otrdiena, 2010. gada 30. marts

Izdaram analīzi!

Šodien skrienot rīta rosmi pa galvu jaucās visādas domas. Piemēram par to, kāpēc jāceļas no rīta un jāskrien rīta rosme, ja varētu pagulēt, pasēdēt pie neta, apkopt savu fermu vai apciemot citu fermas un k-ko nozagt :D, vai tik pat labi palūrēt kādu TV seriālu. Vairākas reizes esmu domājis, ka jāmet visam ar roku, bet ja atskatās uz ieguldīto darbu un + emocijām ko var iegūt nodarbojoties ar šo sportu.. tad sorry... ja k-ko mīl no visas sirds, tad tik vnk atmest ar roku vnk nav iespējams..Atbilde ļoti vnk uz to visu - DOD MAN IEMESLU UN ES TEV PARĀDĪŠU, KO NOZĪMĒ ĪSTA AIZRAUŠANĀS ;) Tāds tas sports ir, ja esi tajā iekšā ar visu sirdi un dvēseli!
Vēl domāju par jaunās sezonas tuvumu un to vai esmu pietiekami sagatavojies tai. Mēģināju atcerēties, kad pēdējo reizi tik nopietni gatavojos sezonai un nesanāca... īstenībā neko lielu jau savā orientierista karjerā neesmu sasniedzis, par lielāko panākumu minams starts EYOC Slovēnijā un JEC Beļģijā, kurā varēju izcīnīt arī medaļas, bet nebiju psiholoģiski gatavs.. Protams, ir pietiekoši daudz medaļas LČ, bet tas ir mazumiņš pie tā visa, jo dažas medaļas izcīnītas tad, kad vismazāk gaidīts..
Izanalizējot šīs ziemas paveikto, varu secināt, ka sagatavošanās periodā ir ieguldīts liels darbs, bet treknu svītru pavelk 2 notikumi, kas neļāva sagatavoties kā gribējās, viens saistīts ar emocionālu pārdzīvojumu, kad 2 nedēļas vsp netrenējos, jo vnk nevarēju iziet treniņu, šis notikums iecirta vislielāko robu sagatavošanās ciklā. Otrs minams krustenisko saišu iekaisums kreisajā ceļgalā, ar ko mokos vēljoprojām, bet tas netraucē skriet, vienīgi nepatīkami, ka visu laiku sāp, arī tgd sēžot pie datora jūtu iekaisušās saites..
Ar lielu + zīmi vērtējama nometne Portugālē, kad ziemas vidū varēju baudīt sauli un skriet pa mežu bez sniega ;) Svaru zāles apmeklējumu un sportista uzturs ir pielicis man pie masas 2-3kg un esmu sasniedzis savu optimālo runnera svaru - 57kg, jūtu arī spēku muskuļos skrienot intervālus un citus vingrinājumus. Žēl ka ceļgals liedz vēl trenēties ar svaru stieni, varētu taisīt jaudas treniņus - pietupienus ar svaru stieni... Vēl esmu patīkami pārsteigts par to, ka pietiekoši lielu laiku esmu veltījis slēpošanai un noslēpots krietni vairāk kā pēdējās 3 ziemās kopā :D
Tagad skaitļos - tīri noskrieti ~1500km, tad vēl 13h ir pavadītas orient treniņos, ~20h svaru zālē, kur noteikti pie VFS var skaitīt vēl ļoti daudz laika, jo pēc katra treniņa vingrojam un taisam presīti + pumpēšanās utt...Protams sporta zālē ir aizvadīts savs laiks, spēlējot bumbu.. viss kopā sasummējas pietiekoši daudz salīdzinoši ar citiem sagatavošanās cikliem..
Par spīti visam uzskatu, ka sezonai esmu sagatavojies atbilstoši visiem notikumiem un vajadzētu kādam no izvirzītajiem mērķiem piepildīties, ja ne tad buči būs jākar vadzī.. Jo skola prasa savu, bet to es esmu atstājis pēdējā vietā pagaidām, primārais ir sasniegt savus mērķus sportā, jo mācīties varēšu arī tad, ka nevarēšu paiet :D
Par uzvaru!

8 komentāri:

renchix teica...

Mērķus arī atklāsi? Un tie treniņu skaitļi - cik ilgā laikā tas viss iespēts?

Anonīms teica...

Janka, Tu nokausi to savu celi, ja neatradīsi spēku apstāties un neskriet.....:( Nav iespējams sadziedēt saites skrienot ātruma treniņus, bet Tu jau neklausīsi....

Jānis Kūms teica...

Meerki pavisam vnk, k-kad sava blogaa jau rakstiju, bet tatad 1)Pasaules studentu chempis; 2)Armijas chempis 3)Labi nostarte Pihkaniskat sastava un nakoshgad startet cita kluba ;)
Par paarejo nav jegas tgd domat, jo zinu, ka diezvai esmu tam gatavs! Tie skaitli ko mineju ir 4 meeneshu ar nelielu astiti rezultats, nav tas ko gribeju, bet mani apmierina ;)
Anoniimajam - ko man citu darit? Pagaidam celis neliek man apstaties, ja liks tad apstashos un neskrieshu, laikam bloga nepiemineji ka vienu nedelu uztaisiju stipri vieglaku un tad aparsteju celi, bet vairak laika pagaidam man nav, ziemaa esmu daudz sevi ziedojis un vnk tgd nevaru neskriet. Ja esi sportists tad sapratisi, ka nenormali gruti palikt malaa!

kristaps teica...

apjoms ļoti cienījams un nežēlīgs! ~100 km nedēļā skriešana un vēl pārējās aktivitātes izklausās diezgan nopietni un prasa pamatīgu bāzi. ir kādi secinājumi attiecībā uz treniņplānu/metodēm vai arī tā bija vienkārši neveiksme?

Jānis Kūms teica...

Kristapam -
ta aarii ir ka ~100km nedeela +/-, paarejas nodarbes k-kaa pareli visam un dienas beigas besi var noraut nepajokam..
Par iemeslu saishu iekaisumam aarste mineja pietupienus ar svaru stieni pirms Portugales nometnes, man bija 3nedeelju serija, tad naaca Portugales nometne, kur normali nodevam treninos un tad jau atbraucu uz Latviju un celis palika jocigs..viena diena pec tam ka panjemam 2x16km ~5min/km celis izbeidzas..Parverteju sevi un nepasekoju veselibai lidzi, tgd sekas ir jutamas.

Anonīms teica...

Jāni, tikt izlasē šogad domāju būs gandrīz neiespējami - Sirmais labā formā, Krūmiņš uzrāda spēcīgu startu, Roze šogad skries vēl ātrāk kā pagājušo gadu, par Bertuku vēl nevar saprast. Turklāt ģenerālis Pauliņš pat guļ bučos un sapņo par Sirmā apskriešanu...:))))Vēl Tarasovs, Jubelis, Mihailovs....Janka, es Tavā vietā atrastu spēku un vispirms sadziedētu traumas. Zinu, cik tas ir neiespējami grūti, bet tā būtu pareizākā rīcība šajā situācijā...

Jānis Kūms teica...

Nu uz WUOC tik speeciga atlase nav ;) tas arii ir mans meerkjis, ja nesanaks tad arii dziedeeshu traumas, pirms 2 gadi biju 2x rezerve - uz WUOC Igaunijaa paliku pirmais aiz sviitras un uz JWOC Zviedrija arii..sogad malaa palikt vairs negribu..
Konkurence speeciga, bet es Tava vieta nevertetu mani tik zemu, Portugales nometne Paulins tik neaizsniedzams nebija, Kalvis arii nee.. ja pats nekluudishos.. viss ir atkarigs no manis nevis konkurentiem ;)

Anonīms teica...

sagatavošanās periodā savus konkurentus par zemu novērtēt nevajag.
bet tā, visu cieņu!;)