Lapas

pirmdiena, 2011. gada 20. jūnijs

Jukola 2011

Šogad Jukolu gaidīju vēl vairāk kā savu algas dienu. Pēc pagājušā gada lieliskā Jukolas sākuma, šogad biju apņēmības pilns pierādīt, ka tā nebija nejaušība. Pēc Francijas nometnes sportiskā forma turpināja kāpt, vienīgi nelielas korekcijas ieviesa tas, ka 2dien bija jāorganizē jaunsargiem nakts orientēšanās, kur zaudēju krietnu devu miega. Arī ceļš uz Jukolu iesākās krietni agri, toties apņēmība nekur nebija pazudusi.
5dienas nakti pavadīju Rehns BK nometnē kopā ar Raivo, Artūru un Jerkeru. Kopā ar viņiem izgāju arī modeli 6dien un iepazīstot apvidu secināju, ka man tas patīk, bet jāuzmanās uz kalnu nogāzēm. Pirms starta ietriecu High5 Extreme (paldies Laura) un jutos gatavs. Starts pret kalnu nedaudz biedēja, bet galu galā nemaz nejutu to un Jukolas 1.etaps varēja sākties. Starta video (pievēršat uzmanību 1'52'' - 1'55''). Šogad atkal sākums perfekts un 1TV punktā esmu parādījies 5.vietā (WTF?!? to es uzzināju pēc finiša). Neuzmanība un tikai Jukolā pielietotā farstu sistēma neļāva distanci turpināt labāko pulkā. Ā, jā problēmas ar lampu (3x nācās distancē to labot), kas lika vienu reizi totāli pazust un tikai čujs, ņuhs vai vienalga kas neļāva kļūdīties vairāk.. līdz distances vidum biju atkapājies atpakaļ sev vēlamā pozīcijā un skrēju kopā ar 1. un 2. TuMes komandu. Atslēgas KP sekoja pēc 109KP (TV punkts), kas arī praktiski noteica tos, kuri cīnīsies par uzvaru Jukolas 1.etapā. Man kļūda nedaudz virs 2', kad iepeldēju zaļajā... pēc tam gan atkal satikos ar Kristapu (kurš zaļajā peldēja nedaudz vairāk) no TuMe 2, bet muļķīgs ceļa variants (forsējām 4 grāvjus zaļajā) uz trešo KP no beigām liedza pamērīties ātrumā ar Kristapu finišā. Galu galā pietiekoši atstrādātais finišs ļāva ienest Pihkaniskat labāko 100 komandu skaitā - 98.v. ar laiku 1h:15:56. Rezultāti 1.etapā, spliti un Pihkaniskat kopējie rezultāti. Mans veiktais ceļš.
Distancē gāja kā pa viļņiem un ar savu sniegumu galīgi neesmu apmierināts, bet šogad atkal ieguvu vērtīgu pieredzi kā rīkoties, kad skrien pa priekšu. Pietrūkst cilvēka komandā, kas paanalizētu no malas un izrunātu distanci pa posmiem. Zinu, ka pienāks tā diena, kad Jukolas finiša taisnē mēģināšu būt labākais 1.etapā! Tgd jāatvadās no Pihkaniskat un jāsāk jauna ēra IK Hakarpspojkarna - jauns klubs, lielāka motivācija, cita valsts un citas meitenes. No pirmā vīra ciemā (Pihkaniskat komandā) mēģināšu ielauzties IKHP 1.komandā, negribu būt par dvieļu padevēju!
Turpinājumā WRE 25.06. Igaunijā, tad Baltijas CISM un Kāpas 3dienas. Zinu, ka mans pulveris ir pietiekoši sauss (esmu atguvies no traumām)! Bet tgd Centies kāpt!

2 komentāri:

  1. Kārtīgi iepētīju starta video un atradu gan tevi, gan sevi. Tu izskaties ļoti spēcīgs ;)
    Un veiksmi tev jaunajā klubā!

    AtbildētDzēst
  2. Paldies, Valter! Mana taktika bija, skrienot kalnā apskatīt, kā jāskrien uz 1KP (jātiek uz ceļu) un tad kalna augšā sākt likt maksimāli, lai tiktu pēc iespējas labākā pozīcijā! 8)

    AtbildētDzēst