pirmdiena, 2010. gada 13. decembris

Ozolnieku ziemas skrējiens 2010

Pagājis kāds laiciņš, kad neko neesmu ierakstīji savā blogā. Pa vecam nekas nav mainījies. Nu jau kādas 3 nedēļas ļoti cītīgi mācos daudz kas ir izdarīts, bet daudz kas vēl darāms, lai sesiju nokārtotu sekmīgi un vajadzīgajā termiņā. Neskatoties uz mācībām treniņi nekur nav pazuduši. Pēc Ventspils-Jūrkalnes nometnes nākošās 2 nedēļas ļoti cītīgi notrenējos un ar paveikto esmu apmierināts par 95%, tad iepriekšējā nedēļa bija atpūtas nedēļa, kurā 1dien pēc VFS sāku nelāgi justies un 3dienas nomocījos ar vēdera vīrusu.
Sacensību aktivitātēs iestājies diezgan liels tukšums, tāpēc nolēmu, ka 7dien - 12.decembrī - jāņem dalība Ozolnieku ziemas skrējienā 2010. Uzreiz jau bija skaidrs, ka izvēlēšos garāko distanci 15km (3 apļi pa 5km). Iečekojot iepriekšējā gada rezultātus, biju ļoti pārsteigts par Māra Pakārkļa uzrādīto laiku 52'16'', kas lika gana ātri un man īsti ne pa spēkam šajā gadā. Pirms starta īsti nevienu cilvēku nepazinu, izņemot Rižiku, bet pirms starta noskatījos, ka ir kādi 3-4 skrējēji, kas tiešām izskatās pēc skrējējiem, nerunājot par Seļivanovu, kurš atkal startēja šortos un tādā vieglā krekliņā - viņam laika nesalst... Startu paņēmu bez problēmām un aizskrēju visiem diezgan pa priekšu pirmos 500m, likās vai tad tiešām nebūs neviena, kas tur līdzi. Te tev nu bija. Drīz tas pats Seļivanovs parādās tuvumā un dzirdu, ka tuvojas viens džeks, kuram kabatā skan mūzika, izrādās Kaspars Tūbelis, kurš nu pat Florencē maratonu noskrēja 2h:42min.. Skatos, ka konkurentiem diezgan slīdz kājas, bet es ar Ice bugiem esmu normāls kings.. ja uz trotuāra viņi pieklājīgi skrēja un skrēja man garām, tad uz grantētā ceļa, kas bija aptuveni 2.5km katrā aplī, es jutos daudz drošāk, bet tik un tā nācās ļoti skatīties uz kājām, jo ceļš bija nenormāli bedrains, lieki piebilst, ka visa trase bija sniegā - sniega putrā. Pirmo apli veicu kopā ar Tūbeli, 3.v. džeks bija nedaudz iepalicis. Otrā apļa sākumā jūtu, ka pieskrien viens klāt un aizskrien pat man garām, uzreiz iesēžos viņam astē, jo netaisos tā vnk palaist prom. Izrādās, ka tas ir pagājušā gada absolūtais čempions - Pakārklis. Temps nedaudz pieaug uz trotuāra, bet grantētais posms palicis daudz sliktāks. Otro apli tā arī skrienam trijatā, 4.v. skrienošais Seļivanovs atpaliek aizvien vairāk. Pēc 2.apļa Pakārklis nedaudz pieber ogles, es turu līdzi, bet Tūbelis strauji iepaliek, pie Ozolnieku skolas arī es sāku iepalikt, bet līdz beigām kādi 3km..uz grantētā ceļa mēģinu nedaudz uzskriet ātrāk, lai atkal noķertu viņu, bet īsti klāt netieku, jo jāapdzen ļoti daudz atpalicēji, kas nozīmē, ka jāiekāpj sniegā vismaz līdz puscelim..Nonākot uz trotuāra zinu, ka līdz finišam mazāk par 1km..atstarpe aptuveni 50m, pagriežoties uz finišu sāku finiša spurtu, strauji sāku tuvoties Pakārklim, bet atkal atpalicēji un vēl nesaprotams auto, kurš nezin kur braukt un nākas no domas par noķeršanu atteikties, jau īsti nav variantu.. tā nu finišēju ar laiku 58'48'' (1.aplis 19'33''; 2.aplis 19'41''; 3.aplis 19'34''), tāpēc esmu apmierināts, jo pirms starta biju domājis ka pa 1h jānoskrien, k-gan organizatori teica, ka zem stundas nevarēšot šodien noskriet. Pakārklim zaudēju 13'', jo pēdējos 50m atmetu tā pa īstam..Gandarījums pa skrējienu ir un galu galā sanāca labs tempa treniņš, jo sen neko ātrāku par 4min/km nebiju skrējis. Galu galā 2.v.absolūti un 1.v. V-18 grupā :) Rezultāti šeit un video no sacensībām šeit.
Šonedēļ sākšu skriet 2x dienā, jo apjoms ir jāvāc un 7dien plānota dalība O-klubu futbola turnīrā, šoreiz ar savu komandu OK"Alūksne", kurā apvienojušies amatieri un profesionāļi orientieristi, kas spēlē arī futbolu, cits vairāk cits mazāk. Pagaidām viss!

5 komentāri:

Unknown teica...

Baigais nazis. Tenteristi jau vienmer ka melnie zirdzini, atnak un panem kadu top pleki. Pa sniegu un zem 4 min/km labs temps. Lai veicas!

Paulo teica...

Nu,muzik tam klipam gan lab :) Par to viiru shortos - vienmer jau kaadam ir jaaizceljas uz citu fona :). Par pashu skrejienu - Malaceens Lapseens !!

Kaspars Tūbelis teica...

Nu veci, tev jaiet uz maratonu, mani kā dēlu paņēmi!

Jānis Kūms teica...

Paldies. Prieks censties ;)

Anonīms teica...

Beidzot ari mana miesta ierodas kads orientierists...paris menesus atpakal ari J.Tamuzs apciemoja...Varbut, ka velak vel kadu sagaidisu...
Starpcitu deretu to 5x3km trasi vajag zem stundas novilkt, nakamais meginajums bus tresais, ceresu uz to...

Riziks