pirmdiena, 2010. gada 7. jūnijs

VČ `10

Tā kā skolā pa pagājušo nedēļu daudz ko izdarīju, tad nolēmu skriet Valmieras čempi, jo tur šogad piedāvājā Latvijā reti sastopamo iedzīšanas distanci pēc pirmās dienas rezultātiem.
Pirmā diena bija vidējā distance 6,9km ar 28KP. Starta minūte bija diezgan laba. jāsaka ka sajūtas bija ļoti ideālas, jo skrienot iepriekšējā dienā treniņu jau sajutos ātrs. Distances sākums bija ideāls, liels ātrums + precīza orientēšanās jau pie 4KP Raivo biju priekšā 56 sekundes, bet tad bija ļoti īss etaps, kur paskrēju KP garām un zaudēju 40 sekundes, sākumā vēl domāju, ka kļūda nav tik liela. līdz 10KP ātrums nemazinājās un atkal biju izvirzījies līderos, pie 9KP noķēru Valteru pa 2min. uz 11KP atkal 30sekunžu kļūda, turpinām kopā ar Valteru skriet un skrienam ļoti ātri, bet tad sarežģītajā ieplaku tīklā atkal kļūda uz 14KP 40sekundes, bet joprojām ātrumu nesamazinu, bet ko tas dod, ja uz 16KP uztaisīju distances lielāko kļūdu ~1min...Valteram jau saku, ka šodien vairs nespēju koncentrēties un neiet man..tad vēl kļūda uz 19KP, kad aizskrēju pa blakus ceļu atkal 40sekundes...distances beigās vairs nebija spēka un uz pēdējiem 3KP vēl kopā atstāju 1,5min.. vnk drausmīgs skrējiens kļūdu ziņā, ātrums tiešām bija liels, teikšu, ka tik ātrs šogad nebiju bijis..finišēju 5.vietā 2:01min aiz uzvarētājā Ivara Žagara no Vigas. mans laiks 43:46min, kļūdās ~5min... bet priekš iedzīšanas laba starta pozīcija, jo priekšā 3 sekundes Jānis Melbārdis un 4 sekundes aiz Jānis Ozoliņš, tur pat 24sekundes aiz Toms Veits. Skaidrs bija viens, ka iedzīšanā izveidosies 2 grupiņas Ivars Žagars, Kaspars Kārkliņš un Raivo, otrajā grupiņā būšu es ar pārējiem 3 džekiem +/- kāds varētu pieskriet klāt vēl no aizmugures.
Iedzīšana. Pirms starta visi jokojās, ka skrējiens būs kā stafetes pirmajā etapā, bet man esot slikta izejas pozīcija, jo nebūšot, kas velk līdzi, lai es varētu noķert priekšā esošos līderus..jāatzīst, ka arī es par to nedaudz baidījos..kārtīgi iesildījos, bet jutu, ka īsti nav tik labi kā bija iepriekšējā dienā..neko jāskrien.. saņemot karti apskatos un atceros ka šodien M1:15 000, nav mans mīļākais mērogs :D sākums distancei viltīgs salikts, gar Abula krastiem zaļajā.. jau skrienot uz 1KP redzam kā aiziet Žaksis ar Raivo un netālu no KP pretī skrien arī Kāsis, es nedaudz uzkļūdos un pie KP esam trīs Jāņi un Toms jau pieskrējis klāt..uz tālākiem 3KP bez kļūdas un jūtu jau ka palieku viens, ka nav kas skrien man līdzi, skrienu uz 5KP tomēr Toms ir aiz manis..ejot izcirtumā otrā galā ieraugu Raivo, kas dod papildus spēku, lai noķertu līderus..skrienot uz 7KP pa ceļu pretī skrien Iveta Brūvere un saka, ka līderi turpat vien esot, tad nu ritīgi iespiežu pedāli un maucu, pašu KP gan uzkļūdamies ar Tomu, bet pretī nāk Raivo ar Kāsi, tas padod man virzienu uz KP, uz 8KP skrienam ar Tomu ātri un skat pie paša KP visi 3 līderi uztaisījuši kļūdu un nu esam 5kopā.. tad sākās..tāds mauciens, ka nevar iedomāties..10KP garais etaps, Raivo iemet lielākā ātrumā, es izvirzos aiz Kāša, izvēlamies nedaudz savādāku trajektoriju kā Raivo..padzeramies dzeršanas vietā un turpinam..pie paša KP esam atkal visi 5kopā, jo ļoti nepārliecinoši paņēmām to.. Raivo atkal izvirzās priekšā un skrien..es ar Kāsi iesēžos astē un izskatās, ka ejam prom no Toma un Ivara.. līdz 16KP vēl esmu tur pat aiz Raivo un Kāša, bet kādus 50m iepalicis, jo uznāca nenormāls lūziens..kājas sāka ķerties..saprotu, ka jātur līdzi, jo 17KP ir jaunaudzē un ja nenoturēšos tad tur pazaudēšu viņus.. tā arī notiek, vēl pašu KP uzkļūdos pret Raivo un Kāsi 1,5min.. prieskrien Ivars klāt..pēc kļūdas jutos sagruzījies, bet fiziski palika nedaudz vieglāk..atkal skrienu prom no Ivara, bet laikam jau širmis vērās ciet, jo skrienu pa mežu, ja blakus gāja ceļš uz to zaudēju vēl 50sekundes līderiem.saprotu, ka nu paliek cīņa par 3.vietu..beigās (pēdējos 6KP) kopā ar Ivaru noskrienam pietiekoši ātri un gana precīzi, protams jaunība finišā uzvarēja.. kā izrādās tad gandrīz noķērām abus līderus, jo tie bija uztaisījuši lielu kļūdu pašās beigās..būtu gājuši to etapu pa ceļu nevis mežu būtu bijis vēl interesanti.. 12,3km 1:13:49, kļūdās 2:40min..jāpiezīmē, ka labākais laiks tieši man. Kopvērtējumā 59sekundes zaudēju Raivo..Esmu priecīgs par pjedestālu VE grupā šogad man tas pirmais :)
Apbalvošana
Pēc vakardienas saprotu, ka vēl jāstrādā pie fiziskā, jo vnk fiziski nolūzu, kas WUOC nebūs pieļaujams, tāpēc šodien viens relax treniņš, bet rīt turpinam kačāties!
Rezultāti.

1 komentārs:

ltv reportieris teica...

Šitais buus siikums salīdzinājumā ar to, kas tevi sagaidiis WUOC..