Lapas

svētdiena, 2013. gada 10. novembris

Rezumē, skaitļi, plāni

Šis raksts tiks veltīts kā neliels atskats par sezonu kopumā un ieskatu nākotnē.
Būtu diezgan muļķīgi teikt, ka šī nebija mana līdz šim labākā sezonā manā eksistēšanas vēsturē. Viennozīmīgi bija! Ziemā ieguldītais treniņdarbs nesa rezultātus un galvenais,ka ilgi gaidītā stabilitāte arī bija ar mani. Aizvadītajā sezonā ļoti daudzas lietas ir jāatzīmē ar burtu P - pirmo reizi. Pirmais bleķis elitē Baltijas čempionātā, pirmais starts Pasaules čempionātā, kurā izskriets pirmais fināls un iegūts pirmais PK punkts, pirmais Pasaules militārais čempionāts un Pasaules parku tūre. Šie notikumi noteikti ir atzīmējami ar lielo P. Zemāk esošajā tabulā ir apkopotas sezonas svarīgākās sacensības. Ļoti patīkami, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, ir vērot ailīti, kurā ir vidējais ātrums un laiks, kurš zaudēts uzvarētājam. Abi rādītāji ir ar vērā ņemamu izaugsmi (skaistāku attēlu iegūsi, ja atvērsi bildi jaunā cilnē).

Runājot par nākošo gadu, tas sacensību un treniņnometņu plāns pa lielām šaibām ir sastādīts, protams, pastāv iespējas, ka tas mainīsies. Neskaidrība ir ar to, kuras valsts čempionātā startēšu, ja Zviedrijā neatcels likumu par to, ka šobrīd drīkst startēt tikai vienas valsts nacionālajā čempionātā, tad izvēle būs jāizdara, bet tam vēl pienāks laiks, kad būs pilnībā skaidra mana lokācijas vieta nākošajā gadā.
Šobrīd starpsezona ir norietā un esmu atguvis izsalkumu pēc treniņiem. Sajust patīkamu un brīžiem arī nepatīkamu nogurumu pēc smaga darba, bet es zinu, ka tas būs tā vērts! Plānotais apjoms ir nemazāks kā pagājušā gada Novembris-Aprīlis (2314km = 245h:30min:55sek), bet papildus tam ļoti cītīgi strādāšu pie tā, lai ķermenis būtu gatavs skriet un skriet daudz, tāpēc tiks veltīts papildus laiks saišu stiprināšanai, vingrošanai un VFS, lai pēc iespējas vairāk mazāk izvairītos no traumām.
Par aizvadīto sezonu ir jāpasak pāris paldies, jo bez tiem sezona nebūtu bijusi tāda kāda viņa bija! Pirmkārt visiem atbalstītājiem un sponsoriem, jo bez atbalsta tas uzliek arī papildus atbildību! Otrkārt manam trenerim Edgaram, kurš iegulda savu laiku, lai man būtu treniņplāns un kā redzam treniņplāns darbojas! Treškārt Sabīnei, kura veiksmīgi mani "saķūnēja" atpakaļ (ne tikai vienu reizi!)!
Un tagad ir pienācis laiks beigt sēņot un sākt darboties, jo nākošā sezona būs pietiekoši sarežģīta ar Eiropas čempionātu jau pašā sezonas ievadā, kad Latvijā vēl lielākajā daļā varētu būt sniegs (spriežot pēc šī gada). Un jā, pirmās biļetes uz treniņnometni jau kabatā. See ya!