ceturtdiena, 2014. gada 21. augusts

Keep going!

Kārtējais ilgais klusēšanas laiks ir pagājis un ir pienācis laiks uzrakstīt par to kā man ir gājis un par plāniem tuvākajā nākotnē.
Varbūt dažiem likās nesaprotama mana izvēle nestartēt PČ, jo pirms PČ Itālijā atgriezos sacensību apritē, bet... Tas bija Latvijā un distancēs, kuru garums nepārsniedza 12km uz cietā seguma praktiski bez kāpumā. Tagad visu pēc kārtas.
28.06. Kāpas 2.diena WRE - biju nolēmis startēt, neskatoties uz to, ka skriet biju atsācis 5 dienas iepriekš. Izdevās pietiekoši zolīds skrējiens, bet ļoti smags, jo fiziski biju ļoti tālu no līmeņa, kurā gribējās skriet. Muļķīgi kļūdījos uz ne to grūtāko distances KP, kur atstāju ~1'45''. Dienā ieņēmu 11.vietu +5:08min pret uzvarētāju J.V.Gvyldi, bet tikai +1:08min pret 5.vietu, kas būtu vērtējams kā izcils starts konkrētajos apstākļos.
29.06. RigaEco trail - izmantoju Isostar piedāvāto iespēju bez lielām ambīcijām, bet piedalīties kā lēnajā garajā treniņā, sastādot kompāniju Zanei. Bija patīkams pasākums, neskatoties uz slapjajiem laikapstākļiem. Izskrējām tādas vietas Rīgā, kurās citkārt noteikti neiegrieztos.
Distancē.
06.07. Skrējiens apkārt Vaidas ezeram (11,7km) - diena, kurā bija plānots izlidot uz Itāliju, kādam varbūt atkal nesaprotama mana izvēle, jo es taču skrienu sacensībās, bet atkal šeit ir bet... vidējais ātrums uz km kādā konkrētajā brīdī varēju paskriet bija 10-15sek lēnāk kādā varēju paskriet pirms iepriekšējā PČ, kā arī pagājušā rudenī. Ko es darītu Itālijā?! Skrējiens Vaidavā sagaidīja ar ļoti svelmainiem laikapstākļiem, kuriem nebiju gatavs, bet aizvadot pirmo intervālu treniņu nedēļas gaitā pirms skrējiena, biju gatavs pacīnīties par TOP3. Mērķi izpildīju, bet normālu ātrumu spēju noturēt tikai pirmos 6km, pēc tam temps strauji kritās un atlika tikai izdzīvot. Absolūti finišēju 3.vietā, bet grupā ieņēmu 2.vietu +2:03min pret uzvarētāju.
It`s hot in here.
12.07. Jelgavas nakts pusmaratons, kur startēju savas komandas Asics/Veikals maratons sastāvā 10,5km skrējienā - biju aizvadījis vēl vienu intervālu treniņu un sajūtas lēnām sāka uzlaboties. Zinot Jelgavu un tās līdzenumus nešaubījos, ka būs ātrs skrējiens, kuram vēl īsti gatavs varētu nebūt. Paņemot un noskrienot vēl liekus 350m dēļ organizatoru kļūdas par TOP3 bija jāaizmirst, jo nācās ļoti iespringt, lai apdzītu daudzus garām paskrējušos sportistus, kas prasīja papildus enerģiju. Rezultāts, protams, visai vadošajai sportistu grupai bija vismaz par 1' sliktāks nekā citos 10,5km skrējienos t.sk. arī man, kas finišā deva 8.vietu absolūti un 5.vietu grupā +1:45min pret uzvarētāju.
Skrējēju brigāde.
19.07. Zemessardzes vasaras sporta spēles - kā jau pēdējos gados ierasts, tad šis pasākums ir ieplānots un neatņemama vasaras sastāvdaļa. Kārtējo reizi piedalījos orientēšanās komandas sastāvā, kur uzņēmos lielāko darba apjomu. Orientēšanās formas tērpā ar atkāpi - bez jakas un cepures dēļ karstajiem laikapstākļiem. Kārtējo reizi pievīla komandas trešais dalībnieks, kuram nepadevās viens KP, bet katram ir jāpaņem vismaz 3KP, kas ir sacensību nolikums (uz to zaudējām 15', bet uzvarētājiem tikai 6'). Palikām 4.vietā un 1' attālumā līdz 2.vietai.
02.-03.08. Siguldas kauss 5.vieta kopvērtējumā - sacensības, kurās nevarēja nepiedalīties, ņemot vērā to, ka WOC2018 būs konkrētajā apvidū un mums bija paredzēts ievākt informāciju, lai izmantotu to distanču analīzē. Kārtējo reizi uz ambicioziem plāniem nemērķēju, jo pēdējās nedēļās biju normāli trenējies un nenormāli karstais klimats, kurš valdīja Latvijā, ne tuvu nav mans sabiedrotais. Abās dienās spēks pietika ~1h distances, kas bija krietni par maz, lai distances veiktu kvalitatīvi. Abās dienās rupjajās kļūdas kopā palika ~12', plusā veicot distanču analīzi pēc sportistu iedotajiem GPS datiem ļoti daudz laika zaudēju atsevišķos etapos uz ceļa varianta izvēli. Katrā ziņā sacensības noderīgās, skatoties uz 2018.gadu. Ideāli būtu, ja šādā veidā tiktu analizētas treniņnometnes gatavojoties konkrētām sacensībām (EČ, PČ utt.), jo tas dod papildus informāciju par apvidu un labākajiem ceļa variantiem, kuri dažkārt var likties pilnīgi neloģiski.
Meža stadionā.
09.08. Kuldīgas pusmaratons - šoreiz pirmo reizi debitēju īstā pusmaratona distancē 21,097km, jo jutos pietiekoši gatavs tam un vajadzēja komandas pastiprinājumu tieši šajā distancē, kas gan galu galā nenesa vēlamo pienesumu punktu izteiksmē. Diena joprojām bija pietiekoši karsta, tāpēc distanci sāku mierīgi un stingri pieturējos pie plānotā tempa (3:30min/km), jo zināju, ka šādām ātruma esmu gatavs visu pusmaratona distanci. Starts izdevās kvalitatīvs, jo prātīgi sākot, spēju distances laikā tempu kāpināt un veicot distances pēdējo apli visātrāk (4.ātrākais pēdējā apļa laiks starp visiem pusmaratonistiem), reāli tuvojos TOP6 absolūtajā vērtējumā, kas arī bija pirmsacensību mērķis. Beigās pietrūka 22sek, lai ieskrietu labāko 6niekā un ar rezultāti 1h:15min:29sek ierindojos 8.vietā, grupā ieņemot 5.vietu. Kopumā ar startu esmu ļoti apmierināts, jo vidējāis ātrums uz km 3:31min, bija praktiski tas, ko biju plānojis. 
Dzer.
Kas tālāk?! Tālāk jūtos pietiekoši gatavs, lai sezonas otro pusi aizvadītu pietiekoši kvalitatīvi un spētu pacīnīties par godalgotajām vietām sacensībās, kurās startēšu. Neiztiks arī bez Latvijas izlases formas tērpa, jo startēšu Pasaules militārajā čempionātā Austrijā, kā arī Pasaules Parku tūrē Skotijā, uz kuru esmu saņēmis ielūgumu, neskatoties uz visai bālo šīs sezonas sniegumu starptautiskajā arēnā. Keep going, I`m alive!

1 komentārs:

renchix teica...

1h15'29" uz pusmaratonu jau nav 3'31"/km - tas taču ir gandrīz 3'35"/km - tāds ir skaitāms kā vidējais temps pusmaratonā. Un tas, ka Garmins, iespējams, rāda, ka esi noskrējis 21.4km vai 21.5km, vairumā gadījumu liecina vien to, ka pie vainas ir Garmins nevis patiesi esi noskrējis jūtami vairāk.