sestdiena, 2010. gada 6. novembris

Sikspārņu nakts nolidota

Šogad jau 3x pēc kārtas ņēmu dalību orientēšanās-piedzīvojumu sacensībās Sikspārņu nakts Kuldīgā, ko rīko TOK TAKA. Ilgi nevarēju nokomplektēt komandu, jo Atis D. iedzīvojies traumā, Laura arī vēl nav atguvusies pēc traumas, Kristai citi plāni.. tad nu beigās novienojāmies, ka startēšu kopā ar Andi Rešķi un vienu jauno OK"Saldus" talantu (kura vēl gan par talantu jāizaudzina)-Sabīni. Tā kā šogad komanda nelikās tik stipra kā iepriekšējos gados, tad nolēmām vnk jautri pavadīt laiku. Startējām sportisko sikspārņu grupā ar starta laiku 19:00.
Šogad tika mainīts sacensību formāts un dalībnieki pēc iesildīšanās uzdevuma veikšanas, saņēma pamatkarti ar 12KP, kurus varēja apmeklēt brīvā secībā + bija vēl 8 papildus KP, kuru atrašanās vietu varēja uzzināt tikai nonākot pamatKP. Rezultātā uzvar tā komanda, kura savākusi visvairāk KP un pie vienāda gadījuma, kura izdarījusi to visatŗāk. Vēl bija viens bonusa punkts par to, ja secībā tika apmeklēti papildus KP ar numuriem 58-59 vai 59-58.
Iesildīšanās uzdevumā kooperējāmies ar otru OK "Saldus" komandu sportisko sikspārņu klasē, lai viss ietu raitāk. Tā arī notika un pamatdistancē devāmies jau ar 1.5' pārsvaru pār nākošo komandu. Izvēlējāmies atšķirīgu taktiku - mēs apmeklējām KP pretējā secībā nekā Ata Rešķa komanda - to darījām ar nolūku, lai nevienā KP nebūtu jāgaida uz uzdevumu izpildi. Izrādījās, ka mēs izvilkām laimīgo lozi, jo devāmies tādā virzienā, kurā citas komandas nedevās, tāpēc nevienā uzdevumā nebija jāgaida, toties citām komandām nācās gaidīt rindās, šogad bija arī jauninājums, ka ārā neņēma gaidīšanas laiku, jo atzīmi SI stacijā varēja dabūt tikai pēc uzdevuma izpildes.
Distanci veicām pieklājīgā ātrumā, vadoties pēc Sabīnes pašsajūtām. Lielu aizķeršanos uzdevumu izpildē nebija, ja nu vienīgi tas, ka Sudoku mīkla īsti nepadevās un dz/b kopnē nevarējām sākumā atrast papildus KP, kā arī bijām nepareizi saskaitījuši tiltiņus pār Alekšupīti un ilgi meklējām vienu papildus KP ne tur...Tiku pie iespējas līst 5m augstā kokā, lai atzīmētos SI stacijā, atcerēties bērnību un pastaigāt ar koka kājām, laisties no Kuldīgas skatu torņa alpīnistu uzkabē un vēl šo to interesantu..Arī bonusa punktu izpildījām, jo apmeklējām papildus KP vajadzīgajā secībā, tas gan laika ziņā iecirta lielu robu, jo skatoties pēc splitiem pārējām komandām iezaudējam padaudz laika šajā etapā.. bet nonākot finišā uzzinājām, ka esam 1.komanda vispār, kas sasniegusi finišu un vēl ar max punktu skaitu.. Apsteidzot tiesnešu prognozes par veselu 1/2h, jo finišā rezultāts bija 1h:59min:43sek. Ilgi gan nebija jāgaida, jo pēc 22sekundēm finišējā arī OKZK komanda. Beidzot ar trešo piegājienu izdevās uzvarēt, tieši tad, kad to neplāno, jāsaka gan, ka komandu skaits šogad tāds pamazs, bet viennozīmīgi distance bija izveidota pietiekoši ātra, jo nebija jāgaida uz uzdevumu izpildi un nevarēja paspēt nosalt. Paldies TOK TAKAI par interesantajām sacensībām! Paldies Sabīnei, ka piekrita skriet ar mums un ķert piedzīvojumus.
P.S. vakara gaitā relax pasākums Saldū iekš ceha, ar grupu Pašizgāzējs, spēlējot pokeru :)
Tagad neliela atpūta no domām par skiešanu, pastaigāšu uz zālīti, vingrošanu un varbūt uzspēlēšu bumbu. Sezonas rezumējums arī k-kad sekos.

4 komentāri:

MissRasa teica...

Nu forši Jums bijis! (: Žēl, ka man šogad īsti nesanāca!

Jānis Kūms teica...

Agha, organizatori bija piedomājuši, lai nesanāk kā pagājušajā gadā un pasākums bija izdevies!!! :)

andronkuls teica...

Klau, tīri intereses pēc, a kā jums izdevās uzzināt 58. atrašanās vietu pirms 7. Kp paņemšanas un 56. pirms 3. kp?

Jānis Kūms teica...

Varu izstāstīt kā tas gadījās:
mēs sākām tādā virzienā, kurā skrienot izlēmām riskēt un paņemt 59KP pēc 5,6 un 54KP paņemšanas ar cerībām, ka 58KP atrašanās vietu uzzināsim pie 7KP, nolikumā nebija rakstīts (man tā liekas, ka nekur nemanīju), ka papriekšu jāizpilda pamatuzdevums un tad tikai saņem papildKP atrašanās vietu.
un 56KP mēs nejauši atradām pa ceļam no 58KP atpakaļ uz 7KP, tur mums paveicās :D īsti sportiski nebija, bet nu ko lai dara..tāda dzīve!