ceturtdiena, 2011. gada 17. februāris

Orientējamies telpās

Šogad jau labu laiku biju ieplānojis, ka ņemšu dalību Telpu orientēšanās sacensībās Ķīpsalā, ko rīkoja RTU studentu parlaments ar Mārtiņu Līsmani priekšgalā. Pagājušogad dalība izpalika, jo biju POM. Pirms sacensībām domāju par to ko un kā darīt, jo man tā bija debija šāda veida orientēšanās disciplīnā. Pētīju pagājušā gada kartes no Ķīpsalas un tur viss likās viegli, bet zinot, ka Mārtiņš šogad paviesojās Tallinā uz Igauņu Telpu O posmu un izbaudījā MEGA grūtas distanes, tad gaidīju stipri sarežģītākas distances arī šeit.
Uz Ķīpsalu devos kopā ar Arvīdu, jo plāns bija startēt pēc iespējas ātrāk, kamēr nav lielas burzmas. Pirms tam izskrējām iesildīšanos ārā un kamēr gatavojāmies startam bija saradušies pietiekoši daudz cilvēku un par ātro startēšanu nācās aizmirst. Sagaidījušu brīdi, kad rinda bija vismazākā es devos pa priekšu distancē, aiz manis sekoja Arvīds un tulīt pat arī Zemgus.
Pirms starta biju sev iestāstījis, ka no KP prom neiet, kamēr nebūšu atradis variantu uz nākošo KP, kā rezultātā pie 1KP klāt jau abi pārējie censoņi, bet variantu uz 2KP tā arī vēl neesmu atradis. Pa visiem trijiem beigās atradām ceļu uz 2KP. 3, 4 un 5KP padevās diezgan raiti, bet uz 6KP nu ne kādies nevarējām tikt, brīžiem devāmies katrs pa savu ceļu, bet visu laiku tupikā, beigu beigās bijām nonākuši atkal pie 2KP, no kura izdevās paņemt 6KP. Tālākais ceļš uz 7KP arī bija pagrūts, bet visu laiku virzījāmies pareizā virzienā - šoku rada tas, ka 8.vietas ieguvējs kvalifikācijā šo etapu veicis 36sekundēs, uzrādot absolūti labāko laiku etapā, 2.vietu apsteidzot par 23sekundēm - reāli vai nereāli, spriest nevaru, jo neesmu speciālists. Pēc 7KP paņemšanas jau bez problēmām līdz finišam. Jau pēc finiša sapratu, ka labāko 8niekā, kas kvalificējās A finālam, tikt būs grūti, jo neīstenoju savu plānu - neskriet prom no KP, kamēr nav 100%drošs variants. Pārāk daudz ietekmējos no abiem pārējiem biedriem, kuri gan ieskrēja A finālā. Laiks nekas izcils 12'10" uz 400m gaisa līnju - Polar uzskaitīja 1.82km. Galu galā 9.vieta kvalifikācijā un jāskrien B fināls.
Tā kā līdz B finālam bija gana daudz laika, tad notika dažnedažādas sarunas ar pārējiem orientieristiem, kā arī šādu tādu plānu apsriešana ar LOST. Uz finālu neiepsringu, jo tagad bija nojausma kā labāk darīt, vēl pirms paša starta pajautāju Reinim Grendem viņa skriešanas taktiku.
Finālskrējiens bija 800m garš ar 24KP un izkliedes sistēmu, kas sacensības padarīja īpaši aizraujošas. Distanci veicu ļoti pieklājīgi, pieļaujot 3 kļūdas. Pirmā kļūda bija uz 10KP, kad vnk no 9KP neredzēju, kur ellē atrodas 10KP, līdz 9KP biju iekrājis jau 21sekundes pārsvaru. Pēc tam liktenīgo kļūdu pieļāvu uz 18KP, jo atkal no 17KP neredzēju, kur atrodas 18KP, beigu beigās vienīgo reizi finālskrējienā skrēju uz aklo aiz Naura Spalviņa, bet pārskatījos un aizskrēju uz 19KP, kur pazaudēju 37sekundes, pēc tam gan liku maksimāli un izvēlējos visnotaļ labāko variantu uz 21KP (apkārt pa kreiso pusi, jo tur jau biju skrējis vairākas reizes) un pie KP biju noķēris Nauri. Tālāk izvēlējos taktiku neiet pa priekšu, bet gaidīt Naura kļūdu. Pēc nākošā KP Nauris to arī pieļāva, bet es nebiju labāks un paskrēju garām KP, galu galā Nauris atkal priekšā un jau 7sekundes. Uz pēdējo KP liku maksimāli un bez domāšanas, bet nebija šanses noķert, galu galā 3sekundes finišā zaudēju! Galvenais ieguvu maksimāli pozitīvas emocijas un ar fināla skrējienu principā esmu ļoti apmierināts - distances laiks uz Polar 15'59'' un noskrieti 2.71km, krietni labāk kā kvalifikācijā.
Par 2.vietu B finālā saņēmu arī balviņu, bet nezinu, kā praktiski pielietot - pildspalva noderēs, bet Red Bull 4paka..
Turpinu gatavoties sezonai un nākamā atskaite būs POM2011 Portugālē. Ceru uz patīkamiem laikapstākļiem. Galvenais, ka varēšu sajust pamatu zem kājām tieši tādu, kādu neesmu redzējis kopš nometnes Jūrkalnē novembra vidū - mežu!
Būs forši :)

Nav komentāru: