svētdiena, 2016. gada 7. februāris

Winter training #2

Jāsāk ar to, ka laiks rit nepiedodami ātri un vairāk kā puse no tā sauktās "ziemas" treniņprocesa ir aizvadīta. Īstu ziemu šobrīd ir sanācis izbaudīt tikai pāris nedēļas un visu pārējo laiku varētu teikt, ka laikapstākļi lutina, tāpēc šobrīd it nemaz nenožēloju, ka ikgadējā dienvidu nometne nav manos plānos, bet tā vietā esmu izvēlējies marta beigās doties uz Slovēniju kopā ar TuMe vīriem, lai nostartētu Easter4, kas pie reizes būs arī pēdējā pārbaude pirms sacensību sezonas.
Janvāris uzsākās ar Latvijas izlases treniņnometni Lietuvas pilsētā Druskininkos, kur konkurenci sastādīja gan Lietuvas, gan Baltkrievijas izlases un treniņi bija visai intensīvi ar uzsvaru uz stafetes imitāciju. Nometnes treniņi ļoti labi parādīja, ka šobrīd strādāju pareizā virzienā. Kartes no piedāvātajiem treniņiem pieejams šeit, video ieskats no stafetes 1.etapa šeit.
Tāpat vēl visai ziemīgos apstākļos atklāju arī 2016.gada skriešanas sezonu, startējot Priekuļos Noskrien Ziemu 1.posmā. Protams, dalību ņēmu garākajā 24km distancē, kur mēģināju sastādīt konkurenci Andrim Jubelim. Plānu izpildīju tikai par 1/3, jo, sākoties otrajam aplim, Andris no manis attālinājās, kas finišā pārvērtās par veselām 5' un 2.vietu.
Noskrien Ziemu ar Asics Gel FujiRunnegade
Turpinu strādāt arī pie savām vājajām pusēm un regulāri apmeklēju spēka treniņus gan RAVC, gan pie Ievas. Neliels ieskats no viena Ievas spēka treniņa pieejams šeit
Lieliska izraušanās no ikdienas ir Ozona rīkotie nakts orientēšanās treniņi, kurus līdz šim esmu apmeklējis 100% un pēdējā no tiem Lāčupes mežā izdevās arī uzvarēt! Informācija par Ozona nakts treniņiem šeit.
Pēdējais pieminešanas vērtais notikums ir Rīgas čempionāts 3000m telpās, kas man bija ieplānots, lai vienkārši nočekotu virzienā, kurā es kopā ar savu treneri Esu stūrējam. Kā izrādās, tad virziens ir pilnīgi pareizs un mans uzrādītais laiks 9:24,84 tikai nedaudz atpaliek no mana PB un 2014.gada rezultāta (9:23,55), kas viennozīmīgi priecē! Ceru, ka nākošajā sestdiena turpat RSM izskriešu jaunu PB, startējot Studentu Ziemas universiādē!
Pienācis viens no svarīgākajiem pirmssezonas treniņposmiem,tāpat ļoti svarīgi palikt veselam un iztikt bez traumām. Līdz šim brīdim varu teikt, ka man tas ir izdevies un treniņplānā ieplānoto arī esmu izpildījis praktiski par 100%, lieliski atrodot balansu starp kvalitāti un kvantitāti.

Nav komentāru: