trešdiena, 2014. gada 1. janvāris

My own way

Kārtējā gadu mija ir aizvadīta un pienācis laiks sākt savu uzmanību maksimāli koncentrēt jaunās orientēšanās sezonas virzienā, jo līdz pirmajam startam Eiropas čempionātā Portugālē ir palikušas apaļas 100 dienas, bet darāmais darbs, lai būtu iemesls smaidīt, ir pietiekoši liels. 
Pirmie divi gatavošanās mēneši ir aizvadīti. Kopumā apjoma ziņā, salīdzinot ar iepriekšējā gada novembri-decembri, tie nav bijuši tik ražīgi (par 10h un 300km mazāk!), bet tam ir tikai loģiski izskaidrojumi, jo, pirmkārt, paralēli darbam un treniņiem šogad arī studēju maģistrantūra, kas nolaupa drusciņ laika, otrkārt, šajā sagatvošās ciklā ir plānots iztikt bez traumām/slimībām (kas man nav izdevies pāris pēdējos gadus), tāpēc km apjoms netiek (un īsti arī nevajag) krauts virsū tik milzīgs un ,treškārt, veltu vairāk laika ķermeņa vispārīgajai fiziskajai sagatavotībai t.sk. vingrošanai.
10.decembrī bija kārtējais darbspēju tests Vipsport sporta laboratorijā un rezultāti ļoti iepriecināja, jo gada laikā veiktajos 3 testos izaugsme ir acīmredzama un ievērojama. Šobrīd noteiktais AnS ir 16,7km/h. Zemāk redzamajā video skrienu pie 19,1km/h (pēdējais līmenis, kuru šoreiz izskrēju) un esmu manām saskābis, jo sasniedzu laktāta līmeni 13,04 mmol/l.

Ir arī kāda priecīga ziņa, jo ar decembra sākumu noslēdzu sadarbības līgumu ar Suunto un esmu ticis pie jauna GPS pulksteņa Suunto Ambit 2S, kurš manus treniņus ir padarījis krietni pārskatāmākus iekš movescount.com Pirmās 50h jau saskaitījis.
Šobrīd ir sākusies manis 'medīšana' priekš Skrien Latvija seriāla, interese ir no divām komandām, tāpēc drīzumā būs skaidrs zem kādām krāsām būšu redzams kustībā uz asfalta. Esmu apstiprinājis, ka esmu gatavs skriet Nike 10,5km skrējienā un savākt kopvērtējumu (5.kārtas), kas gan varētu nebūt tik viegls uzdevums, ja paskatās orientēšanās kalendārā. 
Tāpat vēl notiek sarunas ar dažiem potenciāliem atbalstītājiem (materiāli), jo finansiālus atbalstītājus diemžēl man neizdevās ieinteresēt.
Lai Jums visiem veiksmīgs Jaunais 2014.gads un ir iemesls pasmaidīt biežāk! Es centīšos radīt priecīgus brīžus ne mazāk kā aizgājušajā gadā!
P.S. Līdz saulainajai Portugālei 44 dienas, kad došos pirmajā nopietnajā treniņnometnē.

Nav komentāru: