svētdiena, 2013. gada 19. maijs

Baltijas čempionāts

Pēc 10milas nākošo nedēļu veltīju pēdējam sagatavošanās posmam priekš , tādēļ nebiju redzams uz starta līnijas Latvijas universiādē. Viss tika īstenots pēc plāna un tika sataustītas īstās sajūtas. Pēdējās 3 dienas tika pavadītas īpašā carbo loading režīmā, kas bija viens no iemesliem, kāpēc garajā distancē un īpaši karstajā laikā "neizbeidzos" un varēju pietiekoši ātri skriet arī distances beigās.
Pašu distanci veicu droši un pārliecinoši, uzmetot 1' kļūdu uz 2KP, kad purvā nespēju ieraudzīt īsto stidziņu kā dēļ īstenoju variantu, kuru nebiju plānojis. Ļoti interesanta bija izkliedes sistēma, kas neļāva sastapties sportistiem tuvāk par 6'. Vēl 50'' atstāju ejot otro reizi uz taureņa viduspunktu, bet atlikušajā distancē vēl palika ~1', kas summējot veido liekas 3' pie rezultāta. 
Nevar neatzīt, ka solis distancē dēļ lielā karstuma likās ļoti gauss, bet zinot, ka tā ir visiem, neļāvu sev atslābt un koncentrējos līdz galam. Galu galā izskrēju labāko individuālo rezultātu pieaugušo grupā ar laiku 1.26:04 ierindojoties 8.vietā 6'45'' aiz uzvarētāja Timo Sild. No latviešiem piekāpos vienīgi Bērcim, kurš izskrēja bronzu. Rezultāti, grafiki, GPS sekošanas karte.
Lielākā intriga vērpās ap stafešu komandu sastādīšanu, jo nebija vienprātības, ka garās distances rezultāti ir rādītāji stafes komandām. Jāsaka paldies komandas biedriem un treneru korpusam, kuri man uzticējās un atvēlēja 1.etapu 1.komandā kopā ar Latvijas pirmajām vijolēm Bērci un Sirmo. Es zināju, ka fiziski un garīgi esmu gatavs šādam apvidum un stafetes startam, tāpēc par to neuztraucos. Sev atvēlēto uzticību attaisnoju par 100%, jo visu distanci pārliecinoši turējos starp līderiem, nepaļaujoties ne uz kādu haļavu un ar vēsu galvu savācot visus KP. 
Finišā gan piekāpos igauņu 1.komandas 1.etapa veicējam Peeter Pihl par 3'', bet pats svarīgākais komanda turpināja cīņu par zeltu. Tā tas turpinājās līdz pat pēdējā etapa pēdējam KP, kur naskākais finišā bija lietuvieties Vilius Aleliūnas, bet Bērcim izdevās apsteigt Timo Sildu un atnest man pirmo bleķi sudraba vērtībā pieaugušo grupā BČ. Ļoti patīkami, ka stafetē atkal izskrēju otro labāko laiku no latviešiem 35'30'', kas kopumā bija 5. ātrākais starp visiem skrējējiem. Rezultāti, GPS sekošanas karte.
P.S. Man 1.etapā GPS bija kabatā, tāpēc GPS darbības ir pilnīgi neadekvātas.
Foto: Dace Buža
      Vilius Aleliūnas
Nākamais starts Noname komandas sastāvā Meridiāna nakts stafetēs kopā ar Anatoliju un Sandru.

6 komentāri:

Dzīvā leģenda teica...

Nu tev bija īsākais variants stafetē, tapēc būtu jāņem vērā arī tas un nevar tā salīdzināt uz visu fona.

Jānis Kūms teica...

Farstu atšķirība 200m, neredzu nevienu iemeslu, lai nevarētu salīdzināt.

Anatolijs Tarasovs teica...

Malacis, Jāni! Milzīgs prieks par Taviem rezultātiem BČ!

Unknown teica...

Pievienojos apsveikumiem! Abas dienas pierādīji, ka šobrīd esi lieliskā formā! :)

Jānis Tamužs teica...

Apsveicu tevi vēlreiz! Tu esi paraugs tam, ka nevajag padoties un arvien vajag turpināt trenēties, nezaudēt ticību sev! Man tavs piemērs pēc šī BČ labi noder.
WOC garā distance tevi sauc!

Jānis Kūms teica...

Paldies par apsveikumiem! Man pašam arī prieks.
Janka: atceries padoties var vienmēr, bet cīnīties ir aizraujošāk. Galvenais meklēt izeju, nevis attaisnojošus iemeslus.