pirmdiena, 2013. gada 29. aprīlis

***

Pēc sezonas sākuma Zviedrijā, atgriezos sniega pilnajā Latvijā, kur tomēr izgāju uz starta Kurzemes Pavasarī (2.dienu biju pieteicis kā Latvijas izlases kontrolsacensības). Pirmajā dienā, startejo beigās, sniegs īpaši netraucēja, bet otrajā dienā startēju kā viens no pirmajiem un jau uz 1KP sapratu, ka nebūs nekāda aršana. Arī orientēšanās nebija līmenī, tāpēc  distancē koncentrējos uz garā etapa realizāciju, kas izdevās par 100% (labākais laiks etapā). Pēc šīm sacensībam nekādus pārsteidzošos spriedumus izdarīt nevarēju, jo sniegs spēlēja lielu lomu.
Nākošais mērķītis bija izpildīt izlases krosa normatīvu 18.aprīlī, neskatoties kāda stavoklī būs Biķernieku trase, jo pēc tam citas iespējas man nebūs. Īpašu gatavošanos neveicu, jo normatīvs ir tāds (28.45), kuru ir jāvar izskriet jebkuram sevi cienošam sportistam, kurš pretendē uz WOC, praktiski jebkurā laikā. Neskatoties uz visai slikto trases stāvokli normatīvs krita diezgan viegli (28.24) un mierīgi varu koncentrēties uz gatavošanos svarīgakajiem startiem sezonas pirmaja pusē. 
Kross gan nepalika bez sekām, jo norāvu apaukstēšanos un Rīgas Kausu 1.dienā startēju jau pilnīgā vafelē un bez spēka (1.diena izlases kontrolsacensības). Loģisks iznākums – daudz kļūdas, nespēja sevi kontrolēt un nekāda kontakta ar karti. Tāpēc uz 2.dienu tika izstrādāta cita taktika, kas sevi attaisnoja un izdevās diezgan perfekts skrējiens, kur kontakts ar karti pazuda uz 40’’. Iznākumā 4.vieta dienā, kas kopsummā ļāva ierindoties 3’’ aiz naudas balvām – 7.vietā. GPS sekošana šeit.
Rīgas kausu 2.diena
Foto: Valters Siliņš

Nav komentāru: