piektdiena, 2010. gada 26. novembris

The course of the year 2010: Jukola

Jau uzreiz pēc Jukolas apzinājos, ka šī bija viena no vissarežģitākajām un fiziski prasīgākajām Jukolas stafetēm, kurās biju startējis, bet tad man nemaz ne prātā nenāca, ka tieši Jukola varētu izpelnīties 2010.gada distances titulu un izdarīt to ļoti pārliecinoši. Ļoti interesanti un aizraujoši ir papētīt citu cilvēku veikumus, kuri ir salikuši savus ceļus no GPS, brīžiem kļūdas ir vnk ārprātīgas. Protams, man Jukola atsaucas ar dalītām jūtām, jo stafetes sākumu iesāku vnk izcili, bet tad uz 7KP uztaisīju MEGA kļūdu, kas maksāja 8min.. ja skatās pirmo etapus iekš GPS, tad ļoti viegli saprast, kāpēc es tur kļūdījos, jo skrēju kopā ar Kalevan Rasti un Halden SK, bet viņi kļūdu saprata... viennozīmīgi arī es balsoju par Jukolu, kā gada distanci.
Interesants ir fakts, ka TOP5niekā vēl ir 2 distances, kuras esmu veicis, tā ir 4.vietā esošā POM2010 3.diena. Tieši šo dienu es veicu ļoti mierīgi un man īpaši sarežģīts nekas tur nelikās, bet nu jā, ja veiktu distanci kārtīgā sacensību tempā, tad domāju, ka kļūdas būtu un daudz, jo apvidus ir ar pietiekošu micro reljefu.. tā pat arī tiku skrējis SM vidējo distanci (5.vieta), kur gan skrēju B finālu, bet daļa KP sakrīt un apvidus tas pats. Tad biju diezgan labā formā un arī daudz kļūdu nebija, bet apvidus bija pietiekoši sarežģīts un fiziski prasīgs. Bet visā visumā man patika.
Nevar nepieminēt 2.vietā esošo Norvēģijas čempi garajā distancē. Man personīgi tādā apvidū būtu ļoti grūti orientēties un vēl tie lielie kalni. Tur vajag specifiski gatavoties, lai uzreiz redzētu labākos ceļa variantus uz KP. Interesanti ir skatīties GPS ceļus.. un jā visbeidzot 3.vietā ir PK posms Francijā, šoreiz W21 grupas distance.. par Franciju ir daudz dzirdēts un kartes pētītas, bet tādā apvidū skrējis neesmu un īpaši komentāros izplūst neesmu kompetents, bet nekas viegls tur nav un nebūs.. Tā kā ir kur augt un tiekties. ;)
Tiekamies mežā!

Nav komentāru: