pirmdiena, 2011. gada 4. aprīlis

Laiks atvilkt elpu

Vakar jau gari un plaši aprakstīju notikumus Ziemeļu divdienās, tāpēc šodien uzrakstīšu ārstu slēdzienus par skaisto kritienu. Minēju jau, ka paejot nelielam laikam sāku just, ka kreisais plecs atsakās fukcionēt kā nākas, tāpēc biju nolēmis šodien no rīta doties uz izmeklēšanu. Aizgāju uz Jelgavas poliklīniku pie ķirurga, kurš mani nosūtīja uz rentgenu un ultrasconogrāfiju. Lieki piebilst, ka poliklīnika pilna ar veciem cilvēkiem, kuri nebūt nav vairs spēka pilni. Tā nedaudz neomulīgi paliek, laikam tāpēc man tik dikti netīk slimnīcas un tāda veida vietas. Izsēdējis garumgaro rindu tiku uz US, kur konstatēja vairākas lietas, no kurām būtiskākās bija šādas - neliela kaula daļiņas atdalīšanās un šķidruma veidošanās (neatceros tos latīniskos muskuļu nosaukumus), bet nekas traks. Tālāk jau rentgens, kurš neparādīja nekādas izmaiņas. Aizgāju atpakaļ pie ķirurga, kura sasmējās par to, ka US parāda izmaiņas, bet rentgens nē, bet tā varot būt, jo nelielas daļiņas varot neuzrādīties. Katrā ziņā nevarēja izdomāt, ko ar mani iesākt. Ieteica roku iekārt kaklā, vai ja esot ielikt somiņā; izrakstīja pretsāpju zāles un fastumgēlu, par kuru es ļoti iekšēji sasmējos, jo zinu, ka nelietošu to draņķi! Katrā ziņā aizliedza 2 nedēļas plecu nodarbināt, tāpēc mana dalība Kurzemes Pavasarī ir miglā tīta, ja plecs dikti nesāpēs tad skriešu k-ko, bet ko nezinu vēl. Vēl ir laiks 5dienas, daudz kas var mainīties.
Vienu zinu droši, ka turpmākās 2 nedēļās ievilkšu elpu, jo pašam jau grūti atzīt to, ka mani pārņēmis vispārējs nogurums, bet ja to pasaka kāds cits, tad laikam tomēr ir sevi jāpiebremzē. Agrāk trenējos pēc organisma sajūtām, bet šajā ziemā trenējos savādāk, mēģinot izspiest maksimālo rezultātu, neklausot organismam, kurš pāris reizes teica, ka vajag piebremzēt. Tā ir lielākā kļūda, jo tikai patiesi profesionāls sportists, ievēros ko saka priekšā organisms, nevis izlasīs kā trenējas citi un darīs vēl vairāk, lai domātu, ka ir labāks. Tas nav mans trenēšanās stils, turpināšu darīt tā kā esmu to darījis citus gadus! Šodien apmeklēšu arī fizioterapeitu, kurš izdomās, ko iesākt ar manu plecu, lai vismaz varētu nedaudz uzskriet :)

2 komentāri:

Anonīms teica...

Ari Sirmais ir traumēts un nestarte KP,ar Bērcis. Ja jau viņi atlasās,tad arī tev nebūtu par varītēm sevi japierada ar slimu plecu! Slikti,ka priekš Izlases nebija ieviestas korekcijas,rēķinoties ar traumām ,kas būs,skrienot pa sniegu-nav
pārdomata treninsacensību lieta!Vai Izlases Bosi domā ar vietu,ko nesauc par smadzenēm?

Jānis Kūms teica...

Nezinu, kas Tu esi, kas raksti, bet liekas, ka īpaši orient saimē neorientējies, jo Sirmais ar Bērci brauc uz TuMes nometni SWE priekš 10milas. Nevajag runāt ja nezin apstākļus.
Un arī es KP varu neskriet, jo esmu runājis ar izlases treneri, tāpēc vari gulēt mierīgi!