ceturtdiena, 2014. gada 16. janvāris

Completely equipped

Kopš sagatavošanās cikla sākuma, kas nosacīti datējams ar 1.novembri, bet reāli sākās 18.novembrī ir pagājušas 77 dienas (skaitot no 1.novembra). Šajā laikā esmu paspējis ļoti daudz ko izdarīt, šo to arī sačakarēt, bet life is life
Droši varu teikt, ka līdz šodienai rit mans kvalitatīvākais un pilnīgākais sagatavošanās posms. Ļoti ceru, ka tāds tas arī turpināsies. Šobrīd vidēji dienā trenējos 1h33min un noskrienu 14km. Statistika rāda, ka ir vērojams neliels apjoma pieagums.
Tuvākajos plānos ir plāns iziet uz starta studentu ziemas universiādē 29. un 30.janvārī Rīgas Nacionālajā sporta manēžā, kur manēžas aplis ir 160,4m garš (īss)... Startēšu abās garākajās distancēs - 3000m un 1000m. Fani droši var ierasties skatīties un atbalstīt!
Tagad nedaudz par to, ko nozīmē raksta topiks - completely equipped jeb pilnīgi ekipēts. Tas nozīmē to, ka 2014.gada sezonai esmu materiāli pilnīgi nodrošināts no sponsoru/atbalstītāju puses un par inventāru treniņos un sacensībās nebūs jāuztraucās. Šim procesam tika veltīta diezgan liela enerģija un esmu gandarīts par sasniegto rezultātu. Žēl, ka neizdevās piesaistīt arī sponsorus, kas atbalstītu finansiāli, bet nelieli finansiāli uzlabojumi arī ir panākti.
2014.gada sezonā ar mani kopā būs:
Orientēšanās apavi: Inov-8 (īpašs paldies Anatolijam);
Treniņu apavi un inventārs: Asics un veikals Maratons;
Sporta uzturs: Isostar;
Pulsometrs, GPS pulkstenis: Suunto;
Orientēšanās tehnikas pilnveidošana: Magnēts;
Protams, neiztrūkstoša sastāvdaļa ir treneris Edgars un fizioterapeits Sabīne. 
Liels paldies viņiem visiem! Un, protams, arī SIA "Būvkonsultants" saprotošajam kolektīvam :)
Tāpēc, noteikti ir pieaugusi mana atbildības sajūta pret darbu, kuru es daru, jo iesaistīto cilvēku loks ir pieaudzis, līdz ar to ir arī pieaudzis cilvēku skaits, kuri sekos līdzi maniem rezultātiem! Šobrīd varu teikt tikai to, ka darīšu visu, kas būs manos spēkos, lai virzītos uz priekšu. Galvā jau kaļas plāni saistībā ar zvaigžņu stundu 2017.gada WOCā Igaunijā, jo viena daļa treniņkartes ir 20km attālumā no manām lauku mājām Gaujienā.
Iepriekšējā rakstā rakstīju, ka mani "medī" vairākas komandas priekš Skrien Latvija 2014.gada sezonas. Vieniem arī tas izdevās un piekritu startēt zem "Veikals Maratons/Asics" komandas krāsām. Tāpēc ir plānā noskriet 5 posmus 10,5km NIKE Tautas skrējienā, lai savāktu kopvērtējumu. Lieki piebilst, ka komandu kopvērtējumā šī komanda uzvarēja "Skrien Latvija 2013" sezonu. Sashēmot 5cus posmu viegli nebūs, bet es centīšos!
Šobrīd plānā ir tupināt iesākto un krāt spēcīgu bāzi, lai sausu pulveri varētu sataustīt ne tikai sezonas sākumā, bet arī vēlāk. Pirmie starti plānojas februārī, kad no 15.02.-24.02. trenēšos kopā ar IKHP bandu Portugālē un ņemsim dalību Vidusjūras orientēšanās čempionātā (MCO). Pēc tam jau paliks tikai  drusku vairāk par mēnesi, līdz vienam no svarīgākajiem sezonas startiem Eiropas čempionātam, bet pirms tam vēl plānā 7-manna stafete Zviedrijā un Pasaules kausa posms Spānijā.
Sezona tuvojās, tāpēc turpinām cītīgi un galvenais prātīgi trenēties!
Tagad variet papriecāties par maniem "meistardarbiem" nakts orientēšanās treniņos.

Latvijas izlases nometne - Skrunda

Ozona/Ausekļa nakts - Mangaļsala

Ozona/Ausekļa nakts - Božu ūdenskrātuve


4 komentāri:

Unknown teica...

Tad turi buru un izšauj, kad būs nepieciešams! :)

matiss teica...

izklausās nopietni

Unknown teica...

Ar tādu apņemšanos nevar sanākt laba, bet tikai ļoti laba sezona!

Andis Ozols teica...

Čalīt Tu esi uz pareizā ceļa! Ar ieguldīto darbu Tu pārspēsi ne vienu vien talantu. Ļoti patīk Tavs profesionālais piegājiens. Lai izdodas!