pirmdiena, 2009. gada 9. novembris

Sezona beigusies.

Klubu stafetes team 2009.

Kā jau ierasts esmu bijis ĻOTI slinks, lai k-ko uzrakstītu (neticiet maniem solījumiem) :D, bet beidzot nedaudz sagribējas k-ko uzrakstīt. Savādāk kāds domās ka esmu bezvēsts pazudis.
Šis raksts vairāk būs kā sezonas rezumējums, vairāk par sezonas 2.pusi. Galīgais rezumē taps tuvākajās dienās.
Tātad pēc Malienas kausa organizēšanas turpināju gatavoties LČ vidējā distancē un stafetēs, kuri tad arī bija svarīgākie sezonas 2.puses mači. 26.augustā uzskrēju Horizontu Balvu mežos - sacensību tempā, lai sajustu sacensību garšu. Viss izdevas kā plānots 5:03min/km=9,0km. 6dienā skrēju ieplānoto Gulbenes kausu, uz kuru gan nebiju labākajā formā, jo 5dien bija jālasa mājās kartupeļi :D izcīnīju 4.vietu. 7dien bija klubu stafetes, kurā bijām apvienojušies ar OK"Azimuts" - palikām uzreiz aiz tortēm - 7.vietā. Skriešanas ātrums mani apmierināja.
Pēdējā nedēļā pirms LČ īpaši neiespringu, turpināju pēdējos gatavošanās darbus. LČ vidējā sasniedzu ļoti labu rezultātu, ko nemaz nebiju gaidījis - 5.vieta, zaudējot Sirmajam 4:15min, ja vien nebūtu liktenīgā kļūda uz 1KP, kas beigās prasīja lieku 1,5min...varēju būt atkal medaļās. Otrā diena stafetes - reāli sezonas atbildīgākais mačs - jāpierāda OS saimei, ka uzvara 2008.gadā M21E nebija nejauša OK"Alūksnei". Atkal pirmais etaps, šoreiz bija nedaudz grūtāk, jo 1etapu skrēja arī J.Krūmiņš, bet tā kā viņam komanda švaka, tad īpaši necentos viņam turēt līdzi, jo bija ļoti grūti, tāpēc uzkļīdījos un mani noķēra, jau visi sekotāji. Izdevās no viņiem visiem aizbēgt jau pirms skatītāju KP, caur kuru jau bija izgājis Krūms ar Kalvi. Drīz vien Kalvi noķēru un tā arī kopā skrējām atlikušo daļu. Iznācu 3.vietā, nedaudz zaudējot Kalvim. Atis Dandens 2.etapā sakļūdījās ap 6min, bet tik un tā iznāca 2.vietā sglabājot pār Madonas komandu ~5min pārsvaru. Bērcis pēdējā etapā izdarīju visu bez stresa un nu jau esam 2kārtējie LČ čempioni stafetēs. 2.vieta zaudēja aptuveni ~5min. Esam gandarīti :)
Tad vēl uzskrēju Cēsu rudenī, kurā atkal paliku 4.vietā - šogad jau n-tā ceturtā vieta. Līdz 3.vietai pietrūkā pārdesmi sekundes, un ne jau pirmo reizi šogad :D Apvidus man ļoti patika - Raiskuma ezera apkārtne :)
Tad vēl bija palikušas 2 sacensības somu kluba Pihkaniskat sastāvā - 25manna Zviedrijā un Halikko viesti Somijā. Pa vidam vēl uzskrēju 2x Alnī. 25mannā biju nedaudz apslimis, bet starts izdevās lielisks - 1.etapā iznācu 79.vietā no 352 komandām, zaudējot uzvarētājam 4min. Viss būtu bijis vēl labāk, ja distances beigās mani nebūtu nogalinājušas sāpes vēderā un nebūtu parauts augšā :(, bet no latviešu skrējējiem 1.etapā biju labākais, par ko īpašs prieks :), bet komandai DSQ, jo viens soms satraumēja potīti.. skumīgi, jo būtu bijusi ļoti laba vieta.
Uz Halikko stafetēm braucu jau ļoti labā noskaņojumā - bija nedaudz sakāpis galvā, ka nu māku skriet 1.etapu... bet biju aizmirsis, ka Halikko ir ļoti sarežģīts apvidus un ka ir arī jāorientējās..nevis tikai skriet un skriet... tāpēc uz 1Kp uztaisīju lielāko kļūdu šogad virs 10min.. 1KP paņēmu pirsmpēdējais... tad nu gan skrēju cik bija iekšā un beigās no 130 komandā izdevās ielausties pirmajā simtā :D 96.vieta.. somi gan mani saprata.. beigās komandai labākā vietā pēdējos 3 gados - 40.vieta. Somi bija apmierināti - ja nebūtu manas kļūdas un vēl viena džeka mežonīgas kļūdas - tad varējām būt Top30.
Tad vēl oktobra pēdējā 7dienā uzskrēju Tukuma kausā, kur bija kopējais starts ar izvēli. Paliku 2.vietā, jo 4min ziedoju tam, lai saštukotu distanci, šoreiz tas nebija nepieciešams, bet es gribēju būt drošs. Vēl kļūdas distances beigās.. ko lai dara tāds tas sports ir..
Un nu 6.novembrī piedalījos Sikspārņu naktī, kur orient prasmi nācās apvienot ar atjautību un spēku. Distancē pavadījām 3h11min, 1h nāca ār kā gaidīšanas laiks. Kopā ar Ati Dandenu un meiteni no Saldus, kurai šis ir 1 gads orientēšanās izcīnījām 4.vietu :) sportisko sikspārņu grupā. Bija diezgan inčīgs pasākums :)
Rudens pusē ir noticis vēl viens pavērsiens manā orient sporta dzīvē. Ar orientēšanās sportu ir sākusi nodarboties mana draudzene, viņai ir iepaticies. Par ko man liels prieks. Tiekamies mežā. :)
Zelta finišs.

Apbalvošana.


1 komentārs:

Anonīms teica...

Labs sakums