pirmdiena, 2011. gada 16. maijs

XXVII SELL student games

Pēdējā lakā nu galīgi neiet tā kā bija saplānots kādu laiku atpakaļ. Traumas seko viena pēc otras, laikam likumsakarīgi, jo īpaši sevi nesaudzēju ar domu tikai un vienīgi ap orientēšanos. Stipro skrējienā iegūtās kreisās kājas traumas bija nopietnākas nekā sākumā domāju, jo nācās iztikt 4dienas bez jebkādām sportiskajām aktivitātēm. Satriektais augšstilba muskulis arī tik viegli nelaidās vaļā, bet pagrieztā potīte ik pa laikam atgādina par sevi ar asām sāpēm. Ja pats plecs liekas ir sadzijis, tad bicepsa muskulis gan tā nedomā un arī liek par sevi runāt.
Iepriekšējās nedēļas sākumā izdomāju, ka ir jāsāk k-kas darīt, jo nevaru mierā nosēdēt. Aizgāju uz trenažieriem un izrādījās, ka ar riteni varu tīri labi mīdīt bez sāpēm. Tāpēc visu nedēļu līdz XVII SELL studentu spēlēm to arī darīju. Kauņā ieradāmies 4dienas vakarā un guvām nepatīkamu kultūršoku, jo dzīvošana bija, maigi izsakoties, sūdīga (iepriekš tādā vietā nebiju palicis) un ēdināšana arī ne no tām labākājām - cīsiņi pankūkā, desa, cīsiņi bez nekā, olas un tas brokastīs..ar katru dienu tomēr ēdināša palika labāka.
1.diena - sprints. Tā kā sprints nav mana mīļākā disciplīna, tad īpaši negatavoju sevi startam, bet vnk devos paskriet. Pārsteigts biju par to, ka starta protokolos figurē šveicieši - pasaules čempiona Matthiasa Merza brālis Jonas Merz un vēl divi savulaik šveices junioru izlases dalībnieki. Distanci pats veicu bez kļūdām un tuvojoties finišam jau ar domām biju finišā, kas maksāja to, ka atzīmējos nepareizajā pirmspēdējā KP. Nepārbaudīju KP numuru, bet liekot identu finišā jau sapratu, ka pirmspēdējo KP paņēmu neīsto. Īpaši sarūgtināts jau nebiju, bet škrobe tomēr palika. Laiks nebija no sliktākajiem, tā starp 5.v. un 6.v. 1min aiz uzvarētāja. Vilius Aleliūnas noplosījās un 3.5km garo distanvi veica 12'59''. Guvu mācību - Tev vienmēr ir pietiekoši daudz laika, lai apskatītos KP numuru! Meitenes malači - atnesa sudrabu un bronzu. Rezultāti.
2.diena - vidējā distance. Šo distanci gaidīju ar lielāko nepacietību. Kaut pēdējos gados mēģinu vairāk koncentrēties uz garo distanci, vidējai distancei piemīt k-kāda burvība - skriet ļoti ātri, maksimāli strādāt ar kompasu un pielasoties pirms KP. Startēju gandrīz pats pēdējais un sacensību arēnā biju nonīcis vairāk kā 2h. Uzzināju pāris komentārus no finišējušajiem un devos iesildīties. Piekodināju, lai neviens man nesaka pašreizējā līdera laiku, nešaubījos, ka tas ir Vilius. Distanci sāku drusciņ neapdomīgi, bet kontrolējot virzienu, izdevās ielasīties pie paša 1KP. 2KP gandrīz maksāja kļūdu, bet to man izcēla. Tālāk jau biju sajutis tempu un kartes lasīšanu. KP lasījās viens pēc otra kā ogas. Neliela kļūdiņa uz 12KP, tikai tādēļ, ka neīstenoju sākumā izdomāto KP ņemšanas taktiku. Ātrums joprojām labs. Uz 14KP nesaprašanās ar kartes autora zīmēto zaļā un baltā meža robežu, kā rezultātā meklēju KP pie baltā un atklatā robežas. Tur atstāju 1'. Nolēmu nepadoties un turpināju kapāt. Nākošie 2KP bez problēmām, bet ceļā uz 17KP dabūju ļoti spēcīgi pa aci, kā rezultātā sagriezās lēca, apdomāju izņemt un izmest, bet atcerējos, ka līdzi uz Lietuvu nav rezerves lēcu. Acs ļoti sāpēja un lēca grauza. Uz 17KP īsais etaps un KP ir. Skrienot uz 18KP skrienu ar vienu aci, bet nespēju salasīt karti un noturēt virzienu - kļūda un vēl 1' atstāta. Par šo kļūdu esmu dusmīgs, jo palikuši vairs tikai 2KP. Vēl 10'' atstāju uz pimspēdējo KP un tad jau finišs. Apskatos pulkstenī un mazo mērķi noskriet zem 40' esmu izpildījis. Nolasu SI karti un esmu izcīnījis 2.vietu. 3.vietā atstājot Henrikas Pauzas. Viliusam zaudēju 2'18'' jeb tieši kļūdu tiesu. Esmu gandarīts, bet paliek nepadarīta darba sajūta, kas būtu bijis labāks par uzvaru pār Viliusu Lietuvā?!? Jāpiemin, ka spēcīgākais šī brīža Lietuvas sportists Gvildys abas dienas skrēja stadionā (1500m un 5000m) un darīja to ātri.
7.1km; 20KP; 2.vieta; 38'40'' (uz Polar 38'28''); 5:27 min/km; kļūdās 2'36''; rezultāti; spliti.
3.diena - stafete. Izvēlamies neko neekspermentēt un skrienam ierastajā kārtībā - es, Atis D. un Atis R. Pēc trešās nakts uz "ļoti" ērtā matrača un super labā paicona, nejūtos īsti optimāli, bet stafete vienmēr jākapā. Saprotam, ka cīņa stafetē būs ar vēl 2 komandām (VU (LTU) - Leonas Mockūnas, Vilius Aleliūnas un Jonas Vytautas Gvildys un UB (SUI) - Rathgeb Christoph, Stefan Lombriser un Jonas Merz). Pārsteidza, ka Vilius neiet pirmo etapu, tāpēc kā vienīgo reālo konkurentu 1.etapā uzskatīju Christoph
Rathgeb no Šveices (džeks 3000m skrien 8'43''). Starts un dodos skrējienā. Jau uz 1KP skaidrs, ka tomēr konkurentu nebūs, šveicietim cits farsts. Tā nu 1.etapu neierasti veicu lepnā vientulībā, cīnoties ar SI staciju modināšanu no miega (tracina šī lieta). Skatītāju etapā saņemu uzmundrinājumus un uzmanīgi veicot beigu daļu, kura bija ļoti zaļa, finišēju ar 1'20'' pārsvaru. Beigās gan sabakstīju gandrīz 1', bet tur reti kurš tīri izgāja. 2.etapā viss nostājās savās vietās - Vilius atnesa pārsvaru Gvildym un Atis D. nosargāja 45'' pārsvaru pār šveiciešiem. Diemžēl Atis R. nespēja līdz galam cīnīties ar Jonasu Merzu un finišēja 20'' aiz viņa. Interesanta stafete, iegūta bronza un labas emocijas, kā arī ļoti labas attiecības ar šveiciešiem. Labākajam laikam stafetē zaudēju 1'15'', tātad tīri izejot būtu turpat. Meitenes atkal noplosījās un visas komandas iznīcināja, iegūstot zeltu XVII SELL studentu spēlēs. Visi rezultāti un spliti.
Šo nedēļu pavadīšu veltot laiku savam zinātniskajam darbam un atpūšoties pirms , kur garā distance solās būt ļoti gara un fiziski smaga. Man tas būs pārbaudījums, jo pēdējā laikā neko tik garu neesmu skrējis traumu dēļ. Turpināšu mīdīt riteni, jo potīte pēc SELL spēlēm ir palikusi lielāka kā bija.

2 komentāri:

Kristaps Ozoliņš teica...

Tu jau drīz būsi palicis par staigājošo traumu... varbūt vajag sevi vispirms savest kārtībā?

Jānis Kūms teica...

Pašlaik īsti nav laika. Sanāk tāda apārstēšana. Pēc Jukolas redzēsim vai ņemšu pauzīti vai tomēr turpināšu.