pirmdiena, 2011. gada 11. aprīlis

Es Kurzemes pavasarī

Pēc neveiksmīgā kritiena ZD sanāca tā, ka nedēļu nācās paņemt ļoti mierīgi, jo pirmās divas dienas par k-kāda veida kustēšanos vsp bija jāaizmirst, bet nu 3dien saņēmos aiziet pamīt pedāļus, kas arī nebija viegli, 4dien tieši to pašu darīju, bet plecs jau jutās komfortablāk, tāpēc 5dien izgāju arī paskriet, kur konstatēju, ka KP skriet viegli nebūs, jo kreisajā rokā turu karti ar kompasu. Pa nedēļu sirdi biju nodarbinājis nedaudz virs 2h un, protams, par k-kādiem rezultātiem bija grūti runāt, izņemot to, ka atpūties es viennozīmīgi biju labi.
Vidējā distance. Pēc nedēļas veikuma (plecs pēc 45min nodarbināšanas palika smagnējs un sāpošs) sapratu, ka vienīgi šajā distancē varētu būt konkurētspējīgs, jo diez vai vajadzēs skriet ilgāk par 40'. Pirms distances iesildījos un kārtīgi nokoncentrējos (tā kā sen nebiju to darījis) un noteicu sev - visu laiku strādā ar karti un kompasu! Distances sākumu sāku tiešām labi, lasot karti un koncentrējoties, tad uz 4KP sāku skriet nedaudz ātrāk un radās pirmā 30'' kļūda, pēc tās nedaudz nomierinājos, jo sapratu, ka pārgalvīga skriešana var slikti beigties. Pie 7KP noķēru par 2' Daniilu un tad uz 8KP abi skrējām nedaudz ātrāk kā vajadzēja un atstāju otras 30''. Pēc KP izvirzījos Daniilam priekšā un līdz 16KP nekādu kļūdu, ja nu vienīgi ne pārāk veiksmīgs ceļa variants uz 13KP. Uz 17KP izgāju nevirzienā, bet kļūdu ātri izlaboju. Saminstināšanās uz 18KP, nevirziena izeja uz 19KP un gandrīz stulba kļūda uz 21KP savāca vēl 35" kļūdās. Distances beigās centos skriet tik ātri, cik varēju, jo visā visumā biju veicis salīdzinoši labu skrējienu. No startējušajiem latviešiem pārsteidzoši ierindojos 2.vietā, zaudējot Artūram 18''.
6.7km; 25KP; 9.vieta; 32'56''; 4:54 min/km; kļūdās 1'35''.
Par vakara sprintu ilgi lauzīju galvu, jo plecu vidējā distancē tomēr nedaudz biju samocījis, bet tomēr nolēmu paskriet tādā mierīgā tempiņā. Tā arī distancē skrēju mierīgi un atbrīvoti, līdz ceļā uz 2KP un 3KP stāvēji fani, kas nenormāli bļāva un lika sakāpt adrenalīnam, kā rezultātā ķermenis automātiski paātrinājās un uztaisīju vienīgo kļūdu, kur atstāju 1', savādāk rezultāts būtu daudz tuvāks līderu galam. Mācība - pagalmos nedrīkst ieskriet nekontrolējot, pirms kuras mājās ieskrien. Nedaudz problēmas radīja skrējiens uz 5KP, kur līdzīgi kā Jānis Tamužs nevarēju saprast, kurš KP jāņem, bet tā kā neskrēju nekādā īpašā ātrumā, tad atļāvos kārtīgi apskatīties. Visā visumā foršs vakara paskrējiens.
2.5km; 14KP; 25.vieta; 13'48''; 5:31min/km; kļūdās 1'05''.
Garā distance. Šoreiz tieši vislielākās bailes radīja garā distance, ja citās reizēs par garo distanci neuztraucos, tad šoreiz uztraucos diezgan pamatīgi, jo zināju, ka ap 50' distancē plecam paliks smagi un tas sāks mani vilkt pie zemes. Sākumā pat negribēju startēt, bet tā kā es sevi īpaši nekad neesmu saudzējis, tad ņēmu dalību arī šajā distancē. Jau ceļā uz 1KP izvēlējos nepareizo variantu, kad gāju pa taisno. Manā situācijā, man vajadzēja maksimāli izmantot ceļus, lai nebūtu jācīnās caur zaļajiem, kas šoreiz sagādāja īpašas grūtības. Tāpāt pārpratu situāciju kartē un vēl atstāju 30'' pie paša KP. Nākošais nepareizais variants bija uz 4KP, kur es redzēju iespēju skriet gan pa labo pusi, gan kreiso, bet beigās aizgāju gandrīz taisni un vēl noraku pašas etapa beigas. Par to biju dusmīgs uz sevi un uz 5KP uzskrēju nedaudz ātrāk pa ceļam ieperoties izgāztu sakņu jūrā. Pēc tam sekoja katastrofālākā kļūda, kad pats sev teicu, ka šis ir atslēgas KP distancē un vajag mierīgi paņemt, bet ķermenis negribēja man klausīt un skrēja virzienā uz KP, protams, garām un krietni garām, 3x atsējos pie piesaistes, bet tiklīdz nogāju kādus 100m nost tā neko nesapratu. Nespēju uztvert dzeltenos laukumiņus. Labi, ka nāca Artis Jansos un beigās pat pasauca mani. Paldies viņam par to! Biju zaudējis daudz laika(veselas 6.5'), bet ka tik daudz prātā i nenāca. Liels mīnuss tam, ka kļūda neradās uz noguruma fona, bet gan nespējas sevi savaldīt. Tālāk jau sevi kontrolēju labi un pāris reizes kļūdījos izejā no KP. Garāko etapu pār purvu jau pirms sacensībām biju nolēmis pēc LČ pieredzes, ka iešu pa stigu, kas veda caur purvu, tāpēc škietami ātrāko variantu apkārt pa ceļu nemaz neievēroju. Purvā bija ledaini auksts ūdens un līdz celim. Cauri skrēju tiešām bļaudams. 17KP paņēmu un sapratu ka spēks ir cauri un plecs ir ļoti smagnējs, bet tgd distance aizvijās pa skrienamāko daļu. Grūti nācās sevi piespiest kustēties uz priekšu, jo mēģinot stiep soli sāka vilkt arī krampji, acīmrezot ledainais purva ūdens nospēlēja savu lomu. Finišu sasniedzu diezgan bezspēcīgs, labs bija Artūra teksts - kādēļ vsp mocījies?! Un vai tev to vajadzēja? Atbildēt nemacēšu.
16.0km; 28KP; 14.vieta; 1:37:10; 6:04min/km; kļūdās 8'40''. Kopvērtējumā arī 14.vieta.
Ceļš iekš RouteGadget un oficiālie rezultāti atrodami Kurzemes pavasara oficiālajā mājaslapā.
Pēc divu dienu skriešanas plecs atkal sāp tieši tāpat, ka 2dienas pēc ZD, kas nozīmē to, ka šonedēļa tiks pavadīta saudzējošā režīmā, lai pilnvērtīgi atkoptos un varētu iziet uz starta ja ne Rīgas kausos, tad Lieldienu balvā noteikti un pēc tam jau 10mila. Nav ne mazākās nojausmas, kuru etapu somi piešķirs šogad, ko dos to skriešu!

8 komentāri:

renchix teica...

Re, vismaz dabūji izbaudīt 1.dienā, ko nozīmē skriet ar svaigām kājām.

Andis Ozols teica...

Kas tad Tev īsti ir ar to plecu, jo pēc iepriekšējā raksta varēja saprast ka vismaz 2 nedēļas nebūsi skrējējs? Bet te... veru vaļā vidējās rezultātus un Tu tikai padsmit sekundes aiz Artūra!!!

Jānis Kūms teica...

Ar plecu ir tieši tā ā rakstīts. Pēc ārstu apmeklējuma skriet arī nevaru 2 nedēļas, bet vai Tu pats kādreiz ārstus klausi? Man bija jādzīvo mierā, bet mierā nodzīvot es nevaru. Vnk atveseļošanās process var ieilgt... vai arī varu iedzīvoties papildus problēmās.

Anonīms teica...

Es zināju, ka manas kakla sāpes tgd ir atmaksājušās :P Bez mums tu būtu sliktāk sprinta distanci noskējis :P

Jānis Kūms teica...

Edīt, man nebija mērķis sprinta distanci skriet ātri un tur, kur jūs sabļāvāt es arī uzkļūdījos. Varēji klusu bļaut nebūtu kakla sāpju :p

Anonīms teica...

ok,vairāk tevi neatbalstīšu :P:P

Jānis Kūms teica...

Izklausās, ka apvainojies, bet es zinu, ka tā nav :D

GC teica...

Mazohists!