ceturtdiena, 2012. gada 30. augusts

Ir sākusies ražas novākšana

Pēc WUOCa paņēmu 2 nedēļas brīvākas, jo forma nebija tā labākā un karstums bija mani izsmēlis. Pēc tam vienu nedēļu iekustējos, lai ar 30.jūliju sāktu gatavoties rudens sezonai. Šodien ir pirmā diena, kad ir pilnīga brīvdiena treniņplānā. Augustā katru nedēļu esmu startējis kādās sacensībās un jāatzīst, ka esmu to darījis itin veiksmīgi.
Šogad pirmo reizi startēju EFOLā (European Forester`s Orienteering Championship), kas kalpoja par orientēšanās prieka atgūšanu, lai apjaustu kādā stāvoklī atrodas mans ķermenis. Kopumā ļoti pozitīvs pasākums, kur vidējā distancē izdevās izcīnīt sudrabu, zaudējot Dzīvajai leģendai tikai 1sekundi, bet stafetā tiku pie bronzas, jo šoreiz Artjam nesanāca tas labākais skrējiens pirmajā etapā. Uz Druskininkiem noteikti aizbraukšu vēl, jo ļoti jauka pilsēta, kur var labi atpūsties. Paldies biedrībai Meža Sports par iespēju startēt. Rezultāti pieejami šeit. 
Nākošanā vīkendā startēju Igaunijā Koprakarikas 3dienu sacensībās. Šoreiz jau apvidus bija krietni skarbāks un prasīja lielāku fizisko piepūli. Mērķis bija kopvērtējumā izcīnīt vietu 3niekā, bet pa lielam laba diena orientēšanās tehnikas izpildījumā sanāca tikai pirmā, jo abās nākošajās atstāju par daudz laika kļūdās. Galu galā paliku 2.vietā, piekāpjoties kaimiņzemes vienam no labākajiem orientieristiem Timo Sildam. Jāpiezīmē, ka visas dienas nestartēja Olle Karner un Andreas Krass. Rezultāti pieejami šeit.
Pēc Igaunijas nevarēju izlaist pašmāju orientēšanās svētkus Malienas Kausus, jo tā bija pirmā iespēju paspēkoties ar jauno Pasaules čempionu vidējā distancē Bērci. Pirmā dienā vidējā distancē jutos diezgan pāriecinoši, ja vien pašās beigās nebūtu uztaisījis muļķīgu kļūdu īsajā etapā. Otrajā dienā iedzīšanas distancē devos kā trešais un distanci sāku ļoti pārliecinoši. Viss gāja kā pa diedziņu, bet slikts ceļa variants pirmajā garajā etapā mani izsita no ritma, jo galvā ielauzās doma, ka šajā etapā esmu zaudējis vismaz 2' un ka kāds no aizmugurē esošajamie varētu būt jau man priekšā. Tā rezultātā sākas KP bakstīšana un nelielas kļūdiņas. Pēc kāda laika ieraudzīju Jubi, kurš tomēr nebija ticis man priekšā, jo arī slikti veica garo etapu. Tādēļ mērķis bija īpaši nelaist viņu ārā no redzes loka, jo kopvērtējumā bija jānoturas trijniekā. Tā kā viņš bija lēnāks par mani, tad bieži vien devos savos ceļa variantos, bet praktiski katru otro KP paņēmu ar kļūdu un nācās Jubi ķert rokā. Pēc skatītāju etapa pārņemu vadību, ko neatdevu līdz pat finišam un vietu trijniekā nosargāju. Galu galā Bērcis bija atzīmējies nepareizā KP un man izdevās izcīnīt otro vietu un puķes un buču no Ilzes :)! Par manu un Andra cīņu var lasīt Dzīvās leģendas blogā. Rezultāti no Malienas Kausiem šeit.
Augusta pēdējā pietura bija Nike Riga Run 4x2,5km stafetes skrējiens. Kopā ar Kārli Baltaci, Dāvi Dišleru un Dzīvo leģendu. Man tika uzticēts 3.etaps, ko veicu šī brīža ātruma augstākajā pakāpē 3:05min/km un finiša līniju redzot jau ar komas pazīmēm, izdevās pievilkt diviem priekšā esošajiem konkurentiem un palaist Dzīvo leģendu pēdējā etapā ar asinskāru sejas izteiksmi. Viņš uz sevis liktās cerības attaisnoja un veica etapu ar trešo ātrāko laiku visā skrējienā, atnesot mums (Isostar team) vietu uzreiz aiz goda pjedestāla un 25Ls dāvanu karti no Nike. Rezultāti šeit.
Augustā esmu krietni pastrādājis treniņos, vienu daļu treniņu veicot apvidū, kas liek par sevi manīt, jo šobrīd jūtos fiziski spēcīgāks, kā arī ātrums ceļa etapos ir krietni kāpis, salīdzinot ar maiju/jūniju.
Tiekamies Klubu stafetēs!

Nav komentāru: