizināt pa atlikušo distanci. Tas maksāja vēl ~10'' klāt pie rezultāta, jo slitki tika veikts etaps uz 18KP. Gala rezultātā 6.v. +1.06 pret Artūru, +0.53 pret Jubeli un +0.14 pret Bērci. Rezultāti.
Garo distanci gaidīju ar lielākām cerībām. Apvidus bija piemērots garajai distancei, tikai laikapstākļi uzdevumu padarīja sarežģītāku, jo joprojām spilgtā atmiņā ir pagājušā gada WUOC garā distance, kur "nomiru" netiekot līdz pirmajam dzeršanas punktam. Par distancē paveikto, lai runā karte, bet jāpiemin vien tas, ka sākumā daudz laika zaudēju ejot taisni, nevis izvēloties apkārtvariantus un tas, ka pēc noskrietām 70' sāka parādīties krampji. Pēc finiša uzreiz apzinājos, ka priekš medaļās būs drusku par īsu, jo pārāk daudz laika biju atstājis, bet zināju, ka nebūšu ļoti tālu aiz un tas ir tas sāpīgākais. Rezultātā 5.vieta +8.36 pret Bērci, +3.12 pret Jubeli un +2.21 pret Artūru. Rezultāti.
Foto:
Ilze Bogdanova
Viesturs Dandens
P.S. Šobrīd pavisam nedaudz jāatvelk elpa, jo pienācīgā formā jābūt uz Jukolu, kur mani gaida 1.etaps IKHP 1.komandā.

Nav komentāru: