pirmdiena, 2011. gada 18. aprīlis

Espoon Suunta training camp

Pēc Kurzemes Pavasara sanāca neplānoti aktīva nedēļa, kad īsti nesanāca ieplānotā pleca atpūtināšana, bet uzlabojoties laikapstākļiem vnk nevaru nosēdēt mierā. Tāpēc jau 3dien ņēmu dalību Magnētā, kurš norisinājās Bumbukalnā. Gribējās paskriet par sarežģīto kartes daļu, bet tajā bija izvietoti tikai 6KP. Magnētā skrēju ar konkrētu mērķi - tiklīdz ieraudzīju KP tā skrēju maksimālā ātrumā un pēc tam tādā pašā ātrumā ārā no KP. Reāli distancē pieļāvu 2 kļūdiņas, viena bija nepareizs izejas virziens no KP. Rezultātā izdevās apskriet Artūru, kurš distanci arī veica pieklājīgā ātrumā. 8.02km; 21KP; 5:01 min/km; kļūdās 1'35''.
4dienas pēcpusdienā devos jau uz Ventspili, kur Atis D. organizēja savam somu klubam Espoon Suunta treniņnometni un es devos palīgā izlikt KP apvidū, pie reizes kvalitatīvi patrenējoties apvidū. Vakarā visi skrējām nakts distancīti Piejūras kempinga poligona kartē. Mežā devos pēdējais 5.6km distancē, pieļāvu vienu milzīgu kļūdu, pārējais bija OK, bet tik un tā finišēju ātrāk no visiem. Visa nometnīte bija veidota ar mērķi, lai somi varētu ieskrieties sacensību ātrumā, jo Somijā vēl mežā valda sniegs.
5dien pirmais treniņš bija Jaunupes D kartē, pirms kura paciemojāmies Irbenes radiolokatorā, kur bija interesanta ekskursija :) bet pēcpusdienā skrējām tā saucamo Zig Zag O, kur pirmajā Zig Zagā izdevās ar savu pārinieku uzvarēt, bet otrajā mainot partneri finišējām otrie. Vakarā par nožēlu neatradu spēkus nakts treniņam, bet noskatījāmies jautrā kompānijā (kopā ar somu meitenēm) filmiņu par Yogi bear.
6dien pirmā treniņa vietā devos izvietot KP pēcpusdienas treniņam Piejūras kempinga poligona kartē, kamēr pārējie skrēja ''cepuru'' stafeti Jaunupē. Pēcpusdienā bija t.s. ''knaģu O''. Šis treniņš man patika visvairāk. Distances garums, ja iegūti visi knaģi sanāca virs 5km. Šajā treniņā tika izmantoti arī poligona punkti. Masu starts visiem skrējējiem un 4 dažādi knaģi KP. No 8 knaģu KP man neizdevās iegūt vienu, tāpat veicās arī EsSu krievu leģionāram no Sanktpēterburgas, kurš pagājušo gadu startēja JECā un arī Selgisē, bet Halikko stafetēs 1.etapā finišēja 5.vietā. Šis džeks rūpējās par sacensību atmosfēru visu nometnītes laiku, savādāk man nebūtu galīgi ineresanti. Galu galā knaģu O veicām ar vidējo ātrumu 4:12 min/km, kopā veicot 5.77km. Pēc tam vēl kopā ar abiem Atiem izvietojām KP 7dienas pēdējam treniņam Cirpstenes kartē.
7dien bija tikai viens treniņš, kurš bija mierīgs t.s. Multi O, kura vienā kartē bija gan pēdējās piesaistes distancīte, augstuma noturēšana pa augstumlīkni, reljefa karte, koridors un virziena KP. Es šo treniņu viecu daļēji, jo kopā ar Ati D. skrējām pēdējie un vācām nost KP. Visā visumā ļoti jauka nometnīte, iepazīti jauni cilvēki un pats galvenais iegūta pārliecība un papildus prakse orientēšanās, skrienot jaunus un dinamiskus treniņus. Interesanti bija EsSu orientieristu minējumi par to kādu somu klubu es pārstāvu, pavīdējā tādi kā TuMe un Rajamäen Rykmentti, bet bija nedaudz šokēti, ka joprojām skrienu pie Pihkaniskat, teica, ka tad jau labāk, lai skrienot pie viņiem... Dzīvosim redzēsim.
Nākošais starts Lieldienu Balvā un tad jau neliela nometnīte Zviedrijā pirms 10milas. Vēl gan jāpaspēj izstaigāt sildīšanas procedūras plecam, jo izveidojies neliels iekaisums. Un ārā tiešām paliek siltāks :)

5 komentāri:

Paulo teica...

Moš šitajā klubā labāk - IFK Södertälje-Nykvarn Orientering
Izklausās tīri labs.

Jānis Kūms teica...

Protams, ka izklausās un ir labs klubs. Tajā tgd liela daļa britu, tāpēc saki tā :p

Paulo teica...

Zinu, ka Grahams uz to klubu ir pārgājis, un šķiet viņš vienā no saviem pēdējiem rakstiem minēja, ka viens no biedriem ir pasaules čempiņš sprintā-swiss ranners M.Mueller. Karoč viņiem laikam baigi stiprs klubs izveidots :)

Jānis Tamužs teica...

Tajā krutajā klubā ir arī Marita.

Jānis Kūms teica...

Es ar to kruto klubu patrenēšos no 3dienas līdz 10milai. Mož viņi mani sagribēs :D