piektdiena, 2010. gada 7. maijs

Gaidot Latvijas čempi

Pēc 10milas pagājusi gandrīz nedēļa, bet joprojām jūtos miega badā.. it kā jau pietiekami esmu gulējis, bet laikam vēl par maz. Šonedēļ esmu trenējies ļoti maz, jo ir nenormāla slodze skolā. Šajā semestrī 4 kursa darbi, no kuriem vienu esmu uztaisījis, vienu pa pusei un diviem vispār neesmu ķēries klāt.. cerams ka uz nākošo nedēļu 2 varēšu nodot/aizstāvēt..
Runājot par treniņiem tad nedēļas sākumā biju mājās un 2dien izmantoju iespēju uzskriet pa karti, jo Gaujienā norisinājās Horizonta3.kārtā. Laiks gan bija ļoti draņķīgs, bet tas mani neatturēja, jo gribējas paskatīties, kas notiekas. Ierodoties sacensību starta vietā uzzināju ka arī Pauliņš ir ieradies, kas radīja nelielu sacensību garu, jo gribējās viņu apskriet. Kamēr es gatavojos startēt Pauliņš jau finišēja. Speciāli nejautāju cik viņam laiks, jo negribējas tiekties pēc kāda konkrēta rezultāta. Distances garums bija 5,3km ar 21KP. Tā kā apvidus man diezgan pazīstams, tad distancē skrēju ļoti mierīgi un bez kļūdām, izņemot vienu īso etapiņu, kur atstāju daudz laika, jo neuzliku virzienu un aizgāju gar citu kalniņu. Pauliņam tajā etapā zaudēju 2min.. pēc tā KP kļūdas vairāk nebija un finišēju ar laiku 35:17min. Jāsaka, ka distance bija diezgan smaga, jo plānojums bija gar Gaujmalas krastiem. Pauliņa rezultāts bija nedaudz sliktāks par manējo 35:49min. Tā kā ātrums distancē mums bijis aptuveni vienāds, bet man bija palielas priekšrocības apvidus pārzināšanai, kas arī izšķīra to, ka beigās biju nedaudz labāks.
Kopā ar māsteru!
3dien treniņu nesanāca aizvadīt, jo braucu uz Jelgavu un kad biju Jelgavā, tad diezgan spēcīgi lija lietus un visu vakaru pavadīju rasējot monolīto riboto dzelzsbetona pārsegumu... 4dien bija ieplānots skriet Alnī, jo viņiem sacensību kalendārā bija ieplānots sprints pie Jelgavas pils - Pasta salā. Kopā ar Ati D. iesildījāmies 5km skrējienā un tad devāmies uz startu. Startā uzzinājām, ka nebūs pavēles distance, bet gan izvēle un max ir jāsavāc visi 27KP. Tas solījās interesanti, jo varēja manīt daudz KP izvietotus vienu no otra nelielā attālumā. Ja skrietu maksimāli ātri, varētu kādu KP izlaist. Atis startēja ātrāk, nogaidīju 2min un devos distancē arī es. Izrādījās, ka skrienot izvēles distanci KP ļoti labi lasījās un nekādu sarežģīto izvēles iespēju nebija. Bet es pamanījos tomēr vienā vietā izdarīt nepareizu izvēli, ejot uz pili paņēmu KP, kuru vajadzēja ņemt atpakaļ nākot, jo tāpat bija jāskrien tam garām.. tur zaudēju kādas 20sek...Distanci veicu normālā ātrumā un uzrādīju rezultātu 12:32min, izmērīju distanci pa taisno sanāca 2,8km.. beigās izrādījās, ka zaudēju 1sek Ritvaram Karpikovam, kurš bija izmantojis viltībiņu un startējis 30sek aiz Ata (Atis skrēja bez īpašas piepūles) un lielāko distances daļu veicis aiz viņa. Atis uzrādīja 3.labāko laiku 12:59min.. pārējie censoņi atpalika diezgan daudz.. Katrā ziņā varēju nedaudz paskriet un izjust sprinta īpašības un patrenēt atzīmēšanos ar SI, kas sanāca ļoti veiksmīga.
Šodien atkal aizvadīju vieglu treniņu ar Ati un pēc tam iepirku šādas tādas lietiņas Rīgā Gigants veikalā (tur preces dod ar labu atlaidi :). Bonusā tiku vēl pie jaunas Gigants pudeles un šeikera :) Rīt jau LČ sprintā, starta minūte mani apmierina, cerams, ka sanāks arī skrējiens pa Kalnsētas parku Saldū, un 7dien garā distance Skrundā, pēdējā atlase uz BČ, cerams, ka izdosies viss, kas ieplānots.

1 komentārs:

Ilmārs teica...

Man prieks, ka jaunie ērgļi (arī Tu) nesmādē tautas mačus, līdz ar to var "samērīties ar krāniņiem", t.i., cik tad tāds opis kā es zaudēšu tādam fiksajam kā Tu. Sprintā 3 minūtēs neiekļāvos, bet nākamajā reizē saturies - būs zem divarpus. :)