pirmdiena, 2011. gada 25. aprīlis

Pirms 10milas

Gandrīz jau nedēļu trenējos pietiekoši pieklājīgi - rīta skrējiens 4-5km un vēlāk treniņš, kurā sāku strādāt (BEIDZOT) uz ātruma īpašībām. Pēc Kurzemes pavasara ieturēju pauzīti no sacensībām, treniņa nolūkos uzskrēju vienu Magnētu, tad pabiju nometnītē Ventspilī un visbeidzot pirms Lieldienām pagodināju Artūra bijušo klubu un pašu Artūru, ierodoties viņa karaļvalstī - Grundzālē. Tur notika viena no Azimuta kārtām - sprintveidīga vidējā distance pa Grundzāles ielām un pagalmiem. Tā kā šoreiz nebiju izvirzījis nekādu uzdevumu, tad centos iejustie kartes mērogā un pievērsu uzmanību uz paātrinājumu ieraugot KP. Distance veicu praktiski bez kļūdām un kā nu sanāca kā ne, bet Artūru sanāca apskriet - cerēju, ka tas viņu sadusmos pirms Zviedrijas tūres. Jāgaida ziņas viņa blogspotā par pirmajiem soļiem Zviedrijā.
Kā plānots otrajās Lieldienās ņēmu dalību OK Monas rīkotajā Lieldienu balvā. Nevienam nav noslēpums, ka sprints nu nepavisam nav mana mīļākā distance un zinot, ka pabiju Gaujienā un no rīta cēlos kopā ar sauli, tad šodienas skrējiens bija ar loģisku iznākumu. Nespēja savākties pirms starta, nepietiekoša iesildīšanās un pats galvenais ātruma sakombinēšana pārejot no pilsētvides pludmalē ar kartes lasīšanu. Sākums bija labs, bet tur jau galvenais pareizi nogriezties. Uz pirmajiem diviem kāpu KP jau biju atstājis 1'10''. Lēns skrējiens uz 7KP un neliela kļūdiņa uz 9KP un mani jau noķēris Kalvis par 2'. Uz 10KP apzināti palaidu Kalvi pa priekšu, jo biju paguris mīcoties pa kāpām, bet tieši šeit Kalvis sadomāja uztaisīt vienīgo distances kļūdu...Labi, ka attapos skrienot garām 1KP, ka esmu šo KP jau ņēmis, bet tik un tā vēl sekundes 25 vējā. Ceļā uz 11KP centos būs ātrs, jo Kalvja soļi aizmugurē to lika darīt, neilgi pirms KP gan paguru un līdz finišam vnk atsedēju aiz Kalvja neilona. Katrā ziņā secinājumus esmu izdarījis un vārdu sakot ātrums ir pieņemams, bet jāizvēdina galva. Tik un tā sprints diez vai kļūs par manu mīļāko distanci tuvākajā nākotnē. 3.2km; 13KP; 5:09 min/km; kļūdās 1'40''.
Turpinājumā 3dien dodos uz Zviedriju, lai nedaudz aprastu ar apvidu un no 6dienas uz 7dienu skrienu 10milu sava somu kluba Pihkaniskat sastāvā. Par etapiem nekāda skaidrība, viens skaidrs gan ir, noteikti pa nakti. Pēc tam ceru ņemt dalību SS3, bet vai to varēšu priekšā man pateiks plecs. Skriet varu praktiski bez sāpēm, bet pievelkoties un strauji sasprindzinot bicīti parādās asas sāpes, kas lēnām iet mazumā. Beidzam ēst olas un masējam ciskas!

5 komentāri:

Anonīms teica...

priecājies,ka es tev šoreiz nebļāvu virsū,tad tu būtu vēl vairāk noracis :P

Jānis Kūms teica...

Varbūt šoreiz tieši vajadzēja?! Lai sapurinātu mani :p

Andis Ozols teica...

es gribēju redzēt Artūra seju kad viņš uzzināja ka Tu viņu esi piesmējis viņa paša pagalmā un treniņlaukumā Grundzālē :))) Kāda tagad ir uzvaru attiecība? jo zinu ka Gaujienas pagalmos arī esat sacentušies ;)

Jānis Kūms teica...

Andi uzvaru attiecību neesmu skaitījis, bet šī varētu būt mana pirmā uzvara Grundzāles apkaimē! Artūrs Gaujienā mani bija vinnējis!

Anonīms teica...

lapsa! es domaju ka tu SS3 esi viens no līderiem ,kas var cinīties par 3nieku, nopietni veci!!!
ilmis