pirmdiena, 2013. gada 12. augusts

Siguldas kauss

Kā jau pēc visiem ļoti gaidītiem mačiem un mērķtiecīgas gatavošanās ir nepieciešama neliela atpūta, lai savestu sevi kārtībā un nospraustu jaunus mērķus, izanalizētu izdarīto un arī kārtīgi atpūstos bez sirdsapziņas pārmetumiem. Šobrīd varu teikt, ka esmu iegājis atpakaļ ritmā, tas man prasīja nedaudz vairāk laika kā sākumā biju domājis, bet galīgi nesūdzos par jauki izbaudīto atpūtas periodu, kurā gan arī cītīgi pildīju sastādīto treniņprogrammu (kas nebija tik nežēlīga) ar nelieliem izņēmumiem. 
Nedēļas nogalē nostartēju Siguldas kausu, jo ļoti labi iekļāvās treniņplānā ar savu nežēlīgo apvidu. Uzdevums abām dienām tika dots - 1.diena sacensību režīms, kad taupīts netiek it nekas un 2.diena mierīgāk. Viss gan sagriezās nedaudz savādāk...
1.dienā nolēmu nedaudz paeksperimentēt un uzsākt sacensībās maksimālā tempā, ko pēdējo laikā nedaru, lai varētu ieskrieties, ielasīties apvidū un tad pakāpeniski kāpināt tempu. Eksperiments izdevās, jo uztaisīju kļūdas gan uz 1KP, gan 2KP, tāpēc uzreiz pēc tam tempu nometu, lai darītu to lietu kā esmu radis. Un tā lieta aizgāja, jo atlikušajā distancē kļūdījos ~1', kas pret uz pirmajiem diviem KP pieļautajām 4.5' ir zolīds rādītājs. Jāsaka, ka ceļā uz 11KP mani noķēra Dima(startēja 6' aiz manis) un priekšā 11KP atzīmējās arī Jānis T. (startēja 3' pirms manis). Tā nu abi iesēdāmies Dimam astē, bet nu viņa temps bija drusku par augstu (jāpiezīmē, ka jau no distances 1/3 cīnījos ar sāpēm vēderā, kas vēlāk pārvērtās vēdera vīrusā). Liels bija pārsteigums, kad finišā Dimas vēl nebija, jo kā izrādās viņš krietnu laiciņu atstāja uz 14KP.. Prieks bija par to, ka ātrums un spēks bija līmenī, eksperiments izdevies un galā 3.v. dienā it kā "tikai" 3'43'' aiz uzvarētāja T.Silda.
2.diena bija tā, kurā sagriezās šis tas savādāk, jo pirmo pusi 6dienas nakts nopietni cīnījos ar vēdera vīrusu un apsvēru pat domu nebraukt, bet pēc 9h normāla miega likās, ka būs OK. Protams, ka tā nebija, jo organisms bija zaudējis pārāk daudz šķidruma un barības vielu. Ja vēl pirmās 40-50min distancē bija OK un spēju sevi kontrolēt ar pareiziem lēmumiem, tad pēc tam vnk mēģināju izvilkt līdz galam, jo arī pateicoties organizatoru fantastiskajam plānojumam ar dzerampunkta novietošanu, padzerties dabūju pēc 70min, kas jau bija stipri, stipri par vēlu (jā malku ūdens iedzēru ejot uz 5KP, bet tas bija pēc skrietām 12'). Smieklīga likās piebilde, ka varēja padzerties no strautiņiem... Grafikos ļoti labi var redzēt kā pēc 14KP strauji zaudēju ātrumu un līdz finišam iezaudēju 7'. Protams bija arī lielas kļūdas, bet tās radās dēļ tā, ka biju jau citā dimensijā. Anyway sacensības bija labas, izņemot 2.dienas dzeršanas plānojumu un īsti neizprotamo vajadzību distances beigās uztaisīt aplīti vissliktākajā kartes daļā, kur redzu tikai un vienīgi tādu iespēju kā "norakt" pēc izmocīšanās pa Siguldas gravu nogāzēm. 2.dienā 7.v. +13:21 pret T.Sildu. Kopvērtējumā atkāpos uz 5.v. 2'50'' aiz Belija.
Visi rezultāti, spliti, grafiki atrodami šeit.

Nav komentāru: