svētdiena, 2008. gada 14. septembris

Pēdējā mēneša rezultāti

Pēc Latvijas čempionāta garajā distancē, devos uz vietējiem mežiem, jo Alūksnes pusē notika gadskārtējie Malienas kausi. Šogad otrā diena bija iedzīšana. Pirmo dienu uzvarēju ar 50 sekunžu atrāvienu pār Pauliņu, jāsaka, ka labākais skrējiens ever, jo nebija nevienas kļūdas un ne reizi neapstājos mežā. Otrā dienā distancē devos kā līderis un pārsvaru izdevās nosargāt - tātad pirmā uzvara šogad LK. Jāsaka, ka Artūru tā arī distancē neredzēju, bet viņš mani vienā vietā bija redzējis, bet starpā joprojām bija aptuveni tā pati minūte. Sajūtas labas, jo beidzot sāku iegūt pārliecību par savām orient spējām.

Uzvara Malienas kausā

Nākošais starts bija jau ļoti atbildīgs -Latvijas izlases sastāvā Junioru Eiropas kausā Beļģijā. Bija jāaizvada 3 distances - vidējā, garā un stafete. Uz Belģiju devis ar klusu cerību, ka varētu izcīnīt kādu medaļu. Neskatoties uz visām likstām ko mums nācās pārdzīvot gan lidostā Rīga, gan Briselē, beigu beigās nokļuvām, kur mums vajadzēja. 5dien aizvadījām treniņu - apvidus ļoti sarežģīts un iejusties principā neizdevās. 6dien vidējā distance - uz to arī liku lielāko akcentu, jo zināju, ka ja nekļūdīšos rezultātam jābūt. Distanci iesāku mierīgi, bez stresa. Sākums diezgan cerīgs, atrados starp līderiem un pretendēju pat uz zelta medaļu, bet tad fatāla kļūda uz 11KP (5min), kas neļāva ierindoties augstāk par 9.vietu. Uzvarētājam zaudēju nedaudz virs 5cām min. Jutos ļoti slikti, jo medaļai biju gatavs. 7diena - garā distance - it kā Latvijā uzvarēju čempi, bet nu tad es galīgi nevarēju paskriet, šeit situācija it kā cerīga, starta grupa arī laba, bet šoreiz pievīla fiziskais, jo pēc 30 min skriešanas uznāca lūziens, kas neļāva pat noskriet akli pakaļ tās dienas 2.vietas ieguvējam...nezinu, kas notika ar mani...pēc tam jau dzirdinātavā iekapāju energy želeju un viss bija daudz maz kārtībā, bet uz augstu vietu vairs nepretendēju, pie skatītāju punkta Edgars (treneris) gan uzbļāva ka ir diezgan normāli un lai nekļūdos uz nākošo KP, bet diemžēl atstāju 4min purvā un beigās širmis aizkrita...tikai 19.vieta, kas galīgi nebija tas ko gribēju...ko lai dara! Stafete - es 1.etaps, Puriņš 2.etaps, Reinis Grende 3.etaps. Tā teikt spiedām uz stafetes sākumu...mans skrējiens gandrīz ideāls...ilgu laiku pa mežu līderēju un priecājos kā citi skrien manā farstā :D kļūdiņas distances beigās un iznācu 2.vieta ar 1min atpalicībi pēc pirmās komandas...Puriņš darbu veica godam...turējās līderos, bet tad sakļūdījās un beigās vēl izlaida KP - tātad DSQ...Reinis gan turpināja distanci nezinot par DSQ, bet atstāja ļoti daudz laika sarežģītākajā distances vietā un galīgo vietu nezinam, jo tāpat DSQ...Secinājums - JECā latvieši varētu cirsties mierīgi, ja sūtīti izlases 1.sastāvu - nākošgad notiekas Vācijā. Man gan iet secen viss jo jāsāk skriet pieaugušo grupā...
Nākošais starts Latvijas čempionāts vidējā un stafetēs...Atkal devos ar cerībām uz vidējo distanci..bet jau pirms starta nevarēju sev ieskaidrot, ka ir jākoncentrējas...ar tādu bezatbildības sajūtu sen nebiju skrējis..jau uz 1KP atstāju 1,5 min kļūdas..un vsp distance totāls murgs..nekas neizdevās, kājas ķērās, zari dūrās acīs, slīkšana purvā līdz viduklim...skrienot finišā domāju ka ir vāks, bet beigās pat 6.vieta :D jo es nebiju vienīgais kam nekas neizdevās..Par to distanci vsp nedomāju - jo kartē es visu laiku peldēju, nelasījās man viņas.

Stafetes starts
Stafete - ierastā - es 1.etapu, Atis 2.etapu, Bērcis 3.etapā. Sākums atkal ļoti labs man, skrienu ar līderiem, pēc 1.skatītāju KP izdodas nedaudz izvirzīties priekšā visiem, bet tas neliela kļūdiņa uz 30sek un pieskrien klāt Mikus, Raivo un Andis Laveiķis. Skrienam kopā iet labi, nekļūdamies daudz...1etapu pirms 2.skatītāju KP salīdzinam KP un izrādās, ka man vienam ir cits farsts...viņi 3jatā aizskrien, es arī mēģinu skriet, bet nedaudz uzkļūdos un pienāk klāt Jubis. Tā 2vatā skrienam uz skatītāju KP, zinu ka 3džeki stabili priekšā, kā izrādās arī Lauri Sild piesrkējis šiem klāt un viņi līderē atkal 4tratā. Beigas vienkāršas un noskrienu kopā ar Jubi, finišējot 6.vietā ar 1min atpalicību.
1.etaps - 6.vieta
2.etapā Atis visu nokārto un iznāk 1.vietā ar pārdesmit sekunžu pārsvaru pār Ausekļa komandu un pats svarīgākais ar 1,5min pār Madonu, kur pēdējo etapu skrēja Sirmais. Bercis šoreiz izdarīja visu kā nākas, ļaujot Sirmajam 1x bīstami pietuvoties. BEIDZOT izcīnam ZELTA medaļu stafetēs, tas man nāca 5cus gadus, jā tik daudz jau skrienu V21E grupā stafetēs, jo pirmais starts bija Latvijas Olimpiādē Ventspilī, kad palikām 6.vietā. Prieks milzīgs :) neskatoties uz morālo tukšumu galvā.

Beidzot - ZELTS

13.septembrī izlēmu uzksriet arī Kāpas kausos, kā pēdējā atlase uz BJC, k-gan zināms jau ka esmu izlasē, gribēju noskriet ļoti labi, lai atlasītos kā pirmais nr. Bet neizdevās. Ātrums man ir ļoti liels, bet kļūdas vnk FANTASTISKAS, apmēram 14min. ES zinu kur to norakstīt - es nespēju nokoncentrēties startam, dažādi blakus apstākļi, kas man pagaidām traucē, man jātiek ar to galā, lai varētu atgūt pārliecību. Tas nav viegli, bet es to mēģināšu. Galā 5.vieta sacensībās, zaudēju Mikum 10min, un izlasē iekļūstu kā 4turtais nr. Nekas būs jāmeģina BJC izdarīt visu ko varēšu, jo pēdējās sacensības no Latvijas izlases sastāva junioru grupā! Lai jums veicas ;)

4 komentāri:

līga teica...

Ja Tu piedalies orientēšanās sacensībās, un skrienot apdzen cilvēku, kurš skrien otrajā vietā, kurā vietā tad Tu būtu?...:D

Jānis Kūms teica...

tad es būtu 2.vietā :P diezgan nelabs joks no tavas puses :D

līga teica...

bet zinko es atbildēju.... daudz nedomājot.. - 1majā... :D tad es sāku domāt.. vai tik es neesmu.. nu nez, sienā ieskējusi :D

Jānis Kūms teica...

:D oi oi..tev laikam tiešām vajag drusku vairāk padomāt un tad šaut atbildi ārā ;)