trešdiena, 2013. gada 21. augusts

Malienas kauss

Malienas kauss ļoti labi iederējās kā pēdējā pārbaude pirms gaidāmā Pasaules militārā čempionātā Zviedrijā, jo līdz atbildīgākājiem rudens startiem bija palikusi tieši 1,5nedēļa un vēl ir/bija iespējams piekoriģēt pēdējo gatavošanās fāzi.
Liels prieks ierodoties uz sacensībām bija tas, ka Vilnis sumināja ne tikai šī gada Pasaules čempionāta bronzas medaļas ieguvēju Edgaru, bet neaizmirsa arī to, ka es debitēju Pasaulē un pasniedza arī man šādas tādas piemiņas veltes. Paldies, es novērtēju!
Ar Bērci un lapsu
1.diena vidējā distance bija izplānota ļoti ātra, bet ar īsiem un tehniskiem etapiņiem pēc garākiem pārskrējieniem (jāatzīst, ka Vilnis ar šo mani pārsteidza). Iesāku nevisai pārliecinoši, jo jau uz 1KP pieļāvu virziena kļūdu, kas uzreiz iedeva pa galvu, ka rūpīgāk jākontrolē, kur skrienu. Likās jau, ka esmu ieskrējies, bet jutu, ka vietām pārāk pavirši sekoju līdzi kartei un tikai loģiska kļūda uz 6KP, kur tiešām peldēju tika virzienā ar cerību k-kur piesieties, nebija konkrēta plāna kā paņemt KP un rezultātā 1.5' kļūdā. Jaunu riteni necentos izgudrot un vnk piespiedu sevi "strādāt", lai vairāk nekādas muļķības nesavārītu. Pieļāvu varianta kļūdu uz 13KP, kad nobijos no zaļā un izvēlējos lieku līkumu, kas maksāja vēl 30'' pie rezultāta. Pēdējās 20'' atstāju uz 14KP, kur pārpratu ieplakas konfigurāciju un ieskrēju blakus ieplaciņā. Likumsakarīgs iznākums - 5.vieta diena 3'21'' aiz uzvarētāja M.Sirmā un 1'51'' līdz 4.vietas īpašniekam Andrim. Zināju, ka iedzīšanā nestartēs ne Mārtiņš, ne testa skrējējs (Bērcis), tāpēc, jo īpaši skumīgi, ka aiz iedzīšanas līderiem biju tik tālu. Rezultāti, spliti, grafiki.
Secinājums: nedaudz jāpamokās ar intervāliem, lai saglabātu koncentrāciju arī tad, kad ir grūti :)
1.dienas karte
2.diena garā distance ar iedzīšanu. Mērķis bija noturēt 3.pozīciju, jo uzdevums bija distanci neskriet sacensību tempā, bet mierīgāk un etapus veikt pēc iespējas pieturoties pie sarkanā līnijas (saprāta robežās). Apzinājos, ka Arča un Andris skries ātrāk kā es viens un viņus noķert varēju tikai tad, ja abi kopā kļūdās. Kopumā distanci veicu vienmērīgi, nedaudz brīvāk skrienot pa ceļiem. Tā arī bija, ka lielāko distances daļu turējos to pašu 2' robežās aiz abiem līderiem, nedaudz neveiksmīgi izvēlējos ceļa variantu garajā etapā, kad nepamanīju stigu labajā pusē. Pēc tam pieļāvu kļūdu, kuru pieļāva pilnīgi visi, kas gāja uz 13KP kā es. Izrādās Vilnis pēdējā brīdī bija piekoriģējis karti un ielicis jaunaudzi baltā krāsā, bet reāli atšķirības starp abām kontūrām nebija. Tur pazaudēju 1.5'. Šeit arī bija vienīgā reize distancē, kad redzēju abus līderus un vēl nodomāju, kāpēc džeki tik šķībi pa kontūru nāk ārā no KP, ja no KP izved taciņa /tādā pati kļūda kā man/. Pēc kļūdas mierīgi atripināju līdz distances beigām, vēl pieļaujot 40'' kļūdu uz 21KP. Kopumā par skrējienu nevaru teikt neko sliktu, jo neuzskata, ka lielā kļūda bija tikai mana vaina. Kopvērtējums, spliti, grafiki.
2.dienas karte
Stiprākie Malienas kausā 2013
Kopumā par maču organizāciju jāsaka tikai un vienīgi SUPER! Man patika! Laiks vēlreiz debitēt Pasaulē, jo arī CISMā līdz šim vēl neesmu skrējis!

Nav komentāru: