otrdiena, 2013. gada 7. maijs

Långa natten 10milā

Pēc Silva līgas pirmā posma sāka parādīties aizdomas, ka man 10milā būs jāpiedzīvo debija leģendārākajā šo stafešu etapā - garajā naktī (långa natten), jo kluba biedrs, kuram šis etaps bija paredzēts sabendēja potīti. 4dien tas arī oficiāli tika man paziņots un tāpēc ar vēl lielāku nepacietību gaidīju 2013.gada 10milu.
Pirms 10milas tika izstrādātas vairākas stratēģijas kā man pārvietoties šajā etapā, jo nevienam nav noslēpums, ka garo nakti no startējušajiem dalībniekiem tik pat labi vienīti kā barā spēj novilkt tikai trīs džeki (Kratovs, Boströms un Rosts), bet pārējie var lūgt augstākos spēkus, lai būtu vienā vilcienā ar šiem džekiem, lai būtu sakarīgs starts.
Stafetes sākums aizgāja kā pa diedziņu un viss liecināja, ka uz savu etapu varu gatavoties neizlaižot no acīm Kratovu, kurš pat sadomāja būt nedaudz viltīgs un skrēja vnk melnā neilonā nevis OK Orion formiņā. Tomēr IKHP diedziņš pārtrūka 3.etapā pēdējā farstā un pēdējā brīdi nācās mainīt taktiku un orientēties uz OK Linné neilonu. 
Startēju grupā, kurā bija 8 džeki, bet īsti neviena spēcīga orientēšanās guru, tāpēc jau uz sākuma KP tika izmesti nelieli nevajadzīgi līkumiņi, kas gan neliedza noķert pāris nelaimīgos, kas dažādu iemeslu dēļ izkrita no Kratova vilcieniņa. Šavā vilcieniņā jutos ļoti komfortabli un turējos no 3-5 vietas, lai neļautu grupas līderiem nejauši aizbēgt. Jau ceļā uz 7KP jutu, ka grupa īsti nezin ko dara un likās, ka KP paņēmām uz veiksmi, kuras deva ar to arī bija izsmelta un sekoja divas lielas kļūdas uz 8 un 9KP, kur garām paskrēja Rosta vadītais vilcieniņš. Tad   nu bija pienācis laiks izkāpt no komforta zonas un sākt nopietni spiest, jo vilcieniņa aste vēl bija aizsniedzama un ne par kādu cenu nedrīkstēja ļaut viņiem aizskriet. Ar lielām grūtībām izdevās ielekt vienā no pēdējām vietām un tā arī noturēties līdz finišam, kur ar lielām grūtībām tiku līdz karšu maiņai. Rezultātā etapā nevisai izcils rezultāts - 29.vietā +14.50 pret Kratovu. Etapā biju zaudējis vienu vietu (atkāpos uz 22.v.), bet 30'' attālumā bija 12.v. Līdz ar netikšanu pirmajā vilcienā, bija skaidrs, ka komanda diez vai vairs cīnīsies par TOP10, bet TOP20 bija reāls, kuru gan arī neizdevās aizsniegt un galu galā ieņēmām 21.v. Nav tik slikt, bet nākošgad būs labāk! Keep going IKHP guys!

Nav komentāru: