otrdiena, 2011. gada 25. oktobris

Latvijas nakts čempionāts

Nopietni sagatavoties šim pasākumam liedza slimība, ko norāvu pēc 25mannas nedēļas. Veselu nedēļu nodzīvoju pa māju, ārā izejot retu reizi un visu laiku triecot antibiotikas. Neskatoties uz to nolēmu startēt LČ naktī, jo ātrums naktī nav izšķirošais. Lai ieskrietos pirms čempja, otrdienā devāmies uz Cēsu nakts Meridiānu, lai paskatītos kā izskatās tajā pusē un skrietu normālā 1:10 000 kartē ar 5m horizontāli. Tur man veicās diezgan OK un iztiku ar pietiekoši mazām kļūdām, piekāpjoties vienīgi Anatolijam. Rezultāti. Pāris jaunas atziņas biju ieguvis, ko mēģināju paturēt prātā. Jāpiezīmē, ka joprojām skrienu ar Silva XL lampu, ko iegādājos ĻOTI sen, bet nezināmu apsvērumu dēļ neesmu iepircis tautā zināmo ķīnieti, kurai staru kūlis ir DAUDZ platāks, kas ļauj vieglāk salasīt apkārtējo reljefu utt.
Pašā čempionātā iecerēto plānu realizēju tikai līdz 5KP (k-gan 1' atstāju arī tur) - skrēju drošus variantus, apstājoties lieku reizi, lai pārbaudītu kompasu un lasītu lielās reljefa formas. Pēc tam uz 6KP viss pazuda, neko nesapratu, jo nebiju izvēlējies no kurienes ņemšu KP, bet gan vnk devos aptuvenā virzienā. Tur atstāju liekas 5' un tikai ar Māra Jansona palīdzību izdevās KP paņemt. Neliela kļūdiņa uz 8KP un skat jau par 6' mani noķēris Marģers un Mārtiņš Skujenieks par 3'. Tā kā daži nākamie KP bija diezgan sarežģīti, tad nolēmu neatdalīties no bariņa, kas noveda pie diezgan mistiskas kļūdas, kad visi 3 atradāmies paralēlajai stigai otrā pusē. Ceļa uz KP mums pievienojās ar Māris un par visiem izdevās uziet KP - nenormāla veiksme. Uz 11KP uzdevu toni ātrumam un ar mani kopā palika Marģers (labākais laiks etapā), sekoja kļūda uz 12KP, kad atkal Māris bija klāt. Trijatā ar mokām paņēmām 13KP, bet tālāk jau džeki sāka pieplīst, jo apvidus palika ātrāks. Ne bez veiksmes paņēmu 16KP un izvēlējos drošāko variantu uz 17KP, bet iemanījos nokļūt blakus ielokā un atstāt atkal 1'. Sāku riskēt uz 18KP, kad maucu tikai virzienā un tieši pierē KP. Nākošo arī skrēju uz būs-būs, nebūs-nebūs. Nebija. Paskrēju KP garām, atstājot 2' un atkal klāt Marģers ar Māri. Finišā jutu, ka rezultāts ne tuvu nav labs, bet apzinājos, ka Marģers var pacīnīties par Top3. Finišējot vienam dalībniekam pēc otra, palika skaidrs, ka nevienam šodien neiet viegli. Skrienot ļoti mierīgi un pārliecinoši uzvaru varēja izcīnīt ļoti daudzi sportisti. Par pārsteigumu pašam izdevās izcīnīt šogad augstāko vietu Latvijas čempionātos - 5.vieta ar laiku 1h:27min:41sek uz 9.6km, zaudējot līderim Mārtiņam Sirmajam 7min:46sek. Rezultāti, spliti, grafiki. Kļūdās visiem ļoti daudz laika, man veselas 13'50''. Ir palikusi sarūgtinājuma garša, jo šis ir pirmais gads kopš 2003., kad palieku bez medaļas Latvijas čempionātos.
Šogad statistika Latvijas čempionātos sekojoša: Sprints - 6.vieta +18sek bronzai; Garā - 8.vieta +5min:13sek sudrabam un +4min:28sek bronzai (pēc ļoti smagas nometnes Francijā); Vidējā - 12.vieta +3min:45sek bronzai; Stafete - slikti veikts 1.etaps un 2.etapā DSQ; Maratons - nestartēju; Nakts - 5.vieta +7min:46sek zeltam un +7min bronzai. Lieki piebilst, ka lielākoties visās distancēs ir atstāts krietni vairāk laika, lai izcīnītu minimumu - bronzu. Secinājums: jākļūst distancē pārliecinātākam un nosvērtākam, ko ieejot elites grupā spēju realizēt tikai pāris mačos gadā. Zinu, ka ilgi vairs šādi turpināt nevar, ja nespēšu pielāgoties un izvairīties no savām vājībām distancē, tad orientēšanās sportā augstāku līmeni arī nespēšu sasniegt! Vēl esmu gatavs mēģināt.

2 komentāri:

Paulo teica...

Njāā,man ar šī problēma dažbrīd piemetas, ka neesmu pietiekmi nosvērts,koncentrējies un pārliecināts... rezultātā rodas kļūdas, no kurām vajadzētu izvairīties. Bet ja tā kārtīgi saņemas tad var veikt labu skrējienu, tā ka nekas nav zaudēts un vienmēr ir nākamais gads :)

Gints teica...

Manuprāt, ka tev vajadzētu vairāk strādāt ar sevi! Analizet kļūdas padziļinātāk, vairāk tehniskos treniņus kartē. Tu jau vļē esi jauns - pāragri sevi norakstīt.