svētdiena, 2010. gada 4. jūlijs

Kāpa 2010`

Kāpa ir aizvadīta un lieki teikt, ka šogad Kāpas mājvieta bija Alūksne, respektīvi, apvidus, kurā es diezgan daudz esmu skrējis... Tgd ir divejādas sajūta, jo sev uzdoto uzdevumu neizpildīju - pamatuzdevums bija TOP15, ja tiktu TOP10 būtu ļoti gandarīts... pēc pirmās dienas 8.vieta tikai 4:45min aiz uzvarētāja, bet kļūdās biju atstājis 5:30min.. 11,3km 1:17:06
biju noskaņojies ļoti kaujinieciks uz 2.dienu, jo tā bija WRE, atlase uz PČ un atlase arī uz CISM..kārtīgi iesildījos, iedzēru papildus sporta dzērienus.. nokoncentrējos uz precīzu orient un ātru skriešanu, jo apvidus solījās būt pietiekoši ātrs.. STARTS..pirmo KP paņemu ar nelielu kļūdiņu, 2KP arī ar pāris sekunžu saminstināšanos, 3KP pēc leģendas uz rokas 137 ieskrienu 105.. hm..ā esmu nedaudz pa labi purviņā mans KP uz augšu ielokā, paeju metrus 50 pa kreisi un mans KP..tālāk uz 4KP skrienu ļoti ātri, jo esmu iejuties kartē..necerēti ātri pienāk grāvītis, bet nodomāju, ka tas tādēļ ka ātri skrienu..ieskrienu 4KP rajonā apskatos leģendā atkal ieloks, bet kāpēc man kartē KP viducī kalniņš un pieskrienot tur KP numur80.. man vajag 77..hm..laikam nobīde drukājot, jo blakus ir arī ieloks..iemetos ielokā izvandu visu KP nav..nonāku atkal uz kalniņa, kur ir 80KP..hm..k-kas neštimmē, gaidu jau ka pa 2min būs noķēris lietuvietis..nav..apstājos, pēkšņi ienāk prātā doma apskatīties leģendu uz kartes..Bāc..sekoja bļāviens un ļoti daudzi rupji vārdi (atvainojos, ja kāds dzirdēja), jo man uz kartes uzdrukāts M45L distance.. :(viss esmu sašauts un saprotu, ka viss ir beidzies, jo lai tiktu atpakaļ uz finišu man vajadzīgas vismaz 10min + atpakaļ uz savu īsto KP (nebija ne nojausmas, kā distance pagriezās pēc 3KP) vēl 10min... kā nopērts suns devos lēnā riksītī uz finišu..pa galvu šaudījās visādas domas, tgd tās neatklāšu.. domāju, ka iespējas pats esmu paķēris karti no iepriekšējās grupas..finišā Indulis man atvainojas un saka, ka no protesta jēgas nav jo tas skar mani vienu un nekādas rezultātu korekcijas nebūs.. aizeju uz startu, lai apskatītos, kur atrodas M45L grupas kartes, jopcik 5 grozus atpakaļ..es pats nu nekādi nevarēju paņemt neīsto karti..protams startā pašam vajadzētu arī pārbaudīt kādu karti paņem, bet taču PČ, EČ u.c. es nebaudītu vai iedota VE grupas karte, okey tur ir tikai 2 grupas... bet šeit taču arī it kā dubultā pārbaude..starta tiesnesis dievojās, ka ir pārbaudījis karti pirms starta..bet kur tad es ņēmu šo karti?!? piekāvu mežā kādu onkuli un atņēmu karti!??! Katrā ziņā pirms sava starta man nemaz nenāca prātā ne doma pārbaudīt vai tiek pareizā karte.. jo biju max koncentrējies distancei.. FATAL ERROR.. protams jutos ļoti draņķīgi..47 dalībnieki, bet vienīgā neīstā karte tiek man..diezgan stūlbi man.. vakarā uzlieku sprinta KP un priecājos, kā citi skrien.. Prieks ka Pauliņš vinnēja sprintu..sprinta šķiedra verās :)
3dienu gribēju noskriet vismaz priekš sevis, lai pierādītu ka esmu pietiekoši labs..lieki teikt, ka ārā nežēlīgs karstums..bet jūtos diezgan labi, ja neskatās uz to, ka pēc sprinta organizēšanas un Toma apbalvošanas par 2dienas uzvaru gultā tieku tikai ap 00:40... sākums 3dienai man bija ļoti labs, bet tad uz vairākiem ļoti elementāriem KP atstāju kopā 9min - 11KP 2:00min, 14KP 4:30min, 19KP 2:15min un jau Alūksnes parkā uz 22KP 50sekundes.. par to lielāko kļūdu vsp esmu neizpratnē, jo KP bija kalna malā pēc leģendas ieloka vidus..dabā īsti ieloku nesaskatīju un KP bija pāris metrus augstāk uz deguna, ko pēc tam arī atzina Mārtiņš Sirmais un vēl daži..ja gāja uz KP no augšpuses tad varēja ieraudzīt, bet es gāju pa lejaspusi un KP neredzēju, jo priekšā bija nedaudz zaļais..tur brīnumainā kartā vandījāmies kādi 8 skrējēji - tai skaitā Aldis Lapiņš, Sandra Paužaite arī Krista..Krista KP paņēma daudz ātrāk par mani, un kad sapratu, ka viņa ir prom, tad tāpat nebija nojausmas, kur KP ir :D vsp koncentrēšanās šodienai nebija, jo biju sarūgtināts, ka kopvērtējumā esmu zaudējis iespēju pacīnīties par 6nieku, jo nereāli tas nebija..protams, vēl jau nevaru teikt kā būtu veicis 2.dienu, bet tik tālu cik tiku sūdīgi nebija..
11,6km 27KP
1:26:14 15.vieta
kļūdās 11min
Kāpas rezultāti.
Vienīgi esmu apmierināts ar to, ka paskriet varu pietiekoši ātri un ja gribu arī noorientēties varu.. nu jau par 4 kārtējo Kāpas uzvarētāju kļuva Sirmais, ar ko arī viņu apsveicu ;)
P.S. ļoti nepatika 1.dienas kartes attēlojums..k-kas ar to lāzerskenējumu īsti nav.. bet tas ir mans subjektīvais viedoklis..
Turpinu kačāt ciskas WUOCam ;)

4 komentāri:

Anonīms teica...

Uz trešās dienas 14 kontrolpunktu pa minūtei no E grupas vēl ir kļūdījušies Roze un Ločmelis, pārējie 28 skrējēji nav kļūdījušies.....

Jānis Kūms teica...

kā jau minēju viss atkarīgs kā gāja uz KP, es izvēlējos iet nedaudz zemāk kā pārējie - ja apskatās WE tad Sandra Paužaite tur atstājusi 3min.. Aldis Lapiņš 2.5min, viņš KP vispār meklēja vēl zemām un es viņu pasaucu!

Andis Ozols teica...

tas labi ka arī Aldim izpalīdzēji :))) redz ka tomēr top6 bija samērā reāls, ja vien nebūtu to tukšo lozi 2. dienā izvilcis :) kad tieši tev trāpijās tā M45 karte starp visām elites kartēm :(
p.s. izdevās arī izlasīt tavu interesanto interviju Alūksnes ziņām

Jānis Kūms teica...

nu pirms Kāpas negribējās skaļi teikt, ka gribētos jau pacīnīties arī par TOP6, jo pilnīgi būtu bijis apmierināts ar TOP10, bet nu gadās visādi..
Intervija tiešām sakarīga Alūksnes ziņās es pat brīnos, kur tik normāli viss uzrakstīts :D