pirmdiena, 2010. gada 13. septembris

Bauda skriet Mežaparkā

Tā kā šajā wīkendā Latvijā nebija nekādu dižo orient maču un skriet priežu mežā es varu arī citviet Latvijā, jau kādu laiku atpakaļ dzima doma piedalīties NIKE RIGA RUN pasākumā. Sākumā vienojāmies, ka skriesim tikai stafeti, bet tad Toļiks sakūdija, lai skrienam arī 10km skrējienu. Visu nedēļu turpināju gatavoties LČ maratonam, pa vidu gan saslimu ar kakla sāpēm un iesnām (tāpat arī Bērcis, Toļiks, Aija...), laikam k-kas bija atrasts Irbenes purvos. Treniņus izlaidu tikai 5dien, lai tiktu no vīrusa vaļā, kas arī veiksmīgi izdevās. 6dien gan nekāda atpūta nesanāca, jo visu dienu strādāju pa māju + 3.5h pavadīju Gaujienas Mežciema mežā iemarķējot KP vietas 2dienas Horizontam, jo KP licējs nav augstākās klases meistars, bet V21B grupas skrējējs.
7dien jau pirms 6:00 cēlos, lai dotos uz Rīgu ar sabiedrisko transportu. Pirms 10:00 uzzināju, ka Toļiks 10km neskries, jo nav gatavs slimības dēļ, tad nu paciemojos Hesburgerā izdzēru kafiju un apēdu vienu čīzīti (kas bija liela kļūda :D). Mežaparkā satiku pārējos orientieristus, kuri gatavojās cīnīties ar 10km. Liels mīnuss bija tas, ka startu pārcēla par veselām 30min, jo biju iesildījies un 2x īpaši vairs nesildījos. Jāatzīst, ka nebija nekāda priekšstata kā skriet šo distanci, jo tas bija mans pirmais šāda veida skrējiens. Mājās biju izdomājis, ka vajadzētu katru km skriet 3:30, lai beigās rezultāts būtu 35min robežās. Startā tiku samērā tuvu priekšējai līnijai un jau līdz pirmajam līkumam biju izvirzījies aiz Ivara Valtasa muguras, tad arī radās plāns skriet aiz viņa, jo viņš ir diezgan liels profesionālis šāda veida skrējienos. Uzreiz iezīmējās līderu 6nieks, kurā skrēja arī Bērcis, viņi skrēja par ātru un neviens nemēģināja viņiem turēt līdzi, tad nu es, Ivars un Gvido Beļinskis izvirzījāmies tādā kā otrajā līderu pulciņā. Pirmajos km aizmugurē vēl daži skrējēji turējās, bet ap 4km palikām trīs. Sākums bija neticami viegls un jutos perfekti, nebija nekādu problēmu ar tempu. Pirmais aplis jeb 5km pagāja nemanot, tad sākās problēmas, izskrienot cauri finiša zonai bija 2 nelieli kāpumi, kur gribēju maksimāli turēties līdzi abiem pārējiem, bet sāka durt labajā sānā.. uzskrienot 2 kāpumu jau gribēju apstāties, bet turpināju skriet..pie 6km sapratu, ka nevaru, aizlaidu abus prom un apstājos, sāku iet un dziļi pieliekties ik pa laikam stipri piespiežot sānu, viens no skrējiem pateica, lai uzspiežu ļoti stipri ar abām rokām un opā sāpec pārgāja, bet garām jau bija paskrējuši kādi 10skrējēji. Līdz finišam izdevās 5 apsteigt, pēdējos 2 pašā finišā, jo pateicoties abu Mārtiņu uzmundrinājumam ieguvu paātrinājumu :D Fanu atbalsts tiešām bija superīgs :) finišēju ar rezultātu 34:35,25 min un 14.vietu, uzdevums izpildīts, žēl ka nebija tie 10km īsti uzmērīti...ieguvu labu priekšstatu kā skriet gludos skrējienus un turpmāk to darīšu biežāk, jo tas bija superīgi + nevar norakt :D
Pēc tam jau stafetes skrējiens 4x2.5km, kur Toļiks gāja pirmo etapu, Laura, Krista un es. Jāsaka ka mums bija mix team, bet lielākā daļa pārējo komandu bija tikai džeki, tāpēc bijām ļoti gandarīti par izcīnīto 5.vietu 120komandu konkurencē, piekāpjoties tikai un vienīgi puišu komandām, balvās dabūjām normāla izpletņlēcēja cienīgus kreklus, cerams, ka noderēs ;) Kopumā ļoti pozitīvs skrējiens. next week - SM middle!

3 komentāri:

Artūrs Pauliņš teica...

Baidījies zaudēt mazajā balvā vai ne?

Jānis Kūms teica...

Jā jā, man bija bailes ;)

Kristaps Ozoliņš teica...

Nū vecīt, ēst čizburgeru pirms starta... tas jau V21B līmenī :D