ceturtdiena, 2010. gada 17. jūnijs

Jukola camp fourth part

Vakara nesanaaca laiks neko ierakstit, bet notikumi ir pietiekosi. Vispirms nedaudz par Forssa games. 2dienas veela peecpusdienaa devamies skriet saisinato videjo distanci 4,34km ar 13KP. Starts pashaa saakuma, jo Pihkaniskat bija salaidis pieteikumu deelii..Sacensiibu centraa nokluvam diezgan pavelu un uzreiz gjerbos, lai dotos uz startu..piespraudu numuru, panjemu legendas un ieliku jaunu emit lapinjuun liidz startam palikushas vairs 8min..pietruukst laika, lai iesilditos peec ierastas proceduras, taapec nedauz pastaipijos un iekshaa starta koridoraa..Prieksstarta zonaa apskatijos paraugkarti un likas ljoti viegla :D apvidus kaa Latvijaa, jo akmenji tikai vietaam un saziimets izteikts reljefs ar lieliem kalniem un ieplakam..Pirmais KP samera iss etaps, bet KP zaljajaa..izvelejos doties pa taisno (kalna nogazi), bet noteikti labakais variants bija kaapt uzreiz kalna un KP njemt no augshas..Taisni iisti nesanaca noiet jo visa apaksha bija pilna ar akmenjiem, kur kajas vareja izlauzt (te tev nu bija LV apvidus), noskreju nedaudz zemaka un no ieplakas virziijos uz augshu, kad domaaju jau ka esmu KP ieplaka, bet KP nav.. k-kas isti neliimejas..bet tad sapratu, ka ir ziimetas 5m horizontales un esmu tikai ieloka pirms pasha KP(ieloks naturaali izskatijas peec ieplakas) uzkaapu nedaudz augstak un punkts jau bija..uz 2KP sekoja visu sacensiibu lielaka kluuda, kas parvilka manas optimiskas ceriibas sogad nezaudet uzvaretajam vairak kaa pagajushajaa gadaa..uz KP devis atkal pa taisno paari kalnam(vajadzeja locit pa kreiso pusi apkart, jo tad viegli KP vareja panemt)..ejot pa taisno atkal biju novirzijies uz kreiso pusi un lidziiga vietaa saaku mekleet KP..kartee autors ieziimejis ljoti izteteiktas ieplakas un kalninjus, bet dabaa nu pavisam nebija taa..peec splitiem var ljoti labi redzet, ka lielakajai dalai sportistu (to starp Pasi Ikonenam, Olle Kärneram u.c.) shiis vietas nolasishana sagadajusi problemas, citam mazak laika citam vairaak.. man tas prasija 3,5min kludu..ari veterani no mana kluba tur atstaja ljoti daudz laika (sieviete D50 grupaa 35min!!!) atzina ka pilnigi neko nav varejusi tur nolasit.. domajams tas taapec, ka somiem shads apvidus nav tipisks un kartes ziimetajs pie 5m horizontalem izzimeja ne tik detaali, ka vajadzeetu..taalak jau karti generalizeeju un lasiiju tikai tos objektus, kuri kartee ieziimeti, atmetot visu lieko informaaciju (kas tieshaam manai acij likas diezgan padaudz)..veel neliela kluudinja bija uz 3KP, taapec, ka pirms starta distanci gribeju veikt par visiem 100% un to arii turpinaju dariit, neskatoties uz lielo kludu. Paarejie KP padevas ljoti labi un beigas izdevas izpildit mazo uzdevumu ko biju sev izvirziijis - buut augstaka vietaa kaa pagajushaja gada, bet jaatziist, ka sportistu sogad bija stipri mazak un nebija tik daudz pasaules klases meistaru.
Laiks 31:48min, 52.vieta no 125daliibniekiem,
uzvareetajam zaudeju 7:50min,
kluudas 4min
Rezultaati.
Vakardien atkal aizvadiju 2 treninjus - vienu no riita vieteja kartee un pecpusdienaa devos ar riteni 15km vienaa virziena uz vieteejam Aluerastit sacensiibam (Magneeta tipa), kur mieriga tempaa veicu 7,3km distanci 58:38min.. jaatzist, ka arii sheit vietam nesapratu, ko somi ir ziimejushi, bet taa kaa skreju mierigi, tad paarak lielas kluudas nebija. Apvidus bija diezgan zaljsh ar daudz kritusiem kokiem apakshaa, kas mijas ar palieliem akmenainiem kalniem. Peec tam kopaa ar Tomiju minaamies atpakal uz dziivokli un vakara atkal sajutos diezgan saguris.. Ietriecu Recovery :)
Sodien izgaja kaarteja mieriga skrejiena no rita 30min un 16:00 doshos uz treninju netaalu no Kytäja (Jukolas sac.centra), kur kopaa ar Pihkaniskat aizvadiisim stafetes simulaacijas treninju. Ir viena laba zinja, ka Pihkaniskat ir pasuutijusi jaunus skrieshanas terpus un iesildiishanas teerpus no Noname, varbut arii man kas jauns un modernaks tiks :)

Nav komentāru: