Lapas

piektdiena, 2010. gada 30. aprīlis

Ceļā uz 10milu!

Kā jau nedēļas sākumā rakstīju tad šodien esmu ceļā uz 10milu caur Tallinu. Ceļoju kopā ar Pihkaniskat latviešiem - Jurģi, Ilzi un jauno kluba biedreni Ievu Brici. Kā vienmēr ceļā ar Jurģi neiztikt bez starpgadījumiem, bet šoreiz viss beidzās laimīgi. No Rīgas izbraucām ar 45min kavēšanos un Tallinas ostā bijā 17:45, piebraucam pie D termināla, bet visi vārti ciet :D Prasam vienai tantei, lai pastāsta, ko tgd darīt bet viņa ar mums nerunā un aiziet..iestājas neliela panika, apsveram domu skriet ar kājām nevis ar mašīnu braukt.. bet tad ieraugam, kad vārti veras vaļā un mūs aicina iečekoties, uzjautā vēl, kāpēc kavējamies..atbrauc ostas darbinieku mašīna un ar ieslēgtām dzeltenajām bākugunīm pavada mūs līdz prāmim..hū esam virsū:) tgd sēžu Victoria prāmi un cenšos nedaudz mācīties, bet baigi nekas uz priekšu neiet, labāk velk uz miegu :D
Tgd nedaudz par to kā šonedēļ gāja sacensībās. 3dien bija LLU universiāde vieglatlētikā. Biju nolēmis startēt 1500m un 3000m, jo starpā bija paredzēta 10min pauze. Pirmais 1500m starts, jāveic 6X250m aplis.. uz starta iziet kādi 6-7 sportisti. šoreiz biju izvēlējies taktiku neksriet pa priekšu, bet turēties aizvējā.. skrējiens iesākās ļoti lēni pirmais aplis 56sek..vadībā turējās Atis Dandens.. un vēl viens džeks, es tā 3.pozīcijā skrēju.. 2aplis vēl lēnāks, neviens negrib iet pa priekšu 58sek... nu ko ieslēdzu turbīnu un aizskrēju no visiem prom..pēdējos 1000m veicu zem 3min, pēdējos 120m skrienot bez piepūles, jo pirms tam biju iekrājis ļoti lielu pārsvaru pār 2.vietu.. protams ka finišēju ar ļoti sliktu laiku priekš 1500m 4:58min.. a ko darīt ja tāds skrējies, bet zelta medaļu izcīnīju. Tikko noskrējis 1500m sauc jau uz startu 3000m..neesmu īsti vēl atjēdzies ne piespraudis numuru, kad tiek dots jau starts.. šeit viennozīmi lielākais konkurents Atis Rešķis, kurš uzņēmās līdera lomu jau no paša starta..pirmais aplis man krietni ātrāks kā 1500m 46sekundes.. bet sāku just, ka pa degunu sāk tecēt asinis..noskrēju vēl 3 apļus tātad kopā 1000m un gāju malā, jo visu laiku nācās šnaukt asinis uz iekšu un beigās vairs to nespēju.. neko darīt, nebiju gatavs skriet uzreiz 3000m sakāpa spiediens... ar to arī beidzās vieglatlētikas universiāde, jo 4x250m stafeti atteicos skriet dēļ asiņojošā deguna.. jāpiezīmē, ka Atis Rešķis ļoti parliecinoši visus uzvarēja 3000m, bet rezultāts arī ļoti slikts 10:15min.. bet nu tāds līmenis ir LLU.. ko lai dara..
4dien bija arī LLU universiāde orient sportā.. netālu no Jelgavas - Mežciemā.. biju nolēmis skriet diezgan ātri, jo gribējās izcīnīt uzvaru..aizbraucot uz startu uzzināju, ka abiem Atiem ne visai ir veicies un ļoti pārliecinošs līderis ir Jānis Krūmiņš 5,3km 33:41min.. neko darīt jacenšas viņu pārspēt.. tas man īsti neizdevās, jo sākumā nespēju orientēties, jo kartē negāja ne virziens, ne atbilda attālums..sākuma daļā atstāju daudz laika, grūti izstāstīt kā bija skriet, kad orientējas uz čuju :D nevis kartes un kompasa.. rezultātā uzrādīju 2. labāko laiku 35:23min.. pēc grafikiem var redzēt, ka arī Jānis Krūmiņš ir daudz kur kļūdījies, tātad iznākums ir tikai loģisks..
Rezultāti LLU universiādē orientēšanās: http://alnis.id.lv/
Tiekamies 10milā un varbūt ar kādu arī 2.etapā.. nakts piedzīvojumi varēs sākt. We will see.
Ja kādam nenāk miegs var skatīties 10milu ONLINE: www.10mila.se

2 komentāri:

  1. Kā sacīt uzvaras nāk mājās...jāsāk domāt vai neesi dopingu lietojis, ja sāk asinis tecēt...būs tev jāuzsūta pārbaude ;)

    AtbildētDzēst
  2. Uzsūti - visu mūžu sportoju ar mazasanību ;) un domājams ka ar to pietiek, lai saprastu kāpēc tā!

    AtbildētDzēst