svētdiena, 2010. gada 25. jūlijs

WUOC stafete un nobeigums

Vidējo distanci neskrēju, lai atpūstos, jo tomēr pēc garās distances besis bija atnācis tā nemanot un sprintā it kā paskreit varēja, bet savākties uz orientēšanos nevarēju nu nekādi.. tā nu visu 4dienu pavadīju vidējās distances finišā atbalstot visus pārējos latviešu runnerus. ļoti pozitīvi pārsteidza Krista, kurai izdevās izcīnīt labāko vietu šajā studentu čempī no visiem latviešiem - 11. Arī Kristaps ļoti labi sāka, bet distances beigās spēka pietrūka un radās dažas kļūdiņas - jātrenējas vairāk skriet pa apvidu - tā atzina Kristaps.
Stafetē sastāvs mums tika skaidrs pēc Pauliņa finiša - 1.etaps es, 2.etaps Kristaps, 3.etaps Arvīds. Andris ar Ati skrēja Mix tīmā kopā ar Gvozdiku no Izraēlas. Pēc kartes stafetes apvdus izlikās skrienams, bet jutām ka uzdīz augšā arī lielajā kalnā, kur bija vidējās distances pēdējais aplis. Prognozes piepildījās par 100%. Pirms starta biju nedaudz uztraucies, jo tomēr skrēju par savu valsti un no 1.etapa ir atkarīgs vai komanda spēs cīnīties par izvirzīto mērķi, mums tas bija iekļūšana labāko 10niekā.
Starts, to nemēģinu izcelt, jo uzdevums ir cits. Ātri noorientēju karti vajadzīgā virzienā. un aidā distancē. Jau ar pirmajiem metriem saprotu, ka būs baigais kapiņš, jo šis apvidus kļūdas nepieļaus - viegli skrienams priežu mežs ar lielām reljefa formā - dziļas ieplakas mijās ar palieliem kāpumiem.. pirmo KP pats pirmais no sava farsta un nu tikai jāskrien.. pie 4KP esmu 4.vietā uzreiz aiz muguras Tambasovam no baltkrievijas. 5KP izrādais 1.radio punkts, uz kuru izvēlos iet nedaudz vairāk pa kreisi, liecot apkārt lielajam kāpumam - lielākā daļa sportistu skrien tieši kalnā un ir nedaudz priekšā man. KP paņemu 10.vietā, joprojām nedaudz turoties aiz līderiem. 6KP farsta punkts, paņemu labi un esmu tur pat. 7KP bija izšķirošais farsts, kad līderi sadalījās, man trāpijās tālākais farsts, gandrīz minūti tālāk jāskrien kā līderiem, jo jāloka apkārt lielai ieplakai.. pēc šī KP visi sadalījās un es nedaudz atkritu uz aizmuguri, tālāk jau centos cik spēka, lai noķertu vai vismaz neatpaliktu vairāk. Kārtīgi pastrādāju un ceļā uz 12KP pietuvojos vairākiem sportistiem, tad sekoja vienīgā kļūda distancē uz 13KP, kad ieskrēju fartu punktos un zaudēju aptuveni 40sekundes..uz 14KP bija garais etaps, kur maucu cik spēka un lielajā izcirtumā redzēju sev priekšā daudz sportistu, bet viņi bija pārāk tālu. centos noķert abus igauņu skrējējus, ko gandrīz izdarīju pēc skatītāju etapa, bet līdz galam neatsrādāju kalnu..nebija vairāk spēka un vnk sāku kāpt augšā, kad garām riksītī paskrēja spānis, tad nedaudz sasparojos un arī sāku skriet..bet igauņus redzēju priekšā kādas 20sekundes..nezinu kā sanāca, kad daudz laika zaudēju tieši pēdējā aplītī, bet tas laikam tādēļ, ka uzmanīgi skrēju. finišs bija mokošs un sasniedzu to bez spēka 19.vietā no 46 pirmā etapa skrējējiem..līderim zaudēju 4,5min, bet 2.vietai 3min..aptuveni kādas 2-2.5min ātrāk varēju, bet tas viss..Kristaps ļoti labi veica 2.etapu un pacēla komandu uz 12.vietu (neiskaitot jauktās un tās valstis, kurām abas komandas priekšā). Pauliņš pēdējā etapā centās un viņam gandrīz arī izdevās, jo distances pirmo pusi veica kopā ar G.G. un Adamu Kovaču, bet tad nedaudz sakļūdījās un beigās vēl uz pēdējo KP un finišā netika galā ar Kiru.. gala rezultātā 13.vieta..gribējās jau labāk, bet kā ir tā ir. Pie visu 3 etapu idēālas veikšanas ap 6nieku varējām būt..Nekas pēc 2 gadiem Alikantē parādīsīm :p
Bankets tika aizvadīts godam.. komentāru nebūs.. ;) un jā atpakaļ ceļā baigie viļņi bija jūrā un labi šūpoja, daudziem rāva augšā.. Villijs izskatījās ļoti slikti. Eksplōzijas bija vnk graujošas :D
Tālākie plāni pašlaik ir neskaidri, gribu atpūsties, bet iespējams, ka nekāda dižā atpūta nesanāks, jo jāsāk strādāt būs un jāuzraksta prakses atskaite, kas jāaizstāv 6.augustā..katrā ziņā lēnām arī gatavošos sezonas otrajai pusei, LČ un startiem Pihkaniskat sastāvā..
P.S. kartes ar ceļiem ievietošu vēlāk..

Nav komentāru: