svētdiena, 2010. gada 29. augusts

Mauciens jeb kā teica Pauliņš: Lapsas gada race...

Tā nu pēdējo nedēļu pavadīju pa Gaujienu, lai izbaudītu atlikušo vasaru, jo jau ar 30.augustu Jelgavā atsākas mācību gads.. Vasara paskrējusi kā nebūtu bijusi, pilnīgi žēl paliek un iedomājoties, ka atkal jādodas uz skolu..fui..labi ka jāmācas tikai no 2dienas-4dienai, bet vienalga viss laiks jāpavada uz vietas, kaut kā šogad it nemaz negribas piesātināt galvu ar domām par būvniecību.. mājās varēja izbaudīt bezrūpīgu dzīves veidu - skriet treniņus, kad gribas, strādāt kad gribas utt.. lai nu kā pēc Malienas Kausiem cītīgi turpināju gatavoties LČ, kurš no 4.-5.septembrī norisināsies Irbenē, neizlaidu nevienu treniņu dienu, kā parasti no rīta rīta rosme un pēcpusdienā treniņš, vairāk vai mazāk intensīvs. 2dien uzskrēju Horizontā, kur uztaisīju vienu pamatīgu kļūdu un Pauliņam zaudēju 5', bet sajūtas skrienot bija diezgan labas. Vienīgie sūdi notika 3dien, kad pļaujot zāli ar pļāvēju, veicot tā tīrīšanu viņš man uzkrita uz traumētās rokas, kā rezultātā atkal ir palielas sāpes un piepampums.. un tgd iemetusies dīvaini velkoša sajūta kreisajā bicepsā. cerams ka atties tas viss.
6dien uzskrēju Gulbenes kausā, kurš norisinājās tajā pašā apvidū, kur 2007.gada LČ, apvidus ļoti ātrs, pietiekoši kalnains, distanci veicu ātri, sevi līdz galam neizdzenot, kļūdās 1'30", vidējais laiks uz km 4:59, bet šeit nevienam variantus neatstāja pusmaratona dievs jeb Renčiks 6.8km 29'40''. es ierindojos 4.vietā priekšā vēl Jubelis un Pauliņš. Labs treniņš visādā ziņā. Vakarā jau sāku krāmēt somas, jo 7dien pēc Klubu stafetēm brauciens uz Jelgavu.
7diena - Klubu stafetes Trīsciemā. 1.etaps OK"Alūksne" komandā. Biju gaidījis, ka apvidus būs tehniskās, bet izrādījās, ka nav. Baigais mauciens + vēl sakrita viens farsts ar Jāni Krūmiņu. Distanci sāku prātīgi uz 1KP turot tikai virzienu, jo apzinājos ka šādā apvidū KP garām paskriet grūti. Paņemu KP uzreiz aiz Krūma un Toma Veita. Uz 2KP atkal tikai virziens, kas sakrīt ar pārējiem sportistiem. Pie 2KP nedaudz priekšā Toļa un Atis Rešķis, jo 1KP tuvāk. Dzirdu kā Krūms salīdzina ar Rešķi KP numurus, Rešķim nekrīt man krīt nākamie 2. 3KP veiksmīgi un uz 4KP izvēlos iet cauri purvam ar domu, ka pie Rīgas jau nu nevar tas purvs būt tik neskrienams. Krūms arī iet cauru - izrādās uzvarošais variants. pie 4KP esam kādas 15'' priekšā Toļam, salīdzinam nākamos KP ar Krūmu viss sakrīt, Janka saka lai pieberam ogles, nedaudz cenšos saņemties un paskrienu blakus Jānim, lai palielinātu ātrumu, bet tomēr nedaudz par ātru un pēc 5KP iepalieku pāris metrus, tā arī visu laiku turos. pēc pirmā skatītāju KP garais etaps, domāju ka nolūzīšu jo palika ļoti grūti, Jānis jau uzskrien kalnā es vēl tikai sāku, piespiežu uzskriet un maksimāli ātri līdz KP, nākamo KP zaļajā paņemu labi un Jānis turpat vien ir. Hū lūziens pārvarēts un nu atkal varu skriet. Pašās beigās nedaudz Krūmam pietuvojos, bet finišēju 8" aiz 2.vietā. Rezultāts diezgan fantastisks 8.42km 36'51".. 4'23" uz km. Nākošais Toms Veits finišē 1'30'' aiz mums. Lieliski ievilkta stafete, beidzot jutu ka varu arī paskriet, ja neņem vērā to vienu lūzienu.. bet apvidus jau bija ļoti skrienams. Beigās komanda izpildīja uzstādīto mērķi un iekļuvām labāko 10komandu skaitā - 8.vieta. Augstāk ar mūsu resursiem grūti tikt, tāpēc esam gandarīti. Nu ko ar pozitīvām emocijām gatavošos LČ, cerot, ka tikšu Alūksnes 1.komandā, jo ierindā būs arī abi brāļi Sildi no Igaunijas un viens noteikti skriešot 1.komandā, jo uzdevums ir nosargāt čempionu titulu. Turi buru!

Nav komentāru: