piektdiena, 2009. gada 11. decembris

Atklāsme.

Šodien skrienot kārtējo treniņu, baigi aizdomājos par vienu lietu. Par orientieristiem kā indivīdiem.
Viss sākās ar to, ka šodien skrienot sniga tāds slapjš sniegs un viens onkulis man prasa, kas Tevi tādā laikā dzen ārā, es teicu, ka neviens, izņemot vēlme būt labākam kā esmu. Viņš tikai pasmaidīja.
Tad skrienot es sāku domāt, bet bļāviens mēs, orientieristi ejam skriet neatkarīgi no laikapstākļiem (+30 vai -20, saule, vējš, lietus, sniegs utt.. tumsa vai gaisma, slīd kājas vai neslīd..); mēs vnk ejam un skrienam, jo tas mums sagādā prieku, mēs trenējamies, lai uzvarētu, neatkarīgi vai sāp kājas, rokas vai galva, vai vēders griežas vai nē, mēs atkal ejam un skrienam. Daudzi cilvēki to nesaprot, jo mēs nevis saņemam naudu, bet maksājam par savu dzīves veidu, vienmēr būs kāds trakais, kurš atliksies no Liepājas uz Alūksni, lai uzskrietu LK posmā, pats savu laiku esmu braucis no Gaujienas uz Saldu, lai noskrietu tikai sprinta kausa pēdējo posmu, vēlme būt labākajam.. Vēl viens fakts, kas padara mūs īpašus ir tas, ka lielākā daļa orientieristu mācās labās skolās, sarežģītās specialitātēs un strādā labi apmaksātos darbos. Bet tiklīdz klāt sacensības tā visi plecu pie pleca dodas mežā un meklē kontrolpunktus. Forši ne?!
Tāpēc es saku, ka lepojos ar to, kas mēs esam :). Un vienmēr saku kāds ir mans sporta veids, ir kāds kurš par to smejas, bet tie ir cilvēki, kuri netiecas būt labāki un kā galu galā var teikt slikts vai labs, ja neesi pamēģinājis ;) Let`s do it :)

3 komentāri:

Karlis Magons teica...

speķis jāēd, tas ir pats galvenais...tev janka būtu jānopērk 1 golfiņš, tas atraisa domas...(bet ar dzeltaniem diskiem)

Anonīms teica...

Tādi nu mēs esam... Ja es ilgi netieku paskriet pa mežu, tad man paliek fiziski slikti. Slikts laiks jau vispār nav. Var būt tikai nepareizs apģērbs.
Reiz skrēju pie -25 grādiem, jo aizmirsu paskatīties termometrā. Skrienot brīnijos, kas tur tā klab? Izrādijās... olas;))

Karlis Magons teica...

tapec jau jāēd speķis, mazaak atkaraasies..