svētdiena, 2010. gada 4. aprīlis

Sākam Ventspilī!

Kā jau tradicionāli orient sezonas atklāšana notiek Kurzemē ar Kurzemes Pavasari, kurš šogad risinājās Ventspils apkaimē, Liepenē. Neizpalika arī mana dalība. Jāsaka uzreiz, ka viss izdevās kā plānots treniņgrafikā. Tgd nedaudz par pašām sacensībām.1diena WRE, kuru biju paredzējis skriet tuvu maksimālajām spēju robežām, bet sanāca jau neliela ķibele pašā sākumā. Uz startu bija jāskrien 1,7km, sanāca nedaudz aizkavēties ģērbjoties, bet laika pietiekami, lai iesildītos..skrienu skrienu, bet starta nav...liekas, ka tas bija nedaudz tālāk kā plānots.. aizskrienu palikušas 6min, ātri nokārtoju dabīgās vajadzības, novelku iesildīšanās drēbes un dodos starta koridorā..nesanāca iesildīties..bet jūtos lieliski..uz 1KP skrienu ātri, bet novirzos no virziena un nemanu, ka paredzēto ceļu šķērsoju citā vietā..bāc..kļūda..uzreiz neattopos, kur esmu..vismaz 1:40min atstāju..liekas, ka mačs beigsies tā pat kā pagājušajā gadā, kad visu atstāju uz 1KP..skrienu tālāk un nevaru saprast vai vairs jēga censties..pamanu, ka man pie 3KP lielā ātrumā tuvojas viens orientierists..izrādās pa 2min noķer baltkrievs Mironovs..tā kā biju uzkļūdījies 1KP nolēmu paskriet ar viņu, ja nu tālāk iet bez kļūdām..tā arī ir, saķērāmies kopā un ātrums uzkāpj..visu laiku laižu baltkrievu pa priekšu meklēdams risinājumu kā varētu aizbēgt, jo jūtu, ka varu nedaudz ātrāk.. ejot uz 11KP nolemju iet prom no viņa, bet tavu nelaimi ieskrienu blakus ielokā, kur ir KP, bet ar citu numuru, ja nemaldos 45, bet vajag 32..redzu ka baltkrievs dodas lejā no kalna, saprotu, kur ir KP ātri paņemu un skrienu tajā pašā virzienā, kur aizskrēja Mironovs...pie 12KP jau redzu viņu uz 13KP viņš nedaudz uzkļūdās un esam atkal kopā. Nedaudz vajag atpūsties, jo nācās viņu ķert. Atkal paskrienu aiz viņa kontrolējot virzienu un lasot karti..tas attaisnojas, jo uz 18KP viņš apmulst un sāk meklēt KP par ātru, to izmantoju un aizeju viņam garām, kad paņemu KP uzsaucu šeit, 19 un 20KP skrienu viņam pa priekšu, tad uz 21 izvēlamies nedaudz atšķirīgus variantus, pie KP viņš nedaudz priekšā..saprotu, ja gribu nedaudz atvinnēt – jāiet prom. Pie 22KP esam vēl kopā, bet tad es sāku skriet ātrāk, viņš arī, paskatos leģendā 23KP ieplaka, bet baltkrievs pieskrien pie mikropaugura, paņemu KP atkal uzsaucu šeit, jo tomēr viņš man palīdzēja distances laikā, tālāk jau uz 24KP un 25KP droši skrienu pa priekšu un beigās zaudēju baltkrievam 1:55min, kas nozīmē, ka par 5sekundēm esmu aizbēdzis no viņa, kas nav daudz, bet tomēr patīkami. Gala rezultātā ieņemu 6.vietu uzvarētājam zaudējot 3:01min.. esmu diezgan apmierināts ar skrējienu. Pasaules rangam nopelnu 1027 punktus..
Tālāk paredzēta nakts orient distance, kuru nolēmu skriet, jo esmu diezgan drošs, ka Pihkaniskat 10mila un Jukolā liks man skriet kādu no nakts etapiem, visdrīzāk jau tas būs 1.etaps... nakts mačs sākas 21:00 Ventspils Piedzīvojumu parkā, man tikusi pirmā starta minūte no V21 grupas..startēju 21:02, distance 6,2km.. jau pirms starta saprotu, ka mežā daudz cilvēku nebūs un tālākajā galā vsp būšu viens.. distanci veicu ar pāris palielām kļūdām un kā jau prognozēju satiku tikai dažus cilvēkus, kad devos uz finišu, jo tie tajā brīdī bija devušies distancē. Rezultāts nemaz nebija tik slikts, salīdzinot ar to, cik naktis esmu skrējis.. 41:28min.. Droši varēju nomest kādas 5-6min, bet šoreiz lielāks gandarījums par piedzīvoto kaifu distancē, būt pie jūras nakts melnumā un meklēt KP kāpās, paskatīties kā izgaismota spīd V-pils.. ideāls fīlings.. J tiešām izbaudīju šīs sacensībās, neskatoties uz to, ka bija +2 grādi un smidzināja lietus..noteikti Latvijā vajag vairāk nakts mačus, varētu pat rīkot nakts stafetes..vienīgi tas, ka pavasarī un rudenī, kad tumsa iestājas ātrāk ir auksts.. un vasarā jau naktis īsti nav naktis.. :D bet paldies OKZK par šo iespēju skriet naktī ;)
2diena Kurzemes pavasarī..paredzēts, ka distanci skriešu treniņnolūkā, par ko liecināja arī tas, ka dodos uz startu uzliku pulsa siksnu ;) trāpījusies man pēdējā minūte no grupas un aiz manis vsp daudz dalībnieku vairs mežā negāja.. sākumā vēl skrienu tīri raiti, bet tad pāris virziena kļūdas..2 pat nemāku izskaidrot kā varēja tā novirzīties.. un viss prieks skriet pazūd.. mierīgi lasot karti skrienu.. ārā atkal +2grādi un smidzina.. viss slapjš..distance 12,4km.. vismaz prieks par to, ka karte lasījās ļoti labi un nebija tādas vietas, kad nezināju, kur esmu.. jāsaka ka pēc dzirdinātavas man distancē pievienojās G.Priedīša medību suns Rico, kas skriešanu padarīja interesantāku, jo mežā praktiski neredzēju nevienu cilvēku..it kā tik lielas sacensības, bet sajutos ka būtu viens.. pēc tam jau sapratu, ka tā kā bija garākā distance un pēdējā minūte visi bija daudz maz finiša rajonā.. neko darīt tā nu divatā ar Rico skrējām līdz viņš izdomāja k-kur pazust :D pie 26KP izdarīju karšu maiņu, nabaga Bērziņš, kuram tur mani bija jāgaida...izskatījās diezgan nosalis :D tad vēl līdz beigām 9KP..un sāka nenormāli salt..skrieta jau 1h un 6min.. vēl sanāca šaize ejot uz 31KP, kad nepamanīju dzeloņdrātis un ieskrēju tajās, kā rezultātā kāja pušu un zeķes saplēstas..tikko pieceļos kājās, protams, veltot dažus lamu vārdus, paskatos, ka mani fotogrāfē Andiņa.. :Dbūs jāpajautā pēc bildēm.. pa ceļam padzeros ūdeni pēdējā dzirdinātavā un nu jau praktiski finišs..bez lielām problēmām paņemu pēdējos KP un finišēju.. 1h26min.. labs treniņš, vidējais pulss 167, kas man ir ļoti apmierinoši.. ;) Tgd atliek iet gulēt, jo rīt jāskrien Lieldienu sprints. Starts pretī Rīgas Valsts 1.ģimnāzijai..būs jautri, jo braucot šodien tur garām, parkā bija ļoti daudz cilvēku.. arī rītdien ir paredzēts skriet treniņu, jo 6dien ZOO dārzā ar sprintu sākas atlases uz LV izlasi ;) Peace!

5 komentāri:

Andris teica...

Shiit, es arii tajaa pashaa vietaa uzraavos uz dzelonjdraatiim... Kaaja pushu un zekje arii.. :):)

renchix teica...

Jā, dzeloņdrātis kartē nebija, bet dabā arī knapi pamanīju. Bet tas baltkrievs gan Tev, šķiet, bija Mironovs, tomēr nevis Mihalkins.

Anonīms teica...

Janka sezonas sakums ir labs, skiet ka tiesi tu salidzinosi esi visvairak progresejis ziemas treninos, jo no parejiem bija sagaidami tadi rezultati, bet tavs rezultats ir parsteigums it seviski wre diena, nemot vel vera to ko rakstiji par savu traumu.

Jānis Kūms teica...

Sorry tiesham esmu kļūdījies uz to baltkrievu.. Mironovs bija jā..apskatījos rezultātos..sajaucu ar garo distanci kad pa 3min laida..
Nju 1.diena darīju visu ko varēju, lai uzrādītu labu rezultātu..tgd tik psiholoģiski jāsagatavojas atlasēm..

Anonīms teica...

Jāņa kungs, vēlu veiksmi sestdienas sprintā. Būtu es tavos gados, tad es vēlētos, lai man ir tāds konkurents kā tu, kurš nevienu baltkrievu nelaiž sev garām, vot tādus puišus izlasē! Veiksmi!