piektdiena, 2010. gada 28. maijs

Skriešana nebeidzās

Sen neko neesmu rakstījis, bet notikumi notikuši ļoti daudzi. Neko nerakstīju, jo skolā ļoti daudz ko darīt un varētu jau teikt, ka pirmā sesijas nedēļa aizvadīta. Ne viss ir tā kā gribētos, bet vēl 2nedēļas, lai visu nokārtotu. Palicis viens kursa darbs un 3 eksāmeni - metāla konstrukcijas, dz/b konstr. un būvmašīnas. Otrs iemesls, kāpēc kavējos ar ierakstu bija tāds, ka Baltijas čempī satraumēju kreiso aci un 3 dienas vsp praktiski pie datora nestrādāju. Tagad īsumā par visu pēc kārtas.
Latvijas čempis Saldus. Sprinta distancē gāja labāk nekā biju cerējis, jo ātrums mani apmierināja un cīnījos līdz galam. Ja nebūtu to 2 sasodīto kļūdiņu, kur atstāju 55 sekundes, tad būtu izcīnījis 2.vietu, bet sprintā katra kļūda maksā dārgi un beigās dalīta 7.vieta ar Kalvi, uzvarētājam Pauliņam zaudējot 1:18 sek. Jāpiemin, ka Pauliņš uzvarēja ļoti pārliecinoši par 37 sekundēm apsteidzot 2.vietā esošo J.Krūmiņu. Pēc distances bija ballīte par godu Gata Rešķa dz.d. + LV izlases spēle hokejā, kā rezultātā netika ievērots sportiskais režīms un 2.dienā bija pagrūti piecelties uz garās distances startu. Garajā distancē nevarēju ielasīties kartē, jo mērogs 1:15 000, kurš pēdējā laikā sagādā man problēmas. Tā rezultātā abus garos etapus veicu ļoti tizli un mani jau bija noķēris Pauliņš par 6min. Norunājām, ka sadarbosimies. Tikko viņš mani noķēra parādījās papildus stimuls skriet un pirmo taurenīša zaru pārliecinoši nogāju pa priekšu, ejot otrajā zarā dabūju pa aci, kā rezultātā vsp neko neredzēju un palaidu Arvīdu pa priekšu. Pēc kāda laika viss jau bija kārtībā un atkal vadību pārņēmu es, Arvīds man koriģēja virzienu kā rezultātā līdz distances beigām praktiski vairs nekļūdījāmies un vietām attīstījām ļoti lielu ātrumu. Finišā Artūram 2.vieta, zaudējot Kalvim 3min, kurš tiešām distanci veica ar izcilu rezultātu. Man jau ierastā 8.vieta 9,5min aiz Kalvja. Pēc garās distances pārdomāju daudz ko un šobrīd stingri ievēroju sportisko režīmu, lai nepiekāstu pats sevi, jo līdz WUOC vairs nav tālu.
Cieceres sķēsošana sprinta distancē.
LASS universiāde vieglatlētikā. Dienu pirms RČ (kas studentiem bija arī universiāde) piekritu startēt vieglatlētikas universiādē Daugavas stadionā 1500m, kas gan nav mana distance. Pirms starta tiku ielikts 2.skrējienā - lēnākajā. Pirmais skrējiens bija ļoti ātrs un pirmās divas vietas izskrēja zem 4:00 min.. neko darīt, zinu ka tik ātri paskriet nevaru un priecājos, ka esmu vienā skrējienā ar sava līmeņa džekiem. Distanci veicu ļoti labā tempā un beigās vēl varēju izspiest, bet bija par īsu distance, jo šis bija mans primais skrējiens nopietna līmeņa vieglatlētikas mačos un vēl stadionā. Izskrēju ar rezultātu 4:25:54min, kas kā domājams ir mans PB, jo iepriekš atmiņā palicis rezultāts, kurš ir 5-6sekundes sliktāks.
LASS universiāde orient sportā. Kā jau minēju iepriekš tad dienu pēc vieglatlētikas sacensībām bija arī orientēšanās universiāde Baldonē. Distanci iesāku ļoti slikti, jo atkal nevarēju ielasīties M 1:15 000, bet pirms dzeršanas puntka noskaņoju sevi, ka skriešu līdz galam un tā nu piemetu ogles un sāku skriet sacensību ātrumā, rezultātā no 8 KP līdz 16KP visi uzvarēti etapi (tai skaitā garais etaps), bet uz pēdējo KP totāli stulba kļūdas, kas gandrīz maksāja 3.vietu, jo tikai par 2 sekundēm apsteidzu A.Dandenu. Augstāk par 3.vietu arī nebūtu paspējis pacelties, jo sākumā atstāju par daudz laika. Uzvarētājam A.Jubelim zaudēju 1:52min.
Baltijas čempionāts Igaunijā. Ieradāmies jau 5dienā, lai varētu tjip pienācīgi izgulēties pirms starta. Noskrējām arī modeli un sapratu, ka tipiskais BČ - cīņa ar sevi un apvidu, jo zaļais patiešām zaļš un baltais ne tik labi skrienams, kā LV. Uz Baltijas čempi biju noskaņojies ļoti, jo beidzot gribējās noskriet, lai pašam būtu prieks, bet.. viss jau sākās naktī pirms garās distances, jo kā 3:00 pamodos no odu uzbrukumiem kempinga mājiņā tā ik pa stundai skatījos, kad būs jāceļas, zinu ka nebiju vienīgais, kurš pamatīgi cieta no odiem. No rīta ierastajā rīta rosmē devos kopā ar Valteru Āboliņu un nejutos nepavisam kā cīnītājs. Starts man tieši dienas vidū 11:48. Iesildījos, dzēru daudz ūdeni, lai distances laikā tas nepietrūktu. Nopriecājos par to igauņiem ir jauna ekstra - līmējami numuru, kuri pie mana neilona turējās ļoti labi :) Devos distancē. 1KP ar nelielu minstināšanos pašā KP rajonā, bet tā visu nolasīju. 2KP jau garais etaps, uzreiz iešāvās prātā doma iet galīgi apkārt pa stigu un tad pa celiņu, bet domu atmetu ieraugot, ka iet mazāka taciņa tuvāk taisnei. Bet lai tiktu uz mazās taciņas bija jānoiet gabals pa taisno, kur bija purvs un jaunaudze, jaunaudzē novirzījos no virziena un netrāpīju uz taciņas, kā rezultātā līdz lielajam ceļam lauzos par purvu, pēc tam jau problēmas vairāk nebija un attīstīju maksimālu ātrumu uz ceļa. Kļūda aptuveni uz 2,5min... uz 3KP atkal dabūju pa to pašu aci, pa kuru biji norāvies LČ garajā un gandrīz paliku bez lēcas...pēc tam 5dienas mocījos ar stiprām sāpēm...tālākie KP nenāca viegli ar sīkām kļūdiņām..ceļā uz 5KP noķēru krievu, kurš startēja 3min pirms manis. Uz 6KP bija mana otra lielākā kļūda, kad pie paša KP izdomāju, ka jāiet pa 45grādi :D zaudēju kādas 3min un šeku reku, mani noķer 2 baltkrievi. 6KP bija arī radio KP un dzirdināšanas KP. paskatos pulkstenī skrietas jau 45min, jopcik, bet vēl tik daudz līdz finišam. uz 7KP pieķeru ātrāko no baltkrieviem ar, kuru pēc 8KP noķērām atkal krievu, kurš 6KP paņēma bez kļūdas. otra baltkrievs atplīsa. Tā nu 3jatā, vairāk jau jāsaka, ka es ar baltkrievu orientējāmies un krievs skrēja līdzi, bet tas tikai paātrināja tempu un atlikušo distanci veicām ar mazām kļūdiņā, pa ceļam izdzēru abas kreatīna želejas un otrajā dzirdinātavā vēl 2 glāzes ūdens. Bet līdz finišam vēl gabaliņš. 4KP pirms beigām sajutu, ka tuvojas kāds ātrāks sportists, pagriežos un skatos ka pa 12min noķēris mani Gvildys. Tā kā biju ļoti noguris un širmis sāka vērties ciets, jo visu laiku divatā ar baltkrievu bijām vilkuši un viens otru uzmundrinājuši, uzreiz iesēdāmies Gvildym astē, un tā arī noskrējām līdz finišam. Finišā bija smagi, jo tiešām distances laikā atdevu sevi visu, jo jutu, ka šādā apvidū padoties nedrīkts. Rezultātā uzrādījo līdz šim labāko sasniegumu varētu teikt starptautiskajā arēnā, jo izcīnīju 14.vietu 46sportistu konkurencē. Distances garums bija 12,8km19KP laiks 01:37:28...ārā +30grādi.. vakarā viegls paskrējiens, lai relaksētos..
Stafeti gaidīju ar ļoti labu noskaņojumu, jo biju apradis ar apvidus īpatnībām, pieradis pie 5m horizontālēm un jutos no rīta ļoti labi, kārtējā rīta rosme un dodamies uz sac.centru. bijām nolēmuši ka Jubis ies 1.etapu, Jānis Peilāns 2.etapu un es 3.etapu (iepriekšējā dienā biju labākais no LV, jāpiemim, ka 5 labākie latvieši nemaz nestartēja BČ, jo gatavojās EČ)... startā Jubis aizskrēja labi...bet kad es viņu jau gaidīju skatītāju KP pie manis pienāca Sabīne un saka, ka Jubis izstājies..nojaušu jau, kas par iemeslu, jo jau iepriekš viņš sūdzējās, ka sāp labajai kājai augšstilba muskulis, ko satraumējis intervāla treniņā..nebiju kļūdījies, iemesls tieši tas..bet, ko lai dara, ka pēc nedēļas EČ un tas ir svarīgāks par BČ.. tā nu kļuvām ar Jāni Peilānu par līdzjutējiem un distancē devāmies tikai ar kopējo startu.. distanci veicu ļoti labi, bet tas, ka nebija nekādas motivācijas vairs un koncentrēšanās noveda pie tā, ka uz viss elementārāko distances KP pamanījos atstāt gandrīz 4min, liecina par to, ka koncentrēšanās ir jābūt līdz galam.. savus 6,6km veicu 48:20min....pēc kļūdas jāpiemin, ka visi etapu laiki 5niekā un 3 pat 3niekā.. ja būtu nokoncentrējies līdz galam, tad ar tādu skriešanu kā skrēju uzvarētājam savā etpā Timo Sildam zaudējis būtu vien ap 3minūtēm..Fiziski jutos ļoti labi..žēl ka nesanāca pamēroties spēkiem pa īstam..nekas viss vēl priekšā.
2 Jāņi no LV-team dodas distancē ar masu startu.
Joprojām gatavojos WUOC un pēdējās 3 nedēļas lielumā aizvadu pa 2 treniņiem dienā, tai skaitā BČ laikā neko nemainīju.. skrienu pēc iespējas pa apvidu (Jelgavas Alnis) lai Zviedrijā garajā distancē varētu uzrādīt labu rezultātu. Esmu motivācijas pilns, lai to sasniegtu!

4 komentāri:

Anonīms teica...

man šķiet ka tev jāstrādā pie savas psiholoģiskāš sagatavotības, jo ar fizisko tev viss ir kārtībā, bet trūks psiholoģiskāš pārliecības un stabilitātes.

Kristaps Ozoliņš teica...

150 000 - viena "0" par daudz tam mērogam ;)

Jānis Kūms teica...

būšu pārcenties :D tiks izlabots!

Viktors Valainis teica...

Skatos puis, ka esi pielicis pie apavu izvēles. Tā tik turēt. Runājot par sprintu ar taviem parametriem sprints tev bija gana ērts, jo bija jāšķērso upe. Ceru, ka WUOC garājā distancē izcīnisi vietu kas liks tavai sirdij pukstēt ātrāk. Bankētā daudz nededzer savādāk dabūsi pa muti, jo esmu dzirdējis, ka Jelgavā savas mutes pēc gandrīz esi dabujis.

P.S. Un ja vajag kādu labu zeķi pienāc pie manis trešdien!