piektdiena, 2008. gada 11. aprīlis

Nometne Zviedrijā

Tā nu beidzot man ir laiks, lai uzrakstītu kādu jaunu ziņu savā blogā! Pašlaik dodos uz sava kluba Pihkaniskat treniņnometni Somijā un uz Tallink prāmja Star ir bezvadu internets!
Tātad uzrakstīšu kā man gāja nometnē Zviedrijā. Uz turieni mēs devāmies 23.martā un pavadijām veselu nedēļu trenējoties zviedru apvidos! Kopā bijām 14 juniori un juniores, kuri mēģinās atlasīties uz JWOC! Nometne sākās loti labi, grandioza sagaidīšana no pārējiem, kas uz turieni jau bija devušies ar prāmi - viņi bija pacentušies uzcelt pieminekli man :D Pēc tam sekoja lēns trenins kopā ar Miku 7dienas vakarā, vakariņas un nakts miers!
1dien bija 2 treniņi - 1)veltīts tam lai iejustos zviedru apvidū; 2)treniņš, kurā visa uzmanība bija jāvelta uz atmiņu, ceļa izvēli - 1.apli skrējām ar karti, pētot kā mēs dotos uz KP un to paņemtu, pēc tam 2.aplis bez kartes un uz baltas lapas jāuzzīmē galvenie orientieri, pēc kuriem mēs ietu uz KP. Treniņš bija labs, jo uzmanību nācās veltīt tam, lai atcerētos galvenos orientierus un pēdējo piesaisti pirms KP. 2diena - pa nakti bija sasnidzis nežēlīgi daudz sniega, bet tik un tā bija 2 treniņi - 1)devāmies uz ātrumu treniņu, bet nonākuši vajadzīgā vietā izrādījās ka treneri ir aizmirsuši sazīmētās kartes un nedaudz papikojušies devāmies uz nometnes vietu, lai skrietu citu treniņu, noskrējām pagaru treniņu, kurš vairāk bija kā pārgājiens ar orientēšanās elementiem, jo sniegs bija virs ceļa. Šajā treniņā es pagriezu nedaudz potīti, kas sāpēja līdz pat 6dienas vakaram. 2) otrs treniņš bija nometnes sprinta čempionāts ar SI atzīmēšanos. Distanci veicu bez kļūdām, skrienot uz Kp atrašanos vietu, bet problēmas radīja atrast SI atzīmēšanās ierīci, jo KP lukturīša nebija. Tā rezultātā zaudēju daudz laika, jo distancē devos otrais un pēdu principā nebija. Bet galvenai, ka man izdevās noturēt nemainīgu tempu un viss kārtība bija ar orientēšanos :) 3diena - sniegs jorpojām sniga un nu jau vietām bija ļoti dziļš. Bet treniņi joprojām divi - 1)šī diena man patika vislabāk. Treniņš bija veltīts stafetes pirmā etapa imitācijai. Bija jānoskrien 2 kvalifikācijas distancītes kopā pa 4cilvēki. Es biju vienā 4niekā ar brāļiem Žagatām un Rolandu. Pirmo distanci man izdevās uzvarēt diezgan pārliecinoši, bet otrajā esot vadībā es atkal nevarēju atrast SI atzīmēšanās ierīci. Kā rezultātā redzēju kā man garām paskrien visi pārējie. Izdevās tomēr atrast SI, kurš bija pakārts kokā virs mikropaugura kurš bija kartē zīmētais KP objekts. Finišēju 3.vietā, kas man ļāva kvalificēties A finālam. A finālā vēl skrēja - Kalvis, Edgars un Zemgus. Finālu sāku lēnām, ļaujot visiem skriet a priekšu, tad kāpināju tempu uz 1 KP, kuru paņēmu kā pirmais, aiz manis uzreiz Kalvis. Tā nu sanāca, ka man ar Kalvi bija viens variants distancei. Finišā bija 2.vietā zaudējot Kalvim, jo abiem pārējiem puišiem bija drusciņ garāks farsts.
Leciens
2) šo treniņu mēs izlēmām skriet naktī, lai gatavotos 10milas stafetei, kas risināsies arī Zviedrijā no 26. uz 27.aprīļa naktī. Tā nu es, Kalvis, Uģis un Māriņš devāmies uz treniņu vēlāk nekā visi pārējie. Šis treniņš bija ļoti interesants, jo apvidus bija līdzīgs tādam, kurā varētu notikt JWOC 2008 sprints. varētu teikt kā daļa no pilsētas parka, bet diezgan mežonīgs, ar purviņiem (vienā no tiem ar apvilktu melno svītru iekrita Mārtiņš un tā diezgan dziļi), ar lieliem kalniem un klntīm. Skrējām dzaudz maz visi kopā, bet beigās Kalvis iznāca ātrāk, jo pārējie pieļāvām kļūdu uz pēdējo KP. 4diena - atpūtas diena - no rīta devāmies izbraucienā pa Gēteborgu, apskatījām Event centru Jwocam un pastaigājām pa veičiem. Vakarā bija relax treniņš pa apvidu ar sniegu joprojām līdz celim =D...5diena 1)Skrējām intervālu treniņu - kopā 4 distancītes līdz 1,2km garas...Katrs sāka ar savu distnaci un tā izskrēja visas. Es sāku ar 4.distnaci, kura bija visgrūtākā, šeit mēģināju iejusties apvidū un nepieļaut lielas kļūdas. Īsti viss neizdevās, tāpēc 1.distanci gribēju skriet ļoti ātri un mēģināt orientēties, bet jau kļūda uz 1.KP to liedza un tāpēc vnk finišēju. 2.distancei gan ļoti nokoncentrējos un maucu cik spēka. Noskrēju vnk ideāli, bez nevienas apstāšanas (šeit gan jāsaka paldies arī iemitajai takai jau, kas palīdzēja). Šo distanci izdevās uzvarētu un paskriet zem 6min, par ko Mārtiņš bija apsolījis colu, ja kāds to izdarīs...diemžēl colu nesaņēmu :D. Pēdējo skrēju 3.distanci, īpaši necentos maukt, bet galā finišēju 3.vietā, kas nozīmēja, ka biju labi orientējies, kaut kļūdijos uz priekšpēdējo KP. 2)treniņu atkal devāmies skriet naktī, tai pašā džeku kompānijā. Ilgi nevarējām saņemties skriet, bet beigās jau aizbraucām. Šajā apvidū sniegs bija ļoti maz, tāpēc nezaudējām tiem puišiem, kas šeit skrēja pa dienu :) apvidus bija ar lielu kalnu, kurā KP bija izvietoti visapkārt. 6diena - agri no rīta tie, ka bija ar prāmi devās prom un tad nometnē palika tikai tie, kas brauca ar mašīnu - Ilze, Rasa, Krista, Laura, Marita es, Mikus, Mārtiņš un treneris Gatis. 1)treniņu aizvadījām netālu esošajā kartē pa pāriem, es srkēju ar Miku. uzdevums bija vērot kā otrs orientējas un pēc tam to izanalizēt. 2)treniņš bija tā sauktie koridori - etapu vidos bija uzlīmētas baltas paīra lapas uz kurām uzzīmēti galvenie orientieri (ceļi, lieli kalni, grāvji). Man ļoti patika, jo šeit bija tikai jāskrien pēc lielajiem orientierim ,kas principā bija nometnes uzdevums. Distanci veicu ļoti raiti, neļaujot Gatim mašīnā palasīt šo to pa laktātu utt...:D Vakarā kārtīgi pieēdāmies picas un citus našķus....7diena - bez treniņiem tikai brauciens mājās ar lidmašīnu, jāsaka gan tas ka cēlāmies ļoti agri (5:00) ar visu plkst. pagriešanu sanāca gulēt ļoti maz, braucienu līdz lidostai izturēju pateicoties coliņai, ko iepirkām benzīntankos. Mans uzdevums bija neļaut azimigt Gatims, kurš srūtēja busu :D
Nometne kopumā bija izdevusies un man prieks ka aizbraucu uz turieni:) jutu ka orient tehnika uzlabojas! Cerams atgriezīšos uz JWOCu :)

1 komentārs:

Anatolijs Tarasovs teica...

Monstrs! Lai veicas atlasēs un tad jau arī JWOCā!