pirmdiena, 2010. gada 20. septembris

Suomi master

Es pat īsti nezinu ar ko lai iesāk. Okey ar to, ka visu nedēļu sāpēja kājās pēc Nike Riga run, līdz 4dienai īsti vēl nebija atgājušas, bet tas netraucēja trenēties, kaut gan treniņi nebija tādi, kādus vajadzēja. 3dien uzskrēju Magnētā, kājas distances 2.daļā piedzinās, jo plānojumā bija vairāki etapi pa asfalta ceļiem Baldonē. 4dien atkal devos uz mežu, šoreiz uz Alni, kur bija neliels uzdevums uzvarēt ar pietiekošu atrāvienu pār Arti Dudi, jo gribējās beidzot uz varēt Aļņa kopvērtējumā, man tā bija vien 8kārta. Uzvarēt uzvarēju, bet ne ar pietiekošo pārsvaru un kopvērtējumā 2.vieta. Bet patīkamākais bija tas, ka distancē skrēju patīkamā tempā un jutos ideāli, kas viesa cerības uz SM middle.
5dien vakarā aizlidoju uz Helsinkiem, tad ar taksi nokļuvu vajadzīgajā vietā, vakariņas, neliela info saņemšana par to, kas sagadīs 6dien un tad jau miegs. 6dien 6:00 celšanās, brokastis un dodamies ceļā. M21 7 kvalifikācijas grupas un tikai 7 labākie no katra hīta iziet uz finālu. Katrā grupā pa 56-57 skrējēji.. DAUDZ. Priekš manis mission imposible. Labi, ka šogad biju ievācis nedaudz punktus Somijas rangā, kas ļāva kvalifikācijā startēt kā 20 sportistam 3.kvalifikācijas grupā, kopā arī ar Ati Dandenu. Pirms starta izdevās saskrieties ar Mārtiņu, kurš deva nelielus padomus, galvenais ko viņš teica, izdariet tik daudz, lai būtu tā kā Latvijā, ka es uzvaru, bet jūs esiet 2.vietā :) Pirms starta plānoju savu taktiku, ka jāskrien maksimāli ātri virzienā, cerot, ka KP izcels citi, bet no tās domas atteicos, jo 5dien sāka sāpēt kakls un 6dien sāpes pieņēmās. Jāpiemin tas, ka Somijā pēdējo mēnesi praktiski līst un arī 6diena pagāja lietū, dubļos un bez telts, jo Pihkaniskat vadība bija veterānu čempī.. Kvalifikāciju uzsāku mierīgi, lasot atrašanās vietu, nedaudz gan kļūdījos uz 1KP, kādas 10'', uz 2KP bija iespēja nedaudz skriet pa ceļu un tur attīstīju maksimālo ātrumu, etapā 3. laiks. Pie 3KP overall biju tik kārojamajā 7.vietā. Līdz 7KP kļūdu praktiski nebija (kopv.13.vieta) un nu jau jāsāk finišēt, jo uz 8KP jāuzskrien palielā kalnā un pelēkajā asfaltā jāpaņem KP..viss gāja ideāli, zināju, kur esmu bet nevarēju paņemt KP, pats sev teicu, ka ir jāiet pa labi, bet negāju. Tad nāca Atis, zināju, ka viņam šis KP nav, viņš uzmeta aptuveno vietu, kur esmu, tieši tā, pa labi bija jāiet, uzreiz paņēmu KP, bet biju atstājis 50'', nākamais KP bija tas pats kas Atim, tāpēc sekoju viņam un uz pēdējo KP. Finišēju ar rezultātu 24'37'', distance 3,93km, kļūdās 1'20'', savā hītā 19.vieta, atpalicība no 7.vietas 2'09''. Tomēr tā bija mission imposible. Vēl pie tams pie tā paša 8KP kārtīgi nožāvos un atkal sasitu savu traumēto roku, kura uzreiz piepampa..k-kas nav ar viņu kārtībā. No mana hīta finālā tika visi kam jātiek Johan Backman, Sergei Detkov, Oskari Liukkonen, Dmitry Tsvetkov, vienīgi Jani Lakanen bija k-ko savārījis.. Vsp runājot par Somijas čempi, tad pat Tjerī ir pateicis, ka uzvarēt Somijā ir grūtāk kā Pasaules čempī. Patīkami, ka vismaz Mārtiņam izdevās tikt A finālā, 6 sekundes lēnāk un varēja arī nebūt. Aija arī bez problēmām kvalificējās A finālam.
Līdz B finālām izdevās atpūsties Espoon Suuntas kluba teltī uz sava matracīša :) pa vidam uzspīdēja saulīte un likās ka laiks uzlabosies. Pienāca laiks doties uz startu un mākoņi sadrūma. Fināli solijās būt gana sarežģītā apvīdū un ne tik skrienamā kā kvalifikācijā. Kopā ar Ati iesildījāmies un sarunājām, ka ja līdz pēdējam KP būsim kopā tad reizē atzīmēsimies finišā. Distancē attīstījām pietiekošu ātrumu, pieķerot ļoti daudz sportistu, kas startējam pirms mums, no radio punktiem esot ziņots, ka esam līderi B finālā :D k-gan kļūdās atstājām aptuveni 2'30''. Finišējām reizē, k-gan man nācās Ati nedaudz pieķert, jo finiša sākuma daļā blakus skriet nevarēja. Dotajā brīdī finišējām ar 3.labāko rezultātu 4.6km 33'11'', zaudējot Jubim 27'', kurš distancē sadarbojās ar Kerschbaumeru un finišēja aiz viņa. Protams, beigās jau tikām stipri nobīdīti uz leju rezultātu tabulā. Mārtiņš finālā pieļāva dažas ķļūdas un A finālā ieņēma 18.vietu, vērts pieminēt faktu, ka pats vidējās distances karalis Tjerī, ieņēma tikai 4.vietu! K-gan šajā apvidū lielu lomu spēlēja tas, cikos startē, jo uz mīkstās sūnas takas dzina pirmie, kas startēja. Rezultāti šeit. Karti ar manu ceļu no B fināla skatīt šeit.
Tgd īsti nezinu vai gribas k-ko skriet, jo vakar uzskrēju Tukuma kausā, darīju to mierīgi, bet kakla sāpes, iesnas un nogurums no Somijas, lika par sevi manīt un pēc 1/3 distances sapratu, ka orientēties vairs īsti negribu..pieļāvu 3 lielas kļūdas, kad vnk meklēju KP nevis orientējos..beigās nolēmu taisīt garo treniņu, kas arī izdevās un pēc tā vakarā jutos patīkami saguris un bez iesnām :) Varbūt skriešu LČ maratonu, būs grūti izvilkt distanci, jo nogurums un traumas ir uzkrājušās, kas liek manīt, ka sezonai ir jābeidzas. Protams būs 25manna un iespējams Halikko.

2 komentāri:

Jānis Tamužs teica...

"...ar Ati iesildījāmies un sarunājām, ka ja līdz pēdējam KP būsim kopā tad reizē atzīmēsimies finišā. "
Nu kamoon, divas minūtes par nesportisku uzvedību!

Jānis Kūms teica...

eu bet H21B finālā visi 7 sportisti startē kopā un ir vienāda distance. šoreiz bija sportiski 8)